Vis studentum.dk som: Mobile

Jobrummet - Hvad laver en..?


Mød færdiguddannede i dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job og ikke mindst hvilken uddannelse, der kan føre dig dertil. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job.

I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet den rette hylde for dem, og hvordan de bruger deres uddannelse i hverdagen. Er du stadig i tvivl, guider uddannelsestesten dig på på rette vej, mens vores karriereguides giver dig overblik over jobtitler og -områder inden for de forskellige fagområder.

God fornøjelse her i jobrummet! Har du forslag til job, du gerne vil høre mere om, eller er du måske færdiguddannet i job, og vil du dele dine erfaringer, er du meget velkommen til at kontakte os

Senest opdateret: 07 jun 2017

Mød Joan Ørting

Publiceret 27-01-2016

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere

Mød en social iværksætter

Publiceret 14-12-2015

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, hvordan du får idéen ud over tegnebrættet og gjort til virkelighed? Så fat mod. Studentum har sat den idérige iværksætter Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, der er bachelor i psykologi & virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet og en af hovedmændene bag madspildsprojektet ReGastro.

Læs mere

Mød en landmand

Publiceret 06-11-2015

I artiklen fortæller han om sit liv som landmand, og giver dig, der drømmer om at gå samme karrierevej et par gode råd med på vejen. Pssst! Vidste du, at en selvstændig landmand skal have en stærk økonomisk sans, et indre drive, der sparker røv og evner som en leder ud over det sædvandlige?

Tags: Natur , Teknik
Læs mere

Mød en Performance designer

Publiceret 06-11-2015

Du kan studere Performance design på Roskilde Universitet, men hvad går uddannelsen egentlig ud på? Hvilke karrieremuligheder har du som Performance designer? Og hvad kan du gøre for at forme din uddannelse i mod drømmejobbet?

Læs mere

Mød en frisør

Publiceret 28-10-2015

Simon er en af personerne bag det nye frisørkoncept 'Rodeo', som har til sinde at bryde grænserne for det typiske danske frisørbesøg for både mænd og kvinder. Her i artiklen fortæller han ærligt om sit arbejde på godt og ondt, både i salonen, men også når han er til modeshows og photoshoots.

Tags: Design
Læs mere

Mød en online iværksætter

Publiceret 21-09-2015

Mød Patrick på 22 år, som allerede i folkeskolen vidste, at han en dag ville være sin egen chef. Allerede et halvt år efter, at han startede sin egen konsulent- og rådgivningsvirksomhed i 3.G på HTX fik han sin første store kunde.

Læs mere

Mød en VVS-montør

Publiceret 18-09-2015

Laust kom ind i VVS-branchen ved en tilfældighed og fik hurtigt afkræftet forestilling om, at en VVS-montør kun sætter toiletter op. Arbejdet faldt i Lausts smag og han har nu valgt at videreuddanne sig til VVS-installatør og bygge endnu mere på.

Tags: Teknik
Læs mere

Mød en klejnsmed

Publiceret 18-09-2015

De fleste forbinder måske smede med en gut, der står svedende og hamrerende ned over en ambolt, men sådan er smedens hverdag ikke mere. Han er ligeledes heller ikke byens lokale tandlæge og våbenmester. Men hvad laver en smed så?

Tags: Natur , Teknik
Læs mere

Mød en EUX-Murer

Publiceret 11-09-2015

Efter folkeskolen var Christian i tvivl om han skulle vælge en gymnasial- eller håndværker-relateret uddannelse? Mulighederne var mange, og han stod med et ben i hver lejr. Han endte med at vælge en EUX-uddannelse, der kombinere begge verdener.

Tags: Teknik
Læs mere

Mød en designteknolog

Publiceret 08-09-2015

Arbejdet inden for modebranchen kræver kreative sjæle og fagligt dygtige personer, men hvis du også har en drøm om at starte dit eget brand, er kreativiteten ikke den eneste egenskab, du skal besidde. Det er også vigtigt med kompetencer inden for forretningsføring, og derfor valgte Pernille at studere designteknologi. I dag har hun sit eget brand.

Tags: Design , Marketing
Læs mere

Mød en akupunktør

Publiceret 19-08-2015

Siden Sahar var 15 år gammel har hun drømt om at åbne sin egen akupunkturklinik. Vejen til at gøre sin drøm til virkelighed har dog ikke været lige og let, men snarere lang og snoet. I dag er hun uddannet akupunktør og har åbnet klinikken STIKMIG, der ligger i Blågårdsgade i København.

Tags: Pleje , Sundhed
Læs mere

Mød en byggekoordinator

Publiceret 18-08-2015

Morten studerer på det første hold af studerende på den nye byggekoordinator-uddannelse på KEA. Selv om han stadig er studerende, har han allerede nu sikret sig et job indenfor branchen. I interviewet fortæller han om byggekoordinator-uddannelsen og giver dig et par gode råd med på vejen!

Læs mere

Mød en Pilot

Publiceret 03-06-2015

Mød Luca på 24 år, der for godt 1½ år siden blev uddannet integreret pilot, ved Center Air Pilot Academy i Roskilde og i dag arbejder hos Ryanair. 

Læs mere

Mød en selvstændig frisør

Publiceret 20-05-2015

Mike har altid vidst, at han skulle være frisør og arbejdet målrettet mod sin drøm. Han er uddannet på Frisørskolen i Herning, og ejer i dag sammen med Lina Jørgensen salon ’Fake Your Beauty’ på Gammel Kongevej i København. En kreativ salon, hvor kant, humor og bramfrihed blot er nogle af de nøgleord, der beskriver stilen. 

Tags: Design , Pleje
Læs mere

Hvad laver en økonom?

Publiceret 19-05-2015

Mød Anders, på 29 år, der er uddannet samfundsøkonom ved Aalborg Universitet og til dagligt arbejder som økonom hos Region Hovedstaden Psykiatri.

Læs mere

Mød en tandklinikassistent

Publiceret 19-05-2015

Mød Anita, som de sidste 10 år har arbejdet som tandklinikassistent hos Tandlæge P Danneskiold-Samsøe. Anita er uddannet klinikassistent ved Panum Instituttet i København.

Tags: Sundhed
Læs mere

Mød en sygeplejeske

Publiceret 19-05-2015

Mød Søs på 33 år, der blev uddannet sygeplejerske fra Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole i år 2008 og nu arbejder i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital. Læs hvad hun har at fortælle om, hvorfor hun valgte den uddannelse og det at arbejde som sygeplejerske.

Tags: Sundhed
Læs mere

Mød en stewardesse

Publiceret 19-05-2015

Mød Nete på 36 år. Nete er uddannet stewardesse og air steward hos SAS, og i dag arbejder hun som Air Steward hos SAS på oversøiske ruter og stewardesse air hostess på europæiske, skandinaviske og indenrigsruter.

Læs mere

Mød en special-/skolepædagog

Publiceret 19-05-2015

Efter et stykke tid, hvor Anne havde svaret på en masse opfordrede stillinger, besluttede hun sig for at sende upfordrede ansøgninger ud. Det gav pote, og blot én måned efter hun havde afsluttet sin uddannelse som pædagog fik hun et midlertidligt job, som skulle vare til december i år.

Læs mere

Mød en salgsassistent

Publiceret 19-05-2015

Mød Mia på 39 år, der er uddannet salgsassistent i el og belysning, har været selvstændig kosmetolog og nu arbejder hos Lampeland i Lyngby.

Læs mere