Viser 1-18 af 18
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-18 af 18

Uddannelse og arbejdsliv som fotograf

Med en fotografiuddannelse vil du tilegne dig alle de tekniske kompetencer, som det kræver at komme til at leve af at fremstille billeder - enten til den moderne reklame, til pressebilledet, portrættet eller på det store lærred.

Fotograf

Du kan tage uddannelser indenfor foto både i Danmark og i udlandet. I Danmark gør du det på tekniske skoler og erhvervsakademier, mens du gør det på universiteter i udlandet. Mulighederne er mange og uanset uddannelse, er du garanteret et arbejde fyldt med kreativitet, nytænkning og variation!

Når du uddanner dig fotograf, kommer du til at arbejde hårdt! Du bliver nemlig trænet intensivt bl.a. i din tekniske viden, i lyssætning og komposition, i din evne til at tænke i billeder og i dine kompetencer indenfor digital samt analog fotografering og billedredigering, ligesom der hele tiden vil blive arbejdet på dine forudsætninger for udvikling af dig selv og dit udstyr.

Du sættes i stand til at arbejde med alle områder indenfor feltet som f.eks. portrætter, dokumentarer, reklamer, kunst og bestillings arbejde. Du får altså en bred viden og kunnen, og det giver dig gode muligheder for at skabe en karriere som fotograf.

Under uddannelsen, som finder sted på tekniske skoler i Danmark, udvikles din kreativitet sammen med dine tekniske kundskaber. Uanset om du vil fotografere mode, bryllup, pressebilleder eller bare videreudvikle din egen hobby, vil du stå meget stærkere og føle ekstra professionalitet i dit arbejde ved at uddanne dig indenfor faget.

Hvilke fag skal du beskæftige dig med på en fotograf uddannelse?

Fotograf uddannelse er en praktisk og yderst kreativ uddannelse, som er bygget op omkring dit eget selvstændige arbejde, gruppearbejde og projektopgaver. Du undervises bredt indenfor teori og praksis - bl.a. i billedkommunikation, design, reklame, materialeforståelse, stil, form, farve samt i økonomi og samfundsfag. Du skal desuden arbejde med forskellige billedbehandlings- og designprogrammer som f.eks. Photoshop, InDesign og Hasselblad HD3. Du undervises i storformat, avancerad kopieringsteknik og i digital fotografering.

Pressefotograf

Har du ambitioner om senere at søge ansættelse som pressefotograf, er det en god idé at udvide uddannelsen til fotograf med et kursus i journalistik. Det vil forbedre dine muligheder for at komme til at arbejde for f.eks. aviser, store magasiner, ugeblade eller med reportage.

Studier i udlandet

Der findes flere gode skoler i udlandet, hvor du kan tage en fotograf uddannelse. Har du lyst til at komme ud at opleve verden, samtidig med at du uddanner dig, er det derfor en mulighed, som er værd at se nærmere på!

Og hvis du allerede nu ved, at du efter endt uddannelse vil arbejde som fotograf i udlandet, er det også en rigtig god idé at begynde din uddannelse uden for Danmarks grænser. Skolerne i udlandet har nemig ofte gode kontakter med arbejdslivet, og det vil derfor være lettere for dig at få en fod indenfor på det pågældende arbejdsmarked, hvis du befinder dig i landet allerede under din uddannelse.

Mange højskoler i både Danmark, Sverige og Norge tilbyder desuden kurser indenfor foto og fotojournalistik. Det er oftest i form af forberedende og grundlæggende kurser, som du med fordel kan bruge til at finde ud af præcis, hvilken retning du ønsker at følge, når det handler om foto.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7