Vis studentum.dk som: Mobile

Fotografuddannelse

Fotografuddannelse

Er du kreativ, og elsker du at fortælle historier visuelt gennem fotografier eller levende billeder? Så er en uddannelse indenfor foto måske noget for dig. Her vil du tilegne dig alle de tekniske kompetencer, som det kræver at komme til at leve af at fremstille billeder - enten til den moderne reklame, til pressebilledet, portrættet eller på det store lærred. Du kan tage uddannelser indenfor foto både i Danmark og i udlandet. I Danmark gør du det på tekniske skoler og erhvervsakademier, mens du gør det på universiteter i udlandet. Mulighederne er mange og uanset uddannelse, er du garanteret et arbejde fyldt med kreativitet, nytænkning og variation!

 
Viser 1-10 af 10
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Fotograf
NEXT Uddannelse København
Erhvervsuddannelse
Kastrup
- Tænker du i billeder? Fotografer er dygtige til at omsætte idéer og tanker til fotografier. De laver reklame- og...
Online fotokursus - Photography Masterclass
Udemy
Online kurser
Fjernundervisning
Prøv dette enestående online foto kursus, hvor du lærer at tage billeder og herefter at sælge dem. Du lærer at...
Kursus i digitalt fotografi
Kunsthøjskolen i Holbæk
Højskoleophold
Holbæk
Er du vild med at fotografere og leder du efter et fotografikursus der kommer vidt omkring, både det tekniske aspekt,...
Analogt fotografi kursus
Kunsthøjskolen i Holbæk
Højskoleophold
Holbæk
Er du på udkig efter et fotokursus, der har den eksperimenterende tilgang til det analoge fotografi i fokus? På Kunsthøjskolen...
Fotografi & New Media - Accademia Italiana
STS Study Abroad
Videregående uddannelse
Firenze
Er du en kreativ person, der elsker at arbejde med billeder? På Accademia Italiana kan du tage en fotouddannelse og...
Journalistik og fotografi - Santa Barbara City College
STS Study Abroad
Videregående uddannelse
Santa Barbara
Santa Barbara City College tilbyder fremragende studiemuligheder for dig, der er interesseret i den spændende mediebranche. Studier indenfor journalistik og...
Kunst, design og foto på højskole
Højskolerne
         
(1)
Højskoleophold
Hele landet
Er du den næste Annie Leibovitz, Asger Jorn, Susanne Rützou eller Arne Jacobsen? Udforsk dine kreative talenter via et højskolekursus...
Skolen for Tegning og Kunst
Odder Højskole
Højskoleophold
Odder
Elsker du at tegne, er du altid på udkig efter det næste motiv eller brænder du måske for kunsthistorie? På...
Fotojournalist
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Videregående uddannelse
Århus
Drømmer du om at arbejde professionelt med billeder f.eks. på en avis, et ugeblad, onlinemedier, i TV eller radio? Så er...
Den Europæiske Filmhøjskole (8,5 måneds filmgrundkursus)
Den Europæiske Filmhøjskole
Højskoleophold
Ebeltoft
Den Europæiske Filmhøjskoles filmgrundkursus er for dig, der har et brændende ønske om at leve professionelt af at lave film...
  • = Udtalelse med tidligere deltager på denne uddannelse
  • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-10 af 10
 

FotografUddannelse og arbejdsliv som fotograf

Når du uddanner dig fotograf, kommer du til at arbejde hårdt! Du bliver nemlig trænet intensivt bl.a. i din tekniske viden, i lyssætning og komposition, i din evne til at tænke i billeder og i dine kompetencer indenfor digital samt analog fotograferign og billedredigering, ligesom der hele tiden vil blive arbejdet på dine forudsætninger for udvikling af dig selv og dit udstyr.

Du sættes i stand til at arbejde med alle områder indenfor feltet som f.eks. portrætter, dokumentarer, reklamer, kunst og bestillings arbejde. Du får altså en bred viden og kunnen, og det giver dig gode muligheder for at skabe en karriere som fotograf.

Under uddannelsen, som finder sted på tekniske skoler i Danmark, udvikles din kreativitet sammen med dine tekniske kundskaber. Uanset om du vil fotografere mode, bryllup, pressebilleder eller bare videreudvikle din egen hobby, vil du stå meget stærkere og føle ekstra professionalitet i dit arbejde ved at uddanne dig indenfor faget.

Hvilke fag skal du beskæftige dig med?

Uddannelsen til fotograf er en praktisk og yderst kreativ uddannelse, som er bygget op omkring dit eget selvstændige arbejde, gruppearbejde og projektopgaver. Du undervises bredt indenfor teori og praksis - bl.a. i billedkommunikation, design, reklame, materialeforståelse, stil, form, farve samt i økonomi og samfundsfag. Du skal desuden arbejde med forskellige billedbehandlings- og designprogrammer som f.eks. Photoshop, InDesign og Hasselblad HD3. Du undervises i storformat, avancerad kopieringsteknik og i digital fotografering.

Pressefotograf

Har du ambitioner om senere at søge ansættelse som pressefotograf, er det en god idé at udvide uddannelsen til fotograf med et kursus i journalistik. Det vil forbedre dine muligheder for at komme til at arbejde for f.eks. aviser, store magasiner, ugeblade eller med reportage.

Studier i udlandet

Der findes flere gode skoler i udlandet, hvor du kan uddanne dig fotograf. Har du lyst til at komme ud at opleve verden, samtidig med at du uddanner dig, er det derfor en mulighed, som er værd at se nærmere på!

Og hvis du allerede nu ved, at du efter endt uddannelse vil arbejde som fotograf i udlandet, er det også en rigtig god idé at begynde din uddannelse uden for Danmarks grænser. Skolerne i udlandet har nemig ofte gode kontakter med arbejdslivet, og det vil derfor være lettere for dig at få en fod indenfor på det pågældende arbejdsmarked, hvis du befinder dig i landet allerede under din uddannelse.

Mange højskoler i både Danmark, Sverige og Norge tilbyder desuden kurser indenfor foto og fotojournalistik. Det er oftest i form af forberedende og grundlæggende kurser, som du med fordel kan bruge til at finde ud af præcis, hvilken retning du ønsker at følge, når det handler om foto.