Vis studentum.dk som: Mobile

Maskinkonstruktion, civilingeniør (Esbjerg) - bachelor

Aalborg Universitet
Bacheloruddannelse
Esbjerg

Om uddannelsen

Maskinkonstruktion, civilingeniør (Esbjerg)

Maskinkonstruktion/Maskindesign (Esbjerg)


Hvordan udvikler man maskiner til at producere mobiltelefoner, cykler og vingummi? Kan man designe en redningsflåde, der kan rummer 150 personer, og som kan pakkes ned i en kuffert? Lyder dette interessant, så er uddannelsen til maskiningeniør helt sikkert noget for dig. På uddannelsen vil du lære at designe og tegne maskiner samt producere og teste dem.

Om uddannelsen

Stort set alle de ting, vi omgiver os med til hverdag, er udviklet i samarbejde med en maskiningeniør. I løbet af uddannelsen til maskiningeniør lærer du at designe og tegne maskiner samt at producere og teste dem. Det kan være både store og små, enkle og komplicerede maskiner, men fælles for dem alle er, at de ikke kan undværes.
 
Vælger du at tage en ingeniøruddannelse inden for maskindesignlinjen på AAU Esbjerg, bliver du uddannet som teknisk problemløser. Du lærer lige fra starten af studiet, at ingeniører omsætter visioner til handling, og at problemstillinger bedst løses ved at kombinere teori og praksis. Du bliver inspireret til at optimere eksisterende systemer og processer, tilpasse nye opfindelser til andreanvendelser eller gå helt andre veje med et udviklingsprojekt.

Et godt studiemiljø

Gruppearbejdsformen og det problemorienterede projektarbejde sikrer, at du får en god start på dit studium såvel fagligt som socialt. Du og din gruppe skriver projekt om en relevant problemstilling, og gruppearbejdsformen betyder både gode muligheder for sparring med dine medstuderende og vejleder og et godt netværk på dit nye studium.

Samarbejde med erhvervslivet

Aalborg Universitet Esbjerg har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du under studiet til maskiningeniør får mulighed for at arbejde med de ideer og visioner, som findes i erhvervslivet. Det giver dig uvurderlige erfaringer med arbejdet i den virkelige verden.

 

 

 

 

Mød en studerende

Søren Leth, maskinkonstruktion, 7. semester

Efter gymnasiet var jeg ved Livgarden et par år og således bosat på Sjælland. Her var der flere muligheder for at læse videre, men jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville tilbage til Esbjerg for at tage min uddannelse. Her har jeg min familie, min kæreste og mine venner.

Aalborg-modellen fangede min opmærksomhed, og jeg valgte derfor at læse maskiningeniør på Aalborg Universitet Esbjerg.  Jeg kan især godt lide, at vi går rundt i et lille miljø, hvor man har mulighed for at lære alle at kende.

Der er et tæt samarbejde mellem underviserne og de studerende. Man er ikke bare et anonymt nummer til en forelæsning. Rent fagligt synes jeg, at det er en udfordring, at vi hele tiden beskæftiger os med at optimere på tingene. Det er spændende at finde på nye og bedre løsninger.
 

 

Mere information

Ansøgning og adgangskrav

Søg optagelse, se adgangskrav · Maskinkonstruktion, civilingeniør (Esbjerg)

Adgangskrav

Adgang til bacheloruddannelsen forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer:

  • Bestået adgangsgivende eksamen (stx, eux, hf, hhx, htx, adgangskursus eller tilsvarende)
  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik A
  • Fysik B
  • Kemi C eller bioteknologi A

Opfylder du adgangskravene?

Tjek om du opfylder adgangskravene til uddannelsen via . Er dette ikke tilfældet kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos . Påtænker du at læse til ingeniør, har du også mulighed for at tilmelde dig et enkeltfag på .

For ikke-nordiske ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen kan  i kombination med modersmålsundervisning til højeste gymnasiale niveau erstatte kravet om Dansk A.

Fri adgang for kvalificerede ansøgere

Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.

Søg optagelse

Ansøgningsfristen via er den 5. juli, men du opfordres til at søge tidligere. Ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen og ansøgere, der søger om optagelse på skal dog søgesenest den 15. marts.

Du har mulighed for at søge , dvs. at søge om optagelse uden at opfylde alle adgangskrav den 5. juli. Adgangskravene skal blot være opfyldt inden studiestart 1. september.

Kontaktinfo

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159
9100 Aalborg

 Vis telefonnummer
www.aau.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Maskinkonstruktion, civilingeniør (Esbjerg) - bachelor endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,0)
Baseret på 9 evalueringer
Se alle evalueringer