Vis studentum.dk som: Mobile

Energi uddannelse

Energi uddannelse

Energibranchen har en utrolig vigtig rolle i det moderne samfund i dag. Energiforbrug og udvinding af energi er et emne som engagerer mange mennesker, ikke kun fordi det er spændende men også fordi der ikke findes en ubegrænset mængde. For dig som vil er interesseret af at arbejde med energi giver det en spændende udfordring i dit arbejde. Et af de største spørgsmål er hvordan vi kan effektivisere energiforsyningen med hensyn til miljø, økonomi og ressourcer.

 
Viser 1-4 af 4
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Kandidat i Bæredygtig Energi (Sustainable Energy)
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
København
Brænder du for at arbejde med bæredygtig energi og vil du arbejde i Danmark eller udlandet? Tag en kandidat i...
Indeklima og energi, civilingeniør (engelsksproget) (Aalborg) - kandidat
Aalborg Universitet
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
Aalborg
Henrik Ryberg Grontmij - Projektleder Carl Bro Min oplevelse af uddannelsen på AAU er, at kombinationen af det problemorienterede projektarbejde...
Byggeri og anlæg, diplomingeniør (Aalborg) - bachelor
Aalborg Universitet
Bacheloruddannelse
Flere byer (2)
På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser...
Olie- og gasteknologi, civilingeniør (engelsksproget) (Esbjerg) - kandidat
Aalborg Universitet
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
Esbjerg
...
Viser 1-4 af 4
 

Mere om Energi uddannelse

I energiyrket findes der mange forskellige former for arbejde. Tovholder, teknikudvikler, indkøb, personale-, miljø- og produktionsansvarlig er et fåtal retninger at gå. Et andet vigtigt spørgsmål som mange indenfor energibranchen arbejder med er hvordan man kan bryde menneskets afhængighed af olie og gøre plads for vedvarende energi som vindkraft, sol- og bioenergi.

Uddannelser indenfor energiområdet

energi

Energiingeniør

Som energiingeniør arbejder du på et energiværk, energileverandør, producent af elkraftsudstyr eller på anden virksomhed indenfor industrien. Arbejdsopgaverne kan være at skrive energirapporter eller kortlægge energisystem og hvordan disse kan optimeres. En ingeniør kan have varierende uddannelsesbaggrund og derfor arbejde med meget forskellige opgaver, alt fra konstruktion af elkraftsudstyr til service og vedligeholdelse af det samme.
Vil du vide mere om ingeniøruddannelsen?

For dem som vil læse videre kan man få en civilingeniøreksamen. Det er Danmarks højeste ingeniørtitel, hvilket betyder at du får en kandidatgrad i ingeniørvidenskab.

Fjernundervisning

Mange studerende vælger i dag at studere på distance. Det kan for eksempel skyldes at man arbejder og ønsker en uddannelse samtidig. Dette giver en større fleksibilitet, men det kræver til gengæld studiedisciplin og en god internetopkobling. I dag findes der ikke mange energiuddannelser som fjernundervisning i Danmark, men hvis behovet stiger, bliver flere uddannelser måske interesseret af at følge efter. I udlandet findes der muligheder for studier på distance i længere udstrækning end i Danmark.