30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen i 2023

Søger du et studiejob? Vi giver dig her et indblik i, hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din ansøgning og CV, når jagten på studiejobbet sættes ind.

30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen i 2023

Det er nok ikke første gang, du hører det: Et relevant studiejob kan være utrolig gavnligt for dig, og er derfor en rigtig god idé. Det bidrager ikke alene til din uddannelse, det kan også styrke din fremtidige karriere. Det kan måske virke håbløst at få øje på lige nu, men erhvervserfaring er en værdifuld tilføjelse til dit CV og hjælper dig med at udvikle dine kompetencer og samarbejdsevner.

Det er særligt gavnligt for dit CV, hvis det studiejob er relevant for din uddannelse. Men hvad man bør egentlig lægge vægt på, når man skal søge et studiejob - måske for første gang? Du vil forhåbentlig snart finde svaret. Her på studentum.dk har vi nemlig gennemgået en række jobannoncer for studiejobs. Det har vi gjort for at give dig indblik i, hvilke kompetencer, arbejdsgiverne efterspurgte hos deres kommende studentermedhjælpere i 2023.

Dette giver dig mulighed for at se, hvilke kompetencer du bør fremhæve i dit CV og din ansøgning samt identificere områder, hvor du kan udvikle dig og gøre din ansøgning mere attraktiv.


De mest efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen i 2023

1. Erfaring

2. Selvstændig

3. Behersker det danske sprog

4. Engageret

5. Positiv

6. Venlig

7. Social

8. Godt overblik

9. Motiveret

10. Fleksibel

11. Struktureret

12. Kommunikation

13. God til skriftlig formidling

14. Glad for udfordringer

15. Ansvarsbevidst

16. Udadvendt

17. Behersker det engelske sprog

18. Servideminded

19. Nysgerrig

20. Imødekommende

21. Excel

22. Effektiv

23. Detaljeorienteret

24. Kundeservice

25. Passioneret

26. Mødestabil

27. Hjælpsom

28. Lyttende

29. Målrettet

30. Pligtopfyldende

Baseret på 27.233 jobannoncer på Jobindex


Erfaring og selvstændighed og grundigt arbejde

Da arbejdsgivere søgte nye studentermedhjælpere i 2023 var deres primære forventning til de ideelle kandidater at de havde erfaring og kunne arbejde selvstændigt. At der er en forhåbning om, at du kan fungere effektivt på egen hånd, skyldes typisk, at både din kommende arbejdsgiver samt dine potentielle kolleger har travlt og har mange bolde i luften. Derfor leder de også efter en studentermedhjælper, der formår at tage ansvar og kan udføre opgaverne selvstændigt. I bund og grund handler det om, at din arbejdsgiver skal kunne stole på, at du kan håndtere opgaver på egen hånd.

Hvis du ikke har erfaring fra tidligere, fordi du eksempelvis er på jagt efter dit første studiejob, behøver du ikke give op på forhånd. Mange arbejdsgivere er naturligvis indforstået med, at du ikke nødvendigvis har så meget erfaring, hvis du netop er begyndt på din videregående uddannelse.

Dog råder vi dig til, at tage alt erfaring med - stort som småt. Selv den mindste beskæftigelse kan sige noget om din arbejdsmoral, ligesom der kan være erfaringer fra din studietid hidtil, du kan trække på. Det vigtigste er, at du husker på, at vi alle starter et sted, og at du ikke giver op på forhånd.

Vis dine sproglige kompetencer

Blandt de 30 mest efterspurgte kompetencer finder du også sproglige færdigheder, særligt dansk og engelsk. Det er derfor vigtigt, at du forsøge at fremhæve dine sproglige kompetencer i både din ansøgning og dit CV.

De fleste arbejdsgivere forventer, at du mestrer både dansk og engelsk, både skriftligt og mundtligt. Dette krav stammer ofte fra jobbets karakter, især hvis det indebærer kundekontakt, kundeservice samt samarbejde med leverandører og/eller samarbejdspartnere.

At kunne kommunikere effektivt på både dansk og engelsk er desuden nødvendigt for interaktion med kolleger, samarbejdspartnere og kunder. Hvis dine engelskkundskaber føles lidt rustne, kan det derfor være en fordel at genopfriske dem gennem øvelse. Du kan også læse HF som enkeltfag, så du er helt sikker på, at du får støvet dine engelsk kompetencer af.

Tag dit engelsk til nye højder - se mulighederne her

Læg vægt på dine personlige kompetencer

Vejen til drømme studiejobbet afhænger ikke alene af, om arbejdsgiveren synes, at du er et godt match til virksomheden rent fagligt - det er også afgørende, at du er et personligt match. Mange arbejdsgivere vægter personlige kompetencer såsom positivitet, venlighed, social kompetence, evnen til at bevare overblikket og struktureringsevner. Udover dette nævnes fleksibilitet, motivation og nysgerrighed også som efterspurgte kompetencer hos en kommende studentermedhjælper.

Det er derfor klogt at fremhæve disse personlige kompetencer i din ansøgning og CV, og naturligvis også under en eventuel samtale. Vi er klar over, at det kan være udfordrende at forstå betydningen af disse "ord", men det er værdifuldt at forberede eksempler på situationer, hvor du har demonstreret disse kompetencer i praksis. Det vil styrke din ansøgning og give et godt indtryk hos arbejdsgiveren. Samtidig vil det efterlade arbejdsgiveren med et indtryk af, at du har styrket over dine kompetencer samt dine styrker og svagheder, hvilket er en værdifuld egenskab i sig selv.

Inspiration til dit CV

Hvis det er dit første studiejob, og dermed også din første gang med at skrive et CV og en ansøgning, kan det være en stor hjælp at få inspiration til, hvordan man strukturerer sit CV og hvad det bør indeholde. Et veludformet CV kan virkelig gøre en forskel og afspejle din organiseringsevne og selvstændighed. Her er en guide til at opbygge et velstruktureret, kronologisk CV, lige du her kan se et eksempel på et kompetencebaseret CV. Hvis du er usikker på, hvilken type CV der passer bedst til dig, kan du tage vores CV-test for at få vejledning.

Tag CV testen her


Om undersøgelsen

I alt er 27.233 jobannoncer gennemgået for perioden 1. januar til 31. december 2023. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Studiejob og fritidsjob" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer