"Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg interesserer mig meget for kommunikation mellem mennesker "

Humanistisk Informatik Aau 

Josefine, 22 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Humanistisk Informatik, 3. semester”.Studerende på Humanistisk Informatik Aau 3

Hvorfor har du valgt den uddannelse?

“Jeg har valgt den, fordi jeg interesserer mig meget for kommunikation mellem mennesker også er Humanistisk Informatik bare enormt bred. Så derfor valgte jeg den”.

Hvad er godt eller spændende ved den uddannelse?

“Jeg synes det er godt, at man får sådan et bredt perspektiv på kommunikation. Man får både alt det psykologiske med og men også det mere generelle, som hvordan en organisation fungerer. Det gør at man bedre kan finde sit eget interressepunkt. Selvfølgelig gør det også, at nogle af tingene er lidt tunge, hvis ikke man lige interesserer sig for det. Men det synes jeg i hvert fald er en fordel ved den her uddannelse”.

Er der noget man skal være specielt opmærksom på, når man starter? Nogle udfordringer?

“Jeg har læst dansk i et år, inden jeg startede på Humanistisk Informatik. Og jeg kan bare huske det der med, at starte studie - det synes jeg var meget sværere, end jeg egentlig havde regnet med. Jeg synes der var meget mere at læse end jeg havde regnet med og bare det der med, hvordan man bygger en opgave op, det var meget sværere end jeg havde troet det ville være. Da jeg så skiftede fra Dansk til Humanistisk Informatik, var det bare helt vildt fedt at være det år foran, og ikke stå i studiestart for anden gang”.  

Hvad er din drømmekarriere?

“Jeg ved det faktisk ikke helt endnu. Jeg tror jeg vil være inden for noget HR, fordi det handler om det her med mennesker. Men jeg ved det faktisk overhovedet ikke”.

Hvordan er studiemiljøet på dit studie? Er det noget du engagerer dig i?

“Nej, det gør jeg ikke. De holder nogle arrangementer og sådan. Men det er ikke rigtig noget jeg deltager i. Nu er jeg også lige kommet tilbage til København, efter at have været i Aalborg i nogle år. Så jeg er bare rigtig meget sammen med mine andre venner og de venner jeg havde fra Aalborg, som også er flyttet herover. Vi fandt jo også sammen ved at der var en masse aktiviteter på første år. Og det var jo vildt fedt, at der var det, så man kunne lære hinanden at kende”.

Har du overvejet at læse noget af din uddannelse i udlandet?

“Ja, jeg vil rigtig gerne tage ud på 5. semester. Og det er egentlig fordi at jeg ikke er helt vildt dygtig til engelsk. Og jeg ved, at når jeg vil arbejde med kommunikation i en eller anden virksomhed, så er det vigtigt både at kunne snakke og skrive engelsk. Og jeg ved ikke hvordan jeg ellers skulle lære at snakke eller skrive på engelsk, hvis ikke jeg tager ud”.  
Læs mere om Kommunikation og digitale medier (København og Aalborg) - bachelor