Mød en online iværksætter


Mød en online iværksætter og HTX student

Navn: Patrick Olsen, 22 år

Job: Online iværksætter og direktør for Better-Web

Uddannelse: IT/kom på HTX

Fra gymnasiet til egen direktør i 11 lande

Mød Patrick på 22 år, som allerede i folkeskolen vidste, at han en dag ville være sin egen chef. Allerede et halvt år efter, at han startede sin egen konsulent- og rådgivningsvirksomhed i 3.G på HTX fik han sin første store kunde.

Fra starten var modeportalen Liked.dk et af mange projekter på sidelinjen. Siden 2013 er portalen vokset eksplosivt og findes i dag i 10 lande udover Danmark under navnet Intomoda. Liked.dk er derfor nu det primære omdrejningspunkt i virksomheden Better-Web, hvor Patrick netop har ansat sin første medarbejder efter i en årrække at have samarbejdet med håndplukkede freelancere.Skrevet af kommunikations- og webkonsulent Sofie Gry Laursen

Hvorfor valgte du IT/Kom på HTX?

”Helt tilbage i folkeskolen vidste jeg, at jeg ville være iværksætter. Jeg vidste bare ikke helt, hvad jeg ville satse på, men allerede der havde jeg leget en del med hjemmesider og kunne godt lide, at man hurtigt kunne se resultater. Derfor valgte jeg IT/Kom-linjen på HTX, hvor jeg både kunne få faglig stimulering og et springbræt til at starte mit eget.”

Hvordan var overgangen fra HTX-elev til direktør?

”Better-Web blev grundlagt, mens jeg gik i 3.G. I begyndelsen var mit primære fokus rådgivning af andre iværksættere, så jeg var meget aktiv på Amino og andre iværksætterfora, hvor det handlede om at give nogle gode og brugbare svar. 

På den måde opbyggede jeg en konsulentvirksomhed, hvor jeg fik min første kunde, før jeg overhovedet var student. Et halvt år efter sidste eksamen indgik jeg et samarbejde med DBA, hvorigennem jeg kom til at arbejde med alle de store som for eksempel Ilva, Silvan, Nestlé, Telenor og Zalando.”

Hvorfor blev det netop Liked.dk, der skilte sig ud?

”Jeg har altid haft flere ting kørende. Det gælder også for Better-Web, hvor Liked.dk var med på sidelinjen fra starten. Det er en modeportal, der samler tilbud fra en masse online modebutikker på ét sted.

I 2013 kunne jeg se, at det begyndte at blive større og havde et kæmpe potentiale. På kort tid blev det mit primære projekt i virksomheden, og jeg begyndte processen med at brede konceptet ud til andre lande under navnet Intomoda.

I dag har vi godt en halv million produkter på Liked.dk, og Intomoda er etableret i 10 lande.”

Hvordan var processen med at udbrede Liked.dk til andre lande?

”Udbredelsen til andre lande var det næste naturlige skridt for virksomheden. Selvom jeg kun havde arbejdet med få internationale kunder før, var jeg overbevist om, at det kunne lykkedes.

Det har været en lang og hård proces. Fra begyndelsen har jeg haft fingrene med i alt og valgte selv oversættere med mere. Jeg var dog ikke i tvivl om, at det ville være det værd”.

Hvad er det bedste ved at være egen chef?

”Du bestemmer selv og kan arbejde på egne præmisser. Du kan sigte efter det, du interesserer dig mest for og som én person kan du lave et produkt, der kan vokse og blive til noget stort. Ligesom du selv bestemmer, hvor og hvornår du vil arbejde”.

Hvad er det mest udfordrende ved at være online iværksætter?

”Jeg tror ikke som sådan, at der er flere udfordringer ved at være online iværksætter frem for ikke-online iværksætter. Udfordringerne handler mere om det generelle ved at være sin egen direktør som for eksempel at satse på de rigtige strategier og samarbejdspartnere”.

Hvad er dit bedste råd til andre unge, der vil springe ud som online iværksættere?

”Start allerede nu! Jeg boede selv hjemme, da jeg startede Better-Web, og det gav mange fordele. Mine forældre sørgede for husleje, mad på bordet og alt det praktiske. Der var derfor ikke de store ricisi ved at forsøge mig som iværksætter. Det gav mig frie hænder; hvis jeg fejlede, ville jeg være en erfaring rigere, som jeg kunne bruge senere. Jeg skulle jo ikke forsørge nogen eller betale husleje.
Jeg tror også, at folk undervurderer, hvor lange skoleferierne er. Der kunne jeg virkelig nå meget.”

Hvad er dine planer for fremtiden?

"Nu har jeg ansat min første medarbejder, og jeg regner bestemt med at ansætte flere. Det handler om at lægge nogle gode strategier og skabe vækst for Liked.dk og Better-Web".


Senest opdateret: 22 sep 2015

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide