5 gode råd til at blive en effektiv online studerende

Online uddannelser er de seneste år blevet mere udbredte. Men hvordan sikrer man en effektiv studietid, med så meget frihed? Få svaret fra en online studerende selv.

5 gode råd til at blive en effektiv online studerende

Går du og overvejer, om en online uddannelse kunne være noget for dig, men er i tvivl om, hvordan du bedst muligt kommer igennem det? Måske er du usikker på, hvordan du kan sikre dig at være produktiv, når du sidder derhjemme omgivet af hverdagens distraktioner?

Vi har talt med online studerende Julie, der læser til Markedsføringsøkonom på 4. semester på EASV. Hun har givet os hendes 5 bedste råd til andre, der gerne vil studere online.


1. Lav en plan

Da jeg startede på markedsføringsøkonom online, gik der ikke mere end en uge, før det stod klart, at jeg var nødt til at lave en plan over mine gøremål.

Uden en plan var det enormt svært at holde overblik og finde hoved og hale i mine opgaver. Jeg begyndte derfor at lave en ugentlig plan for både læsning og opgaver, så jeg altid var organiseret og på sporet af mit studie.

2. Hold dig organiseret

Meget lig rådet om at have en plan, er det enormt vigtigt at være organiseret i forhold til opgaveaflevering og deadlines.

Mister du først overblikket på et online studie, har jeg erfaret, at det kan blive en stressende og forvirrende affære, som det kan være svært at komme tilbage fra. Sørg derfor hele tiden for at holde styr på, hvad du skal, hvornår det skal afleveres, og hvad der kommer fremadrettet.

3. Lær at holde fokus

Det er rigtig nemt at blive distraheret, når man er online studerende. Når du sidder derhjemme i stuen, med adgang til både sociale medier og tv, kan det være svært at holde fokus. Det var det i hvert fald for mig, hvilket netop er derfor, at jeg anbefaler, at du er opmærksom på dette og arbejder aktivt med det. Find eventuelt nogle rutiner, der hjælper dig med at holde fokus – om det er at studere på biblioteket, at lave et lille studiehjørne derhjemme, eller bare at have faste tidspunkter for, hvornår du studerer.

4. Vær selvdisciplineret

Den bekymring, jeg hører fra allerflest, når det kommer til online studier, er en tvivl om, hvorvidt de er i stand til at motivere sig selv, når de er derhjemme. Her kan jeg afsløre, at det uden tvivl er det sværeste ved hele forløbet.

Mit online studie har som semestrene er gået, haft færre og færre obligatoriske opgaver, hvilket har udfordret mig en del. Jeg har arbejdet meget på min selvdisciplin og vilje og har mange gange mindet mig selv om, hvorfor det er så vigtigt, at jeg laver mine ting. Igen er et vigtigt element i at være disciplineret, at du har den rette rutine og plan omkring dig.

På den måde kan studiet blive et punkt på dagsordenen, på samme måde som det at handle ind og vaske tøj er, og så skal du nok få det gjort.

5. Deltag aktivt

Visse elementer af et online studie er obligatoriske eller i hvert fald stærkt opfordret til at deltage i. Dog betyder deltagelse i online sammenhæng ofte blot, at du er “til stede” online. Her er det essentielt, at du er mere end bare til stede.

For at få det fulde udbytte af undervisningssessioner og online møder, er det vigtigt at deltage aktivt. Sørg for at have læst materialet, der skal gennemgås, så du kan stille spørgsmål. Engager dig i eventuelle diskussioner og lær dine medstuderende at kende. Ved at gøre dette er jeg sikker på, at du vil få en dybere og bedre forståelse af de emner, du skal igennem.


Er du den næste online studerende?

Er du blevet overbevist om, at en online uddannelse er noget for dig? Har Julies gode råd givet dig mod på at administrere og strukturere din egen hverdag? Her på studentum.dk har vi et stort udvalg af online uddannelser i mange forskellige kategorier, som du kan tage et kig på allerede nu, hvis du tror, at det kunne være noget for dig. Du kan også finde netop Julies studie, hvis du er blevet mere nysgerrig på en online markedsføringsøkonom uddannelse.

Se vores udvalg af online uddannelser her

Tag en online markedsføringsøkonom nu

Julie Verwohlt

Julie Verwohlt

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer