Viser 1-20 af 43
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 43
1
2
3

Digital design og kommunikation - et felt med mange muligheder

Er du på udkig efter en IT uddannelse i spændingsfeltet mellem teknologi, kommunikation og design? Så er chancen for at finde dit drømmestudie blandt udvalget af uddannelser i digital design og kommunikation stor. Her kan du læse på alle niveauer fra erhvervsuddannelser som fx mediegrafiker over erhvervsakademiuddannelsen til multimediedesigner til en bred vifte af bachelor- og kandidatuddannelser med forskellige specialiseringsmuligheder.

Som nyuddannet inden for digital design og kommunikation har du et solidt trinbræt for din jagt efter drømmejobbet. Et bud på din titel på visitkortet i dit første job kan være:

 • Webredaktør eller webmaster
 • Webkonsulent
 • Digital kommunikationskonsulent
 • Social media manager eller community manager
 • App udvikler
 • UX ekspert eller UX designer
 • Webdesigner
 • Interaktionsdesigner

Dette er blot nogle af de mange specialiseringsmuligheder inden for digital design og kommunikation. I oversigten ovenfor kan du læse mere om de specifikke uddannelser på området. Under billedet kan du også læse mere om de to overordnede nicher: digital design og digital kommunikation.

Drømmer du om en karriere inden for digital design og kommunikation?

Hvad kan jeg blive inden for digital design?

Som digital designer arbejder du med udvikling af brugervenlige interfaces, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed. Som studerende på en uddannelse i digital design og kommunikation bliver du klædt på til at arbejde med centrale begreber som:

 • Usability
 • UX design
 • Informationsarkitektur
 • App udvikling
 • Programmering

På nogle af uddannelserne er fokus på enten det kommunikative eller det teknologiske aspekt. Der er også stor forskel på, hvor meget teorien og den videnskabelige tilgang fylder. Fælles for flertallet af uddannelser med fokus på det digitale design er, at du også får en grundlæggende viden om klassiske begreber inden for grafisk design som fx typografi, farvelære og komposition.

Hvad kan jeg blive inden for digital kommunikation?

En uddannelse i digital kommunikation er for dig, der brænder for informationsteknologiens rolle i samspillet mellem mennesker. Både privat og i organisationer eller fra et virksomhedsperspektiv. Både i studietiden og som færdiguddannet vil du typisk komme til at beskæftige dig med:

 • Indhold på hjemmesider og blogs
 • Sociale medier som Facebook, Twitter, Linkedin og Instagram
 • Søgemaskineoptimering (SEO)
 • Nyhedsbreve, automation flows mm inden for digital marketing

Lyder dette som noget for dig? Så er en uddannelse i fx informationsvidenskab, medievidenskab eller andre universitetsuddannelser inden for kommunikation og digitale medier et godt på det rette studievalg for dig. På flere andre humanistiske uddannelser inden for kommunikation, journalistik og sprog vil du også have gode muligheder for at specialisere dig i digital kommunikation.

Kan jeg studere digital design og kommunikation i udlandet?

Verden står åben for dig, der drømmer om at studere digital design og kommunikation uden for landets grænser. Du kan fx tage et study abroad ophold som en del af dit sabbatår med fag inden for feltet. Studerer du allerede kan du tage et semester eller et praktikophold i udlandet med støtte fra Erasmus + programmet. Du kan naturligvis også vælge at tage en hel uddannelse i digital design og kommunikation i et andet land.

Tip: Få inspiration til din uddannelse i udlandet

Er du solgt til idéen om en fremtid inden for digital design og kommunikation? Gå på opdagelse i udvalget af uddannelser længere oppe på siden. Her kan du nemt og hurtigt sammenligne flere uddannelser eller klikke dig videre og læse mere om de uddannelsestitler, der fanger dit øje.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier