Japansk undervisning

Udvid din horisont

Japansk er et af de mest relevante sprog i verden, og flere i Danmark er begyndt at få øjnene op for det fascinerende sprog og den rige kultur. Er du en af dem?
Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

japansk undervisning

Japansk undervisning - bliv introduceret til både kultur og sprog

Når du læser japansk, så får du ikke blot en indsigt i det japanske sprog. Du vil også blive introduceret til den japanske kultur og historie. Japan er et land fyldt med ældgamle traditioner og en rig kultur, der rummer meget mere end blot kirsebærblomster og sushi.

Gennem japansk undervisning vil du blive kendt med det japanske sprog, hvor du vil lære den korrekte udtale og intonation, så du rigtig kan begå dig i Japan. Du vil kunne specialisere dig i et spændende og international relevant sprog i et socialt og fagligt stærkt undervisningsmiljø.

Dit udbytte af undervisning i japansk

Det centrale udgangspunkt for japansk undervisning vil være sprogets anvendelse og opbygning. Dette undervisningspunkt giver dig det bedst mulige udbytte af undervisningen. Du vil få et grundlæggende ordforråd på japansk, der gør, at du kan kommunikere basalt på japansk.

Det talte sprog er selvfølgelig en central del af din japansk undervisning, men der vil ligeledes være fokus på, at du lærer at læse og skrive japansk. Du vil både blive bekendt med det japanske skriftsprog kanji, men du vil også kunne læse og forstå flere forskellige typer tekster.

Krav til tilmelding af japansk undervisning

Hvis du ønsker at tilmelde dig japansk undervisning, så er det et krav, at du har færdiggjort folkeskolen. Det kan også være et krav, at du har et niveau i dansk, der svarer til 10. klasses udvidede prøve. Du vil desuden skulle til en optagelsessamtale med en studievejleder, der bestemmer, om du bliver optaget på faget.

Hvad koster det at læse japansk?

Det er muligt at få japansk undervisning enten som HF enkeltfag eller som gymnasiefag. Hvis du vælger at læse japansk som enkeltfag, så skal du være opmærksom på, at faget er selvbetalt. Hvis du har mere end 23 timers undervisning om ugen på din HF uddannelse, er det muligt at søge om SU. Du er berettiget til SVU, hvis du er over 25 år og har haft arbejde i mindst 26 uger, inden du påbegynder japansk undervisning. Dog skal du have minimum 6 undervisningstimer om ugen.

Gennem japansk som HF enkeltfag kan du komme et skridt tættere på dit drømmestudie. Såfremt du opfylder eventuelle andre krav til den videregående uddannelse, så kan enkeltfaget være adgangsgivende.

Din fremtid - Hvad kan du bruge japansk undervisning til?

Japansk er et af de mest eftertragtede sprog i erhvervslivet, så du åbner mange døre ved at tage japansk undervisning. Der er både mange arbejdsmæssige muligheder, men der er bestemt også gode muligheder for at gøre dit japanske endnu bedre gennem yderligere undervisning.

Hvordan bliver du endnu bedre til japansk

Mange vælger at specialisere sig indenfor japansk gennem en bachelor og kandidat med fokus på japansk. Det vil ruste dig til en karriere med fokus på for eksempel oversættelse og tolkning eller et arbejde hos større internationale organisationer.

Det er også muligt at tage et sprogkursus eller endda et helt studieår i Japan. Mange unge rejser til Japan og underviser i engelsk, og derved bliver deres japanske styrket. Du vil udover dit faglige udbytte også gennemgå en personlig udvikling og få minder for livet.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7