Maja Sofie Holst Hansen om at gå på Odder Højskole:

Mød 21-årige Maja Sofie Holst Hansen, som her fortæller, hvordan det er at gå på Odder Højskole:

Maja Sofie Holst Hansen, Odder HøjskoleHvorfor valgte du at gå på Odder Højskole?
Jeg har vidst, at jeg ville gå på højskole så længe, jeg kender, da jeg er helt vild med at fordybe mig fuldstændigt i projekter, jeg går op i – og så er jeg helt vild med at være kreativ og at optræde på alle mulige forskellige måder, hvilket der jo er rig mulighed for på de fleste højskoler. Jeg valgte så helt præcist Odder Højskole, da den, i modsætning til linjebaserede højskoler, giver muligheden for at blande fag på kryds og tværs af de forskellige fagskoler. Det var perfekt for én som mig, der ikke ønskede at specialisere sig inden for et bestemt område, men i stedet prøve en hel masse forskelligt. Dog stadigvæk med muligheden for at fylde sit skema ud med en hel masse fag inden for samme skole, hvis det er dét man ønsker. Man kan altså skræddersy sit ophold, hvilket i mine øjne er virkelig værdifuldt.

Hvilke fag har du primært beskæftiget dig med på Odder Højskole?
Jeg har på Odder Højskole blandet mine fag en del. Jeg har haft fag inden for skolerne Film og TV, Krop og bevidsthed, Tegning og kunst og Musik, sang og dans. Rigtig mange af mine fag har været rettet mod optrædener – eksempelvis skuespil, begynderband og dans. Det har dog for mig været rigtig værdifuldt at kunne blande disse mere energikrævende fag med fag som tegning og meditation, der giver noget plads til at trække vejret og falde lidt ned. Jeg synes på den måde, at mine fag har suppleret hinanden rigtig godt.

Hvad er det bedste ved at studere på Odder Højskole?
Det er svært at nævne én ting som er den bedste, så jeg vælger to. Den første må være det sociale aspekt. Jeg har aldrig før oplevet at være et sted, hvor der har været så meget plads til forskellighed som på Odder Højskole. Og jeg kommer formentlig heller aldrig til at opleve det på samme måde igen, da det bare er noget helt særligt på en højskole. Ikke bare dét, at man har lov at være helt sig selv, men i særlig høj grad dét, at der slet ikke stilles spørgsmålstegn ved din type og personlighed. Ingen bliver vurderet mere på end andre, og alle er åbne over for alle. Dét er unikt. Den anden ting er muligheden for fordybelse og engagement i et HELT selvvalgt projekt/emne/fag. Jeg har aldrig før set så passionerede folk før. Og det er netop, fordi det er helt selvvalgt. Man har muligheden for at ligge og dase rigtig meget i forhold til, når man går på studie eller lignende, da der i de langt de fleste fag ikke er rigtige lektier. Derfor er det overraskende, hvor hårdtarbejdende, folk er, men Odder Højskole er helt bestemt et sted, hvor man får lyst til at arbejde ekstra hårdt. For egen fortjeneste og intet andet. Et sted, hvor passioner får plads til at blomstre.

Hvordan er dit samlede indtryk af skolen og underviserne?
Der er så meget plads, glæde, passion og kærlighed på Odder Højskole. Eleverne er passionerede, og lærerne er ligeså. Mindst lige så meget. Det ene avler det andet, og det er simpelthen så skønt. Man kan mærke, at lærerne elsker deres job, og det er det bedste grundlag for succes. Og det oplever man.

Hvordan er studiemiljøet udenfor for undervisningen?
Det er muligvis umuligt at gå på Odder Højskole uden at få mindst ét virkelig stærkt venskab med derfra. Og med stor risiko for mange af disse. Venskaber, der skabes på højskole er ikke som de, man kender hjemmefra. Det er nærmere, hvad jeg vil kalde familie. Tilfældige mennesker, der matches op i en stor, tilfældig gruppe. Man skulle ikke tro, at det kunne fungere, men jeg har aldrig oplevet relationer fungere så godt som her.
Læs mere om Skolen for Film og TV produktion
Læs mere om Skolen for Musik, Sang og Dans
Læs mere om Skolen for Tegning og Kunst

Vil du vide mere?


Få information

Kom I kontakt med Odder Højskole
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.