Vis studentum.dk som: Mobile

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Navn: Mie Mester

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Nantes, Frankrig, University of Nantes

Uddannelse i Danmark:
Performance Design, RUC

Hvilket semester rejste du på?
3. semester

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Nantes?

For at sige det kort; lære noget fransk og generelt bare være i Frankrig. Jeg elsker Frankrig, så jeg ville selvfølgelig gerne dertil. På de parisiske universiteter er det tæt på umuligt at finde engelsksproget undervisning, og så stærk føler jeg mig ikke i franske, så det var også noget, jeg havde fokus på. I den by, hvor jeg var, tilbød de undervisning på engelsk, og så fik jeg samtidig set og oplevet noget nyt. Det var kun to timer fra Paris, så man kunne let komme dertil med tog.
Kan dog nogle gange fortryde, at jeg ikke sprang ud i den fransksprogede undervisning, så det kan måske også være et råd til andre, der vil til Frankrig.

Hvordan var studielivet i Nantes?

Fagligt var studielivet ikke på en et imponerende højt niveau. Jeg læste master (kandidat i DK) i Frankrig, til trods for at jeg selv kun var på tredje semester på min bachelor. Jeg havde ikke nogen problemer med at følge med, da det for det første var på engelsk det hele og introducerende til i mit tilfælde kommunikation. Dog var strukturen selvfølgelig en anden, end hvad man er vant til; der er længere dage, anderledes opbygning i timerne og andre eksamensformer. Jeg vil også mene, at der er større forskel på, hvordan man klarer sig til daglig i undervisningen i forhold til, hvordan ens karakterer er efter eksamen. Dette kan selvfølgelig have noget at gøre med, at eksamensformerne var anderledes, end hvad jeg var vant til, men ellers skulle man kæmpe lidt mere for en god karakter. Der var selvfølgelig forskel i de forskellige fag, og generelt var niveauet ikke højere end i Danmark.

Angående det sociale synes jeg, det var rigtig godt. Jeg gik på et fakultet udelukkende for medier og kommunikation, som befandt sig et helt andet sted i byen end resten af universitetet. Derfor var vi kun 20-30 udvekslingsstudenter på det fakultet op i mod de omkring 200 udvekslingsstudenter på hele universitetet. Det gjorde selvfølgelig, at vi alle gik i sammen klasse, og dermed havde et tæt fællesskab. Dog blev der ikke gjorde særlig meget ud af fra fakultetets side at ryste os sammen. Det var lidt op til os selv, men det kan vist ikke undgås, at det sker automatisk, når man er 25 udvekslingsstudenter sammen med 150 franskmænd. Der var til gengæld tit forskellige fredagscafeer eller lignende, som vi blev inviteret med til, og når først franskmænd har fået to øl vil de rigtig gerne snakke engelsk.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg boede et godt stykke uden for byen, så jeg sørgede for at være inde i byen så længe som muligt. Jeg fik et par tyske veninder fra klassen, og vi tilbragte mange dage og aftener sammen. Vi gik tit ud for at drikke vin sammen eller spise sammen. Derudover tog vi sammen til Paris, jeg rejste med nogle andre til Spanien og besøgte en veninde i Spanien. Da skoledagene i Frankrig normalt er længere end i Danmark, var der heller ikke altid lige meget tid til at lave en masse efter skole, da man skulle hjem og læse eller havde noget gruppearbejde. Jeg fik selvfølgelig også set en masse forskellige dele af byen, som man jo skal. Jeg synes også, min klasse (eller de internationale) var ret gode til at arrangere forskellige ting, så vi holdt tit fest eller hyggede, hvor man skiftedes til at tage mad med fra ens land. Sidst, men ikke mindst, gik jeg selvfølgelig i byen – både med min egen klasse, men også med udvekslingsstudenter, som ikke gik på mit fakultet.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Nantes?

Jeg har altid været glad for Frankrig, rejst der meget og lært fransk. Så det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa (måske ift. Hvis man tager til Australien eller Sydamerika), hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Nantes?

Jeg tror, at det, som overraskede mig mest ved at være i Frankrig, var folket. Nogle franskmænd kan være utrolig sky overfor at snakke engelsk, andre vil helt vildt gerne prøve, selv om de måske ikke er særlig gode til det, men de bliver alle sammen meget hurtigt begejstret, så snart du bare siger hej på fransk. Det overraskede mig egentlig ikke helt vildt meget, for sådan vil det vel være mange steder. Jeg har været i Frankrig mange gange og boet der før, så der var ikke så meget, som overraskede mig.

Har du gode råd til andre, som overvejer at tage til Nantes?

Find bolig i god tid! Det er virkelig noget, som jeg fortryder. Frankrig er meget bureaukratisk anlagt, og meget af det foregår på papir og ikke online formularer, derfor tager ting lige lidt længere tid, end hvad man forventer. Det er selvfølgelig godt at kunne bare lidt fransk, for det er altså ikke alle, som kan snakke engelsk, men det betyder ikke, at de er uhøflige!!

Se dine uddannelsesmuligheder i Frankrig

Senest opdateret: 04 mar 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere