Viser 1-20 af 69
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 69
1
2
3
4

Bliv klogere på dine muligheder med en uddannelse til civilingeniør

Drømmer du om at løse tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger, der kan gavne samfundet? Og vil du have en uddannelse, der kombinerer fagene matematik, fysik og kemi? Så bør du overveje at blive civilingeniør.

Det tager fem år at uddanne sig civilingeniør. Du begynder med en tre-årig bacheloruddannelse og afslutter med en to-årig kandidatuddannelse. Du kan også læse til civilingeniør, hvis du allerede er uddannet diplomingeniør. En uddannelse som civilingeniør giver dig titlen cand.polyt.

Bliv klogere på dine muligheder som civiliingeniør

Som civilingeniør kan du arbejde både inden for den statslige, den private, den kommunale og den internationale sektor. Det kan f.eks. være i hospitals- eller miljøsektoren.

Hvor kan jeg blive civilingeniør?

Har du interesse i nanoteknologi, teknologiledelse, arkitektur eller design? I Danmark kan du tage en uddannelse som civilingeniør både på universiteter og ingeniørhøjskoler, som findes i flere forskellige byer.

Der er rigtig mange muligheder for studieretninger indenfor faget, men uanset hvilken retning du vælger, bliver du undervist i at arbejde med komplekse teknologiske spørgsmål.

Det kan f.eks. være indenfor:

 • sundhed og produktion
 • bioteknologiske løsninger og produkter

Fysik og matematik er vigtige dele af alle civilingeniøruddannelserne, og gennem disse fag bliver du i stand til at udvikle nye løsninger på tekniske problemer.

Tidligere blev en civilingeniør af mange forbundet med at være en nørd. Men sådan er det ikke mere. Man har nemlig opdaget, at civilingeniører er utrolig vigtige for mange aspekter af samfundets udvikling. I selve arbejdet som civilingeniør er grænserne mellem de enkelte arbejdsfunktioner blevet mere og mere flydende. Du vil derfor ofte komme til at arbejde sammen med andre fagfolk.

Hvilke muligheder har jeg med civilingeniør uddannelser?

En civilingeniør har den højest mulige uddannelse inden for det tekniske ingeniørfag. Du vil derfor kunne kalde dig ekspert inden for netop det fagområde, du har valgt at profilere dig i. Du kan f.eks. blive civilingeniør i:

 • nanoteknologi
 • international teknologiledelse
 • arkitektur og design

Mere specifikt kan du søge ind på uddannelser såsom:

 • Arkitektur
 • Bioteknologi
 • By, energi og miljøplanlægning
 • Bygge og anlægskonstruktion
 • Bygge og industri
 • Kemi og bioteknologi
 • Mekatronik
 • Robotteknologi

Der findes rigtige mange uddannelser, der giver dig titlen som civilingeniør. Fælles for uddannelserne er, at fagene hører til den naturvidenskabelige kategori.

Hvor arbejder en civilingeniør?

Med en uddannelse som civilingeniør vil du, alt afhængig af din specialisering, kunne få arbejde inden for mange forskellige brancher.

Du kan f.eks. arbejde som civilingeniør inden for:

 • produktudvikling
 • teknisk konstruktion
 • økonomi
 • forskning
 • markedsføring og salg

En civilingeniør arbejder ofte som arbejdsleder i både større og mindre projekter samt virksomheder, men der er også rig mulighed for beskæftigelse i tekniske stillinger enten i den private, den kommunale, den statslige eller den internationale sektor.

Job i det private

Arbejder du som civilingeniør i det private, vil det oftest være som:

 • konsulent
 • eller selvstændig

Dog er der også gode muligheder for en karriere i en entreprenør- eller industrivirksomhed. Her vil du kunne varetage et bredt udvalg af arbejdsopgaver indenfor alt fra forskning og udvikling til virksomhedsledelse og salg.

Job i staten

Civilingeniører, som er ansatte i staten, arbejder ofte som virksomme som doktorander, lærere og forskere ved blandt andet universiteter og professionshøjskoler. For de ny-eksaminerede er arbejdsopgaverne ofte opklarings- og konstruktionsarbejde.

Job i kommunen

Inden for kommunen finder man ofte civilingeniører i tekniske stillinger eller i lederstillinger f.eks. ved energiværk, bygnings- og ejendomskontorer. Planlægning, ledelse og administration er nogle af de mange mulige arbejdsopgaver.

Kan jeg blive civilingeniør i udlandet?

Det korte svar er: Ja!

Vil du tage dele af eller hele din uddannelse som civilingeniør i udlandet, er der mange muligheder for det eksempelvis i:

 • USA
 • Australien
 • Storbritannien

Disse er blot nogle af de lande, som har et stort udbud af civilingeniøruddannelser. Hvis du vil tage en hel civilingeniøruddannelse uden for Danmark, kan du selv tage kontakt til den pågældende skole og derigennem få den information, du skal bruge for at søge om optagelse.

Det er dog også muligt at få hjælp af en udlandsstudieformidler, som kan hjælpe dig med alt fra ansøgning til evt. visum.

Er der mange civilingeniører, der arbejder i udlandet?

I øjeblikket arbejder omkring en fjerdedel af de danske ingeniører i udenlandsk ejede virksomheder. Dette betyder, at du som civilingeniør i høj grad kan blive en del af globaliseringen.

Der findes også gode muligheder for at arbejde i udlandet som ingeniør, enten i en udenlandsk eller en dansk ejet virksomhed. Som civilingeniør vil du altså i høj grad kunne være med til at gøre en forskel på international plan.

Lyder en uddannelse til civilingeniør som noget for dig? Så klik dig ind på uddannelserne øverst på siden og kontakt dit uddannelsessted for mere information.

Relaterede studieretninger
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7