Vis studentum.dk som: Mobile

Miljøteknologi, civilingeniør (Aalborg) - bachelor

Aalborg Universitet
Bacheloruddannelse
Aalborg

Om uddannelsen

Miljøteknologi, civilingeniør (Aalborg)

Du skal læse Miljøteknologi på Aalborg Universitet, hvis du:

 • vil udvikle nye teknologier, som gør det muligt at udnytte jordens ressourcer på en
  bæredygtig og klimavenlig måde
 • vil reducere menneskeskabt forurening af
  vand, jord og luft
 • vil løse de fremtidige miljøproblemer, som allerede nu er begyndt at påvirke os - fx klimaforandringer
   

 

 

Om uddannelsen

Som miljøingeniør fra Aalborg Universitet får du mulighed for at beskæftige dig med både lokale og globale miljøproblemer. Disse er normalt meget komplekse, og der kræves ofte en stor tværfaglig viden for at kunne beskrive og løse problemerne, så derfor kombinerer man kemi, fysik og biologi under uddannelsesforløbet.

Miljøingeniøruddannelsen indeholder yderligere en spændende kombination af teori, laboratorie- og feltarbejde, som gør dig i stand til at løse miljøproblemer og sikre, at den fremtidige udvikling sker i en mere miljø- og klimavenlig retning.

Et bærende element i uddannelsen er projektarbejde, som i vid udstrækning udføres i samarbejde med private og offentlige virksomheder.
 

Miljøingeniører er i høj kurs - også i årene fremover
 

Med en uddannelse i Miljøteknologi fra Aalborg Universitet er du klædt på til at varetage opgaver i både private og offentlige virksomheder. Du kan i det private erhvervsliv få ansættelse i rådgivende ingeniørfirmaer eller produktionsvirksomheder, hvor du gør produktionen renere eller bedre.

I den offentlige sektor kan du få ansættelse i ministerier, forskningsinstitutioner, forsyningsvirksomheder, regioner og kommuner og dermed være med til at præge fremtidens miljø.

Miljøteknologi er en branche, hvor Danmark internationalt set står stærkt og er ledende på vidensbaserede løsninger. Der er således også gode muligheder for at arbejde i udlandet. Miljøteknologi er en vækstteknologi og branchen forventes at vokse yderligere i de kommende år.

 

Bonusoplysninger om uddannelsen

 • Der er ca. lige mange piger og drenge på studiet.
 • Første studieår foregår i Aalborg Centrum, midt i Aalborgs pulserende byliv. Resten af uddannelsen foregår i universitetets bygninger på Sohngaardsholmsvej, ca. 2½ km fra centrum.
 • Er du rusten i matematikken? Så er der mulighed for at tage et Brush-Up-kursus.

Mød en studerende

Røskva Høimark, Civilingeniør i Miljøteknologi

Da jeg skulle vælge studie, var jeg ikke helt sikker på, hvor jeg ville læse henne, men jeg vidste, at det skulle være noget med miljø, da det altid har haft min interesse. Efter en snak med en af min mors kolleger, som havde læst til miljøingeniør på AAU blev jeg overbevist om, at jeg ville læse i Aalborg.

Blandt andet oplysningerne om, at der var meget gruppearbejde, virkede også tiltalende, selvom jeg ikke havde så mange gode erfaringer fra gymnasiet. Gruppearbejde virkede som en god måde at forberede sig til erhvervslivets teamarbejde.

Jeg tilmeldte mig ingeniørstudiet Kemi, miljø og bioteknologi i 2007. Det var en god start på uddannelsen, at vi indledningsvis skulle fokusere bredt, hvorefter langsomt at specialisere os i den retning, vi havde interesse i. Jeg fik således både kendskab til kemi og bioteknologi, selvom jeg har valgt at blive miljøingeniør.

Det var spændende at komme i gang, og jeg blev meget positivt overrasket over gruppearbejdet, som var med til hurtigt at få mig til at føle mig hjemme, give mig et solidt netværk og masser af kammerater, selv om jeg ikke kendte nogen i Aalborg, da jeg flyttede hertil. Derudover var gruppearbejdet også med til at gøre eksamensræset mere overskueligt, da vi allerede havde en ”læsegruppe” i form af ens projektgruppe.

For mig var projekterne det mest spændende i studieforløbet, da man følger hele forløbet fra ”vugge til grav”. Vi starter med en ukendt teoretisk problemstilling, som skal undersøges, hvorefter vi kommer ud i felten for at tage prøver. Denne fremgangsmåde giver en større helheds forståelse, da vi kan se, hvordan det hænger sammen ude i den ”virkelige verden”.

Projektarbejdet har for mig været det styrende element i mit uddannelsesforløb,  og som jeg synes har gjort Aalborg Universitet til et unikt sted at studere.

 

Mere information


 

Ansøgning og adgangskrav

Søg optagelse, se adgangskrav · Miljøteknologi, civilingeniør (Aalborg)

Adgangskrav

Adgang til bacheloruddannelsen forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer:

 • Bestået adgangsgivende eksamen (stx, eux, hf, hhx, htx, adgangskursus eller tilsvarende)
 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik A
 • Fysik B
 • Kemi B eller bioteknologi A

Opfylder du adgangskravene?
 

Tjek om du opfylder adgangskravene til uddannelsen via . Er dette ikke tilfældet kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos . Påtænker du at læse til ingeniør, har du også mulighed for at tilmelde dig et enkeltfag på .

For ikke-nordiske ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen kan  i kombination med modersmålsundervisning til højeste gymnasiale niveau erstatte kravet om Dansk A.

Fri adgang for kvalificerede ansøgere

Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.

Søg optagelse

Ansøgningsfristen via er den 5. juli, men du opfordres til at søge tidligere. Ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen og ansøgere, der søger om optagelse på skal dog søgesenest den 15. marts.

Du har mulighed for at søge , dvs. at søge om optagelse uden at opfylde alle adgangskrav den 5. juli. Adgangskravene skal blot være opfyldt inden studiestart 1. september.

Kontaktinfo

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159
9100 Aalborg

 Vis telefonnummer
www.aau.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Miljøteknologi, civilingeniør (Aalborg) - bachelor endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,0)
Baseret på 9 evalueringer
Se alle evalueringer