Find din uddannelse som bager

Har du altid en surdej i køleskabet?

Elsker du at bage og forkæle venner og familie med et velsmagende brød eller søde kager? Drømmer du at åbne dit eget bageri eller lave din egen bagebog som Claus Meyer? 
Viser 1-20 af 53
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 53
1
2
3

Opskriften på den gode bager

Med en uddannelse som bager beskæftiger du dig med et håndværk inden for gastronomiens verden. Her lærer du at fremstille en række forskellige slags brød og kager. De mest almindelige er:

  • Franskbrød
  • Morgenbrød
  • Rugbrød
  • Wienerbrød
  • Flødekager og lagkager
  • Desserter. 

I løbet af din uddannelse vil du lære om fødevareegenskaber og avancerede teknikker inden for bagværk. Du vil blive undervist i de klassiske, traditionelle opskrifter og metoder såvel som moderne og nyere fremgangsmåder og smage. Du vil samtidig få mulighed for at eksperimentere med egne opskrifter og sætte et personlige præg på dine brød og kager. 

Undervejs i din uddannelse vil du blive introduceret for og undervist af erfarne og kompetente undervisere og bagemestre. Du vil være omgivet af mennesker, som deler samme interesse for godt bagværk som dig, og I kan udveksle erfaringer og tips med hinanden.

Som bager skal du være dedikeret, kreativ, struktureret og viljestærk. Din arbejdsdag starter tidligt om morgenen, men til gengæld har du som regel fri i løbet af formiddagen.  

Bliv bager

Værd at vide om uddannelsen som bager

Der er mange forskellige veje til at blive bager. Du kan både uddanne dig i Danmark eller søge mod udlandet, hvor du bliver undervist på anerkendte skoler rundt i verden. Der findes blandt andet skoler i Chicago, Illinois, hvor du kan uddanne dig til bager. Læs mere om en bageruddannelse i udlandet her. 

Du kan også uddannne dig som bager hos Salling Group. Her kommer du i lære og får medansvar i bageriet i supermarkeder som Føtex, Bilka og Salling. Læs mere om dine muligheder med en bagerelevplads hos Salling Group her. 

Bageruddannelsen består som regel af en vekselvirkning mellem skole- og praktikforløb. Praktikforløbet tilfører en praktisk dimension til den faglige teori fra undervisningen. Længden på skole- og praktikforløbet afhænger af, hvor du tager uddannelsen.

Tager du uddannelsen i Danmark er den SU-berettiget, og du vil samtidig modtage elevløn i løbet af din praktik. Tager du uddannelsen i udlandet vil reglerne være anderledes og afhængig af den enkelte skole. Du kan læse mere om priser og finansiering af uddannelsen under den enkelte uddannelse. 

Du kan læse mere mere om de enkelte uddannelser og dine muligheder for at blive bager her. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12