Vis studentum.dk som: Mobile

Nanoteknologi, civilingeniør (Aalborg) - bachelor

Aalborg Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsen er på: Dansk
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Sidste ansøgningsfrist: 15 marts og 5 juli
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Aalborg

Om uddannelsen

Nanoteknologi, civilingeniør (Aalborg)

Nanoteknologi


Nanoteknologi er en uddannelse i "det mindste":

Forestil dig mulighederne, hvis vi kunne bygge materialer atom for atom.

Lave elektriske ledninger af lange molekyler, udnytte principperne i fotosyntese til at lave solceller på molekyleniveau eller syntetisere og undersøge nye antibiotika-lignende proteiner.

 

Om uddannelsen

Uddannelsen i Nanoteknologi handler om at designe, fremstille og kontrollere materialer, komponenter og maskiner med dimensioner på nanoskala, dvs. fra 0,1 til 100 nanometer.

Ved at opbygge materialer atom for atom eller molekyle for molekyle kan man opnå en enestående kontrol over egenskaberne. Man kan konstruere unikke materialer med nye og uventede egenskaber til anvendelse inden for kommunikation, datalagring, katalyse, biosensorer eller medicin for blot at nævne nogle få områder.

Naturen benytter allerede nanoteknologi i næsten alle biologiske processer; tænk bare på DNA. Her har naturen lavet verdens mest kompakte datalagringssystem ved at sammensætte molekyler på nanoskala.

Uddannelsen i Nanoteknologi byder på mange udfordringer og er meget tværfaglig. På uddannelsen vil du bl.a. komme til at arbejde inden for fagområderne fysik, kemi, biokemi og -teknologi, matematik og en række ingeniørdiscipliner.

 

 Se kort film om uddannelsen i Nanoteknologi på Aalborg Universitet

Mød en studerende

Anita Friis Sommer, studerende på Nanoteknologi
 

I slutningen af gymnasiet begyndte jeg at interessere mig meget for naturvidenskab og ville gerne studere videre. Jeg fandt ud af, at Nanoteknologi på AAU bl.a. indeholder en kombination af fysik og biokemi, netop de fag, som jeg brænder mest for.

Jeg synes, det er spændende at finde ud af, hvad verden er lavet af helt fra bunden. Både for at finde ud af hvad naturen består af, men også for at bruge den viden til at udvikle nye materialer og muligheder.

Uddannelsen giver mig et mere nuanceret billede af den virkelighed, vi som mennesker bevæger os rundt i. Når jeg er færdiguddannet, ser jeg frem til at få et arbejde, hvor jeg kan være med til at forbedre nogle af de områder, som giver mennesker problemer i dag.

Jeg kommer oprindeligt fra Vejle, men valgte at flytte til Aalborg, fordi jeg havde hørt så meget godt om studieformen på AAU. Jeg har aldrig været ret god til gruppearbejde, men er blevet rigtig glad for det nu, og har da også fået nogle gode venskaber ud af det. Det er rart, at der ikke er afleveringer hele tiden, og man i stedet kan bruge tiden på ét stort semesterprojekt. Det tror jeg, man får mere ud af i længden.

Mere information

Ansøgning og adgangskrav

Søg optagelse, se adgangskrav · Nanoteknologi, civilingeniør (Aalborg)

Adgangskrav

Adgang til bacheloruddannelsen forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer:

  • Bestået adgangsgivende eksamen (stx, eux, hf, hhx, htx, adgangskursus eller tilsvarende)
  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik A
  • Fysik B
  • Kemi B eller bioteknologi A

Opfylder du adgangskravene?

Tjek om du opfylder adgangskravene til uddannelsen via . Er dette ikke tilfældet kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos . Påtænker du at læse til ingeniør, har du også mulighed for at tilmelde dig et enkeltfag på .

For ikke-nordiske ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen kan  i kombination med modersmålsundervisning til højeste gymnasiale niveau erstatte kravet om Dansk A.


Fri adgang for kvalificerede ansøgere

Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.

Søg optagelse

Ansøgningsfristen via er den 5. juli, men du opfordres til at søge tidligere. Ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen og ansøgere, der søger om optagelse på skal dog søgesenest den 15. marts.

Du har mulighed for at søge , dvs. at søge om optagelse uden at opfylde alle adgangskrav den 5. juli. Adgangskravene skal blot være opfyldt inden studiestart 1. september.

Eksamen og diplom

Uddannet Civilingeniør i Nanoteknologi.

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159
9100 Aalborg

 Vis telefonnummer
www.aau.dk