Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Nanoteknologi, diplomingeniør (Aalborg) - bachelor

Aalborg Universitet
3 år
Dansk
SU-godkendt
Heltid
Bacheloruddannelse
Aalborg

Hvorfor vælge Aalborg Universitet?

32.082kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4,2/5* - Fagligt miljø

4/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Nanoteknologi, diplomingeniør (Aalborg)

Nanoteknologi handler om at designe, fremstille og kontrollere materialer, komponenter og maskiner med dimensioner på nanoskala, dvs fra 0.1 til 100 nanometer.


Ved at opbygge materialer atom for atom eller molekyle for molekyle kan man opnå en enestående kontrol over egenskaberne.

Man kan konstruere unikke materialer med nye og uventede egenskaber til anvendelse inden for kommunikation, datalagring, katalyse, biosensorer eller medicin for blot at nævne nogle få områder.

Om uddannelsen

Nanoteknologi byder på mange udfordringer og er meget tværfagligt. Det involver bl.a. fagområderne fysik, kemi, biokemi og -teknologi, matematik samt en række ingeniørdiscipliner. Dette kræver, at der uddannes ingeniører med en bred viden til at løse de mange problemer materialer på nanoskala præsenterer.

I naturen bliver nanoteknologi benyttet i næsten alle biologiske processer, tænk bare på DNA, hvor naturen lavet verdens mest kompakte datalagringssystem ved at sammensætte molekyler på nanoskala.

Forestil dig mulighederne, hvis vi kunne bygge materialer atom for atom. Hvorfor ikke lave elektriske ledninger af lange molekyler? Eller udnytte principperne i fotosyntese til at lave solceller på molekyleniveau?

Det er blot nogle af de muligheder, som du vil møde på uddannelsen i Nanoteknologi.

Kort film om uddannelsen i Nanoteknologi

Mød en studerende

Line Guldbrand, studerende på Nanoteknologi

Jeg har læst nanoteknologi på Aalborg Universitet siden 2008, og er blevet glad for både mit studie, universitetet og byen.

Jeg valgte Aalborg, fordi jeg havde haft mulighed for at snuse til universitetet og studieformen på forhånd, og jeg kunne se mange fordele i det berømte problembaserede gruppearbejde, der kendetegner AAU.

Jeg havde dog også mine betænkeligheder ved, at gruppearbejde skulle være så stor en del af min uddannelse, men det har kun overrasket positivt og adskiller sig på mange måder fra gruppearbejdet i folkeskole- og gymnasieårene. Man lærer at udnytte hinandens kompetencer, og samtidig lærer man meget om sig selv og om, hvordan man bedst indgår i et team.

Aalborg by og dens studiemiljø byder på mange spændende muligheder ved siden af studiet, og jeg synes, generelt studielivet er fedt! Jeg har valgt at engagere mig i flere forskellige ting, hvor jeg møder spændende mennesker og lærer meget andet ud over det faglige på studiet. Dette giver, sammen med gruppearbejdet på studiet, en masse muligheder og fede sociale oplevelser, som allerede startede fra dag et, hvor tutorerne stod klar til at tage imod os ved studiestarten.

I gymnasietiden var jeg interesseret i både fysik, kemi og bioteknologi, og jeg havde svært ved at vælge, hvilken retning jeg skulle gå videre med. Da jeg opdagede, at jeg kunne kombinere fagene med nanoteknologi, var jeg ikke i tvivl om, at det var en uddannelse for mig.

Det problembaserede arbejde, hvor man gennem et semester fordyber sig i en opgave på tværs af fagene, giver en god struktur på uddannelsen. Vi har et tæt samarbejde med vores vejleder, som hjælper os i den rigtige retning, og samtidig har vi en høj grad af medbestemmelse og ikke mindst mulighed for at arbejde med de nyste forskningsområder inden for nanoteknologien. Vi har en frihed, som jeg ikke har hørt om eller oplevet på andre universiteter i Danmark og Europa.

Mere information

Ansøgning og adgangskrav

Søg optagelse, se adgangskrav · Nanoteknologi, diplomingeniør (Aalborg)

Adgangskrav

Adgang til bacheloruddannelsen forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer:

  • Bestået adgangsgivende eksamen (stx, eux ,hf, hhx, htx, adgangskursus eller tilsvarende)
  • Matematik A
  • Fysik B
  • Kemi C eller Bioteknologi A
     

Opfylder du adgangskravene?

Tjek om du opfylder adgangskravene til uddannelsen via . Er dette ikke tilfældet kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos . Påtænker du at læse til ingeniør, har du også mulighed for at tilmelde dig et enkeltfag på .

Ansøgere med udenlandsk adgangsgivende eksamen skal desuden have bestået som andetsprog eller kunne dokumentere tilsvarende danskkundskaber. Danskkravet gælder ikke for nordiske ansøgere.

Fri adgang for kvalificerede ansøgere

Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.

Søg optagelse

Ansøgningsfristen via er den 5. juli, men du opfordres til at søge tidligere. Ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen og ansøgere, der søger om optagelse på skal dog søgesenest den 15. marts.

Du har mulighed for at søge , dvs. at søge om optagelse uden at opfylde alle adgangskrav den 5. juli. Adgangskravene skal blot være opfyldt inden studiestart 1. september.

Eksamen og diplom

Uddannet Diplomingeniør i Nanoteknologi.

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159
9100 Aalborg

 Vis telefonnummer
www.aau.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Nanoteknologi, diplomingeniør (Aalborg) - bachelor endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,0)
Baseret på 9 evalueringer
Se alle evalueringer
Åbent hus
maj 2020
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7

Du vil måske også være interesseret i: