Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en Performance designer
Mød en Performance designer

Du kan studere Performance design på Roskilde Universitet, men hvad går uddannelsen egentlig ud på? Hvilke karrieremuligheder har du som Performance designer? Og hvad kan du gøre for at forme din uddannelse i mod drømmejobbet?

Det har Studentum sat Dion, en erfaren performance designer, i stævne for at blive klogere på!

Af informationsmedarbejder Anne Sparresø Merklin

Det var held i uheld, at Dion hørte om Performance design. Han var nemlig startet på pædagogseminariet i Roskilde, hvor han hurtigt fandt ud af, at det slet ikke var det rigtige for ham.

”Jeg hørte om Performance design fra nogle af mine studiekammerater på pædagogseminaret. Det lød meget mere som en uddannelse for mig - især fordi det involverede markant færre børn”.

Kunst, events og selvrealisering

I starten vidste han ikke helt, hvad Performance design indebar? Han udviklede dog hurtigt en forkærlighed til de dele af faget, der handlede om projektledelse.

Der er mange muligheder inden for faget. Nogle Performance designere er interesserede i det kunstneriske aspekt, hvor andre måske vælger at kombinere Performance design med pædagogik. På den måde får de en mere kreativ profil med mulighed for at skabe projekter for børn og unge.

Benhård konkurrence i eventbranchen
Dion oplever dog, at der særligt er gået trend i at arbejde i eventbranchen.

”Det er blevet meget populært at arbejde med events. Det kan jeg se på de jobs, jeg søger i forbindelse med eventledelse, hvor jeg er 1 ud af 3-400 ansøgere. Konkurrencen er benhård, så hvis du gerne vil arbejde i eventbranchen, så skal du virkelig vinkle din uddannelse i den retning”.

På RUC er det alment, at du får en kombinationsuddannelse og det er her, du skal være skarp på at vinkle din karriere eksempelvis med kommunikation, pædagogik, journalistik eller noget helt fjerde.

Styrk CV’et med sociale arrangementer

Dion har sideløbende med sin uddannelse opbygget et fagligt netværk og udviklet sine kompetencer gennem projekter og frivilligt arbejde. Han har været involveret i alt lige fra rusvejledning til RUC’ers By Choiche, arrangering af skiture, Årsfest og alle typer sociale arrangementer. I 2011 var han endda formand for Årsfesten.

Løs opgaver for organisationer

Et af Dions bedste tips til dig, der drømmer om en karriere inden for Performance design, er, at du skal skrive relevante projekter.

Det gør du eksempelvis ved at indgå et samarbejde med en organisation, hvor du eller din projektgruppe forholder jer til problemstillinger, organisationen ønsker hjælp til.

Dette har han selv gjort blandt andet i sit bachelorprojekt, hvor han var med til at arrangere og afvikle et event for Musicon, der ønskede at brande sig som en kreativ bydel i Roskilde. Og senere i forbindelse med sit speciale indgik Dion et samarbejde med Gimle, hvor han undersøgte ledelse af frivillige:

”Mit speciale handler om, hvordan du motiverer og holder på frivillige? Så selv om jeg skrev indenfor performance design, så var der klart teori fra kommunikation ind over, fordi det handlede om, hvordan du taler med og til frivillige, når de kommer til dig, som leder”.

Fra Roskilde Kommune til Kongernes lipidarium

Dion har været på arbejdsmarkedet i to år. På trods af den korte tid har han allerede arbejdet som webredaktør i Roskilde Kommune, været tovholder på projekter for Ringsted Kongrescenter og haft forskellige projektansættelser:

”Jeg havde blandt andet en projektansættelse, hvor jeg var med til at afvikle 23 koncerter på to dage i Kongernes lipidarium. Det var avantgarde musik og performance art, og jeg sørgede for at kunstnerne fik det de skulle, at publikum gik de rigtige steder hen på det rigtige tidspunkt og så videre”.

Kommer ikke sovende til drømmejobbet

I dag er Dion jobsøgende, men han er ikke et sekund i tvivl om, hvad han drømmer om.

”Drømmejobbet er at blive spillestedsleder, men det kommer du ikke sovende til. Du skal helst være involveret i branchen, så det er svært. Der er heldigvis mange andre jobs, jeg synes lyder spændende såsom effektivisering af interne kommunikationsprocesser i organisationer eller optimering af borgerkommunikation i kommunerne. Jeg er passioneret omkring de jobs, jeg får, men der er stadig kamp om jobbene, fordi vi er mange kommunikatører, og events er blevet så populært at arbejde med”.

Dions absolut bedste råd til dig, der drømmer om at studere Performance design, er derfor klart:


Se også nedenstående fakta om Performance design

Fakta om Performance design

Senest opdateret: 06 nov 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-09-2018

Mød en PR og kommunikationsmedarbejder på arbejde

Mød Mette på 25 år, der arbejder med PR og kommunikation på Betty Nansen Teatret og er uddannet cand.soc. i offentlig administration og kommunikation.Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2019

Kan man uddanne sig til at blive influencer?

At blive influencer er meget attraktiv for mange instagrammere og youtubere. Så derfor sætter vi her fokus på, hvordan man bliver en god influencer, og om du kan uddanne dig til at blive den næste social media stjerne. Læs med lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2015

Mød en Masters in Management studerende

Mød Lasse der læser Masters in Management på London Business School, og bliv klogere på, hvad uddannelsen handler om!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2015

Mød en Nonfood elev og købmand

Daniel har ikke altid vidst, at han skulle blive uddannet købmand. Da han var barn hjalp han til i sin fars butik, og når kunderne af og til spurgte om han også skulle være købmand, så svarede han overbevisende nej. I dag har Daniel alligevel valgt at gå i sin far, farfars, oldefars og tipoldefars fodspor!

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2015

Mød en journalist

Trine arbejder som journalist hos LFS, der er et fagblad til medlemmer i Landsforeningen for Socialpædagoger. Her i artiklen fortæller hun om sin vej fra uddannelse til job, og giver dig, der drømmer om at blive journalist et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv