Vis studentum.dk som: Mobile

Bliv klogere på uddannelsespolitik

Følg med og få seneste nyt om uddannelsespolitik

Har du hørt om Fremdriftsreformen, den nye pædagoguddannelse eller kvalitetsløft af de videregående uddannelser uden helt at vide, hvad det betyder for dig? Er uddannelsespolitik også en fluffy størrelse for dig, er det her under #uddpol på Studentum.dk, du skal følge med.

Vi satte ikke bare skarpt på de uddannelsespolitiske dagsordener som fx spørgsmålet om obligatorisk praktik på de videregående uddannelser, manglen på studieboliger og adgangskrav til gymnasiet op til folketingsvalget i juni 2015. Her på siden tager vi også løbende fat i de store uddannelsespolitiske temaer og oversætter de store linjer til, hvad de nye regler og ændringer betyder konkret for dig som studerende. 

Senest opdateret: 06 jun 2017

INFOGRAFIK: 5 facts om studievalg, dobbeltuddannelse og uddannelsesloftet

Sidst opdateret 27-02-2017

"Det er det værste politiske tiltag i Danmarkshistorien." Sådan beskriver en deltager uddannelsesloftet i den årlige studievalgsundersøgelse på Studentum. I denne infografik samler vi 5 facts om studievalg og uddannelsesloftet.

Læs mere

Der bliver højere til uddannelsesloftet

Sidst opdateret 27-02-2017

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere

Guide til den nye HF

Sidst opdateret 13-06-2017

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Optagelse: Hvem er de bedst egnede?

Sidst opdateret 07-11-2016

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere

"Kvalitet bag beslutningerne!"

Sidst opdateret 24-10-2016

Besparelser på uddannelsesområdet har også ramt Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Vi har mødt de studerendes nye formand i HUMrådet, Jonathan Morell, til en snak om sine visioner for arbejdet i rådet og humanisternes rolle i samfundet såvel som uddannelsespolitisk.

Nye sosu-uddannelser på vej i 2017

Sidst opdateret 01-11-2016

I år fejrer sosu-uddannelserne en særlig fødselsdag. På bare 25 år har de to uddannelser til social- og sundhedshjælper samt social- og sundhedsassistent gjort en sektor faglært. I den anledning stiller vi skarpt på sosu'ernes betydning samt de nye sosu-uddannelser, der træder i kraft til næste år.

Læs mere

Ungdomspartierne om studievalg

Sidst opdateret 11-07-2016

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere

Interview: Sundhedsuddannelserne

Sidst opdateret 27-06-2016

En uddannelse med mere valgfrihed og større fokus på tværprofessionalisme såvel som at bruge den nyeste viden og forskning i praksis. Det er det, som venter nye studerende på de ni sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser efter sommerferien. Den 30. maj kom de nye nationale bekendtgørelser. Netop nu er de nye studieordninger for alle uddannelserne enten til godkendelse eller lige blevet godk ...

Læs mere

SU og praktikløn - udelukker det ene det andet?

Sidst opdateret 19-05-2016

Siden Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordninger sidste år satte en stopper for at få SU samtidig med løn under praktik, har det været et emne til debat. Nu vil et politisk flertal gøre det muligt at kombinere SU og praktikløn. Læs med og få tre grunde til, at det er en god idé ifølge Studentums brugere.

Læs mere

Eva Fog om piger, IT og rollemodeller

Sidst opdateret 14-03-2016

”Jeg troede, at jeg satte en kano i åen, men i virkeligheden var det en speedbåd i havet.” Sådan beskriver DigiPippi’s stifter og forkvinde, den 37-årige digitale underviser og pædagog Eva Fog, forløbet, fra en sommerdag i juli 2015. Her fortæller hun om piger, IT og rollemodeller.

Læs mere

3 fordele ved at vælge en erhvervsudd.

Sidst opdateret 12-04-2016

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne?

Sidst opdateret 15-01-2016

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere

Quick-guide til Fremdriftsreformen

Sidst opdateret 16-06-2015

Er du i tvivl om, hvad fremdriftsreformen betyder for dig? Reformen stiller krav til de studerende om at nedsætte deres studietid og afslutte deres studie på normeret tid. Reformen indeholder 8 studiefremdriftsinitiativer, der skal sikre at studietiden bliver reduceret. Her får du det hurtige overblik.

Stemmer du til folketingsvalget?

Sidst opdateret 16-06-2015

"Jeg stemmer for at være en del af Danmarks fremtid"

Næsten 9 ud af 10 stemte ved folketingsvalget i 2011. Er du i tvivl, om du skal stemme ved valget i år? Læs med og få nogle bud på, hvorfor andre stemmer ved folketingsvalget - eller lader være.

Læs mere

Hvorfor er det vigtigt at stemme til valget?

Sidst opdateret 02-02-2016

Vi har spurgt de unge, hvorfor de mener, at det er vigtigt at stemme til valget den 18. juni. Flere hundrede har svaret, og meningerne er mange. Vi har udplukket et par af de iøjnefaldende tilkendegivelser, og giver dig nedenfor et indblik i, hvorfor størstedelen føler, at man bør deltage aktivt i demokratiet.

Læs mere

Liberal Alliances Ungdom om uddannelsespolitik

Sidst opdateret 06-01-2017

Vi har talt med Carl Andersen om Liberal Alliance Ungdoms holdninger til uddannelsespolitik. Her snakker LAU bl.a. om frihed, krav til de unge, adgangskrav i gymnasiet, privatisering og meget mere.

Læs mere

Velkommen til Generation Præstation

Sidst opdateret 01-02-2016

Studentum har spurgt de unge om deres syn på debatten om en spirende præstationskultur i Danmark, der beskyldes for at skabe stress blandt unge studerende. Læs hvad de mener her og bliv klogere på, hvad en række uddannelsesudførere mener om Fremdriftsreformen og karakterkrav som vejen direkte til skabelsen af Generation Præstation.

Læs mere

Mangel på studieboliger i Danmark

Sidst opdateret 01-02-2016

De mange studerende, som hvert år valfarter til København for at studere, må se i øjnene, at det kan være svært at finde en studiebolig, som også er til at betale på en SU. Studentum spurgt unge danskere om deres holdning til de manglende studieboliger.

Læs mere

Skal praktik være obligatorisk?

Sidst opdateret 02-02-2016

Vi har taget pulsen på de danske unges holdning til obligatorisk praktik samt hvad uddannelsesordførerne fra Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti mener om praktik som en obligatorisk del af videregående uddannelser. 

Læs mere

Fremdriftsreformen - Hvad synes de unge?

Sidst opdateret 11-06-2015

Er Fremdriftsreformen et bureaukratisk helvede eller en gulerod for studerende? Skal en statskundskabsstuderende færdiggøre sit studie på samme tid som en pædagog? Få svaret på det og meget mere her.