INFOGRAFIK: 5 facts om studievalg, dobbeltuddannelse og uddannelsesloftet

"Det er det værste politiske tiltag i Danmarkshistorien." Sådan beskriver en deltager uddannelsesloftet i den årlige studievalgsundersøgelse på Studentum. I denne infografik samler vi 5 facts om studievalg og uddannelsesloftet.

"Det er det værste politiske tiltag i Danmarkshistorien." Sådan beskriver en deltager uddannelsesloftet i den årlige studievalgsundersøgelse på Studentum. Blot seks uger efter vedtagelsen lempede aftaleparterne på aftalen om begrænsning af dobbeltuddannelse. Med det reviderede uddannelsesloft, der faldt på plads den 31. januar 2017, bliver det muligt at begynde på en ny videregående uddannelse på samme eller lavere niveau efter seks år.

Men hvad betyder uddannelsesloftet egentlig for de mange unge, der lige nu er ved at få kvote 2 ansøgningen klar, eller som søger ind i kvote 1 senere i år? Med denne infografik samler vi fem facts om konsekvenserne af uddannelsesloftet. Her samler vi brugernes svar på to spørgsmål:

  • Hvad betyder indførelsen af uddannelsesloftet for dit studievalg?
  • Gør uddannelsesloftet, at du føler dig mere presset i dit valg af uddannelse?

Vi har også set nærmere på, hvad det ville have betydet for optaget i 2016, hvis uddannelsesloftet allerede var trådt i kraft samt dykket ned i den uddannelsespolitiske debat på Twitter de seneste tre måneder. Her var #uddpol flittigt i brug den dag uddannelsesloftet blev vedtaget. Og da der blev højere til uddannelsesloftet den 31. januar i år.

Infografik om konsekvenserne af uddannelsesloftet

Læs pressemeddelelsen: Uddannelsesloftet udskyder studievalget for hver tredje

 Af kommunikationskonsulent Sofie Gry Laursen


Annoncer