Bachelor of Design
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Business Administration
-
Honolulu, Hawaii
-
Holdundervisning
-
4 år
Bachelor of Environments
-
Melbourne
-
Holdundervisning
-
3 år
Bachelor i design
-
Milano
-
Holdundervisning
-
3 år
Bachelor of Business (Accounting)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Business (Finance)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Business (International Business)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Business (Management)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Business (Marketing)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Computer Science
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Design (Multimedia Design)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Science (Biotechnology)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Science (Environmental Science)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Business
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Cybersecurity
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Science
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Engineering (Chemical) (Honours)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Bachelor of Engineering (Civil) (Honours)
-
Melbourne
-
Holdundervisning
Find din bacheloruddannelse – Start din akademiske rejse
En bacheloruddannelse er grundstenen i de fleste videregående studier og åbner dørene til et bredt spektrum af karriereveje og kandidatuddannelser.
Med en bacheloruddannelse får du de første byggesten til en samlet universitetsuddannelse. Gennem en bachelorgrad får du en dybdegående forståelse inden for dit fagområde og opbygger samtidig de nødvendige kompetencer til at gå direkte ud på arbejdsmarkedet eller videreuddanne dig med en kandidatgrad.
Her dykker vi ned i, hvad en bacheloruddannelse indebærer, adgangskravene, og hvilke spændende muligheder der ligger foran dig efter endt uddannelse.
Hvad er en bacheloruddannelse?
En bacheloruddannelse er en 3-årig akademisk uddannelse (180 ECTS), der giver dig grundlæggende faglig viden inden for dit studievalg. Uddannelsen kombinerer teoretisk viden og praktiske færdigheder, og den afsluttes med en bachelorgrad, der er adgangsgivende til en række kandidatuddannelser.
En bacheloruddannelse giver dig en bred vifte af karrieremuligheder, både i Danmark og internationalt, da graden anerkendes globalt. Udbuddet af bacheloruddannelser er mange på landets universiteter.
Som udgangspunkt kan du blive bachelor inden for syv overordnede fagområder:
- Humanistiske bacheloruddannelser
- Kunstneriske uddannelser
- Naturvidenskabelige bacheloruddannelser
- Samfundsvidenskabelige bacheloruddannelser
- Sundhedsvidenskabelige bacheloruddannelser
- Teknisk videnskabelige bacheloruddannelser
- Teologisk bacheloruddannelse
Bliv bachelor i det, der interesserer dig allermest inden for og få tre års akademiske studier på højt niveau. Bagefter kan du gå direkte ud i job eller fortsætte på en kandidatuddannelse.
Adgangskrav til en bacheloruddannelse
Adgangskravene til bacheloruddannelser varierer afhængigt af uddannelsesretning og universitet, men generelt kræves en afsluttet gymnasial eksamen såsom STX, HF, HHX, HTX eller tilsvarende.
Nogle uddannelser har specifikke fagkrav, som fx matematik på B-niveau eller engelsk på B-niveau, afhængigt af studiets indhold og krav til forudgående viden.
Hvis du opfylder de generelle og specifikke adgangskrav, kan du søge optagelse på bacheloruddannelsen. Alternativt kan du også have mulighed for at søge optagelse via kvote 2, hvor ansøgere vurderes på baggrund af andre kompetencer og erfaringer end karaktergennemsnittet alene.
Hvad er forskellen på en bachelor og en professionsbachelor?
Ved professionshøjskolerne i Danmark kan du også tage en mellemlang videregående uddannelse (MVU) af typisk 3,5 år eller 4 års varighed, hvorefter du opnår titlen Professionsbachelor som f.eks.
I modsætning til en bacheloruddannelse, er en professionsbachelor kendetegnet ved et markant fokus på koblingen mellem teori og praksis via indlagte praktikperioder.
Læs mere om professionsbacheloruddannelser her
Hvad kan jeg læse efter en bachelor?
Efter en afsluttet bacheloruddannelse kan du vælge at fortsætte på en kandidatuddannelse, der typisk varer to år. Kandidatuddannelsen giver mulighed for specialisering og dybdegående studier inden for dit felt.
For eksempel kan en bachelorgrad i psykologi føre til en kandidatgrad i psykologi eller pædagogisk psykologi, mens en bachelorgrad i jura kan efterfølges af en juridisk kandidatgrad.
Hvilke kandidater kan jeg læse med min bachelor?
Dit valg af kandidatuddannelse afhænger både af din bachelorgrad og dine fremtidige karriereambitioner. Det er desuden værd at være opmærksom på det, der kaldes retskrav.
Det betyder i praksis, at når du har bestået en bacheloruddannelse ved et dansk universitet, har du ret til optagelse på den kandidatuddannelse, der bygger oven på din bachelor ved samme universitet. Du har retskrav, så længe du søger optagelse på kandidatuddannelsen senest tre år efter, du har bestået din bacheloruddannelse.
Læs mere om valg af kandidatuddannelse og retskrav her
Hvilken titel får jeg som færdiguddannet bachelor?
Bacheloruddannelser i Danmark dækker en bred vifte af fagområder og specialiseringer, der henvender sig til forskellige karriereveje. Derfor findes der også forskellige bachelortitler i det danske uddannelsessystem. Blandt disse kan nævnes:
- Bachelor of Arts (BA)
- Bachelor of Science (BSc)
- Bachelor of Engineering (BEng)
Hvilken titel, der kommer til at pryde dit bachelorbevis, afhænger således af dit valg af fagområde.
Styrk din fremtid med en bacheloruddannelse
Lyder en bachelor som noget for dig? Søg i udvalget af bacheloruddannelser længere oppe på denne side. Her kan du sortere ud fra dine interesser og, hvor du gerne vil studere, så du let finder den rette bachelor for netop dig.