"Man får nærmest smidt studiejobs i nakken når man starter herude"

Softwareudvikling og -teknologi, ITU

Martin, 25 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Jeg går på software engineering på ITU"

Hvorfor går du på den uddannelse?Softwareudvikling og softwareteknologi ITU

"Jeg har valgt den uddannelse fordi jeg interesserer mig meget for IT, computer og programmering. Jeg valgt specifikt IT-Universitetet fordi de er meget i kontakt med industrien og den uddannelse man får her, det er noget der bliver efterspurgt i industrien. Så man ved, at det er en god uddannelse man får her."

Hvad er det bedste ved din uddannelse?

"Det bedste ved min uddannelse er, at jeg arbejder med det jeg synes er enormt spændende og det bedste i verden. Det er sådan noget som programmering og at få løst et problem effektivt."

Hvad er det mest udfordrende ved din uddannelse?

"Noget af det der overraskede mig ret meget, det var hvor meget gruppearbejde der er herude. Det kan godt være lidt udfordrende at man skal arbejde sammen med nogle andre, og spore sig ind på, hvordan man arbejder bedst sammen. Men det er klart noget, man også får en masse ud af, specielt i forhold til når man skal ud i erhvervslivet."

Hvad er din drømmekarriere?

"Min drømmekarriere er nok at starte mit eget firma op og køre nogle projekter for forskellige virksomheder og få lavet nogle gode IT-løsninger for dem."

Har du et studierelevant job?

"Ja. Jeg arbejder for et firma som har en salgsdatabase, hvor jeg sidder og kigger på den og får trukket noget data ud og analyserer på dem. Man får nærmest smidt studiejobs i nakken når man starter herude, så der er god mulighed for det her."Læs mere om IT-Universitetet i København