Hvordan bliver man influencer?

Er du kreativ, enthusiat eller ekspert på et bestemt emne, som du ønsker at formidle til følgere på sociale medier? Så er influencer måske en karriere for dig.

Hvordan bliver man influencer?

Hvis du kan lide at dele din lidenskab med verden og drømmer om at skabe forbindelse med et dedikeret publikum, så er verden af influencer-marketing måske noget for dig.

Med indflydelse følger ansvar og muligheden for at forme og inspirere andre gennem dit unikke perspektiv. I denne artikel vil vi udforske vejen til at blive en indflydelsesrig stemme og dele nøgletrinene til at realisere dine mål inden for influencer-verdenen.


Som influencer får du lov at engagere og inspirere

Måske spørger du dig selv, hvad en influencer helt præcist laver. Svaret på dette spørgsmål, har du faktisk mulighed for at have indflydelse på, da det kan afhænge af hvad dit specifikke fokus skal være. 

Der er dog stadig nogle generelle områder, som de fleste influencer bevæger sig ind over, uanset hvilken type influencer de er. Dem har vi listet her: 

 • Indholdsproduktion: Influencere skaber og deler regelmæssigt forskellige former for indhold, såsom billeder, videoer, blogindlæg eller podcasts, der afspejler deres interesseområder og tiltaler deres målgruppe.
 • Branding og markedsføring: De arbejder ofte sammen med brands for at promovere produkter eller tjenester, enten gennem sponsoreret indhold, produktanmeldelser eller affiliate marketing.
 • Engagement med følgere: En vigtig del af at være influencer er at interagere med ens følgere ved at svare på kommentarer, besvare spørgsmål, og deltage i diskussioner for at opretholde og styrke fællesskabet omkring deres brand.
 • At dele personlige erfaringer og historier: Mange influencere deler også personlige oplevelser, udfordringer og triumfer for at opbygge ægthed og forbindelse med deres følgere. Dette kan inkludere alt fra rejseeventyr til sundhedsudfordringer til karrieretips.
 • At deltage i events og samarbejder: Influencere kan deltage i events, konferencer og samarbejder med andre inden for deres niche for at udvide deres netværk, lære nye færdigheder og øge deres synlighed.

Den overordnede opgave for en god influencer handler om at skabe en stærk forbindelse med sine følgere, dele værdiskabende indhold og så derudover være en troværdig stemme indenfor ens område. 

Hvordan starter man som influencer? 

Der er blot 4 ting du skal have styr på for at starte som influencer. Har du styr på dem, er du klar til at gå i gang allerede i dag! 

 1. Find din niche 
 2. Vælg din/dine platform 
 3. Opret din profil med brand navn og logo
 4. Skab og del dit indhold 

Nu er du klar til at gå i gang. Fokusér på at skabe værdifuldt indhold og opbygge autentiske forbindelser med dit publikum, og succesen vil følge med tiden.

influencer

Kan alle blive influencer? 

Som udgangspunkt kan alle blive influencer, men der er en række faktorer, der er afgørende for at få succes indenfor faget. Det kræver ingen særlig uddannelse at blive influencer og du skal ikke leve op til nogle specifikke krav, men du skal være klar på at arbejde hårdt og med tålmodighed. 

Gode ting at vide/spørge dig selv om, inden du starter din karriere som influencer: 

 • Har du en stærk interesse eller passion?

At være en influencer kræver et ægte engagement for et emne, en hobby eller en interesse. Hvis du ikke brænder for det, du deler, vil det være svært at bevare motivationen og engagementet.

 • Er du god til at kommunikere? 

En vigtig del af at være influencer er at kunne kommunikere effektivt med dit publikum, enten gennem skriftlige indlæg, videoer eller andre former for indhold. Dette kræver gode kommunikationsevner. 

 • Vil du kunne poste regelmæssigt og med engagement? 

At opbygge en følgerskare kræver tid, kontinuerlig tilstedeværelse og engagement. Det indebærer at opdatere regelmæssigt, svare på kommentarer og interagere med dit publikum.

 • Kender og forstår du din målgruppe?

At kende din målgruppes behov, ønsker og interesser er afgørende for at skabe indhold, der resonerer med dem og opbygger tillid og loyalitet.

 • Kan du være autentisk? 

Autenticitet er nøglen til at opbygge en stærk forbindelse med dit publikum. At være ægte, åben og ærlig vil hjælpe dig med at skille dig ud og skabe en dyb forbindelse med dine følgere.

Hvordan tjener man penge som influencer? 

Et hyppigt og berretiget spørgsmål, der ofte stilles de mange influencere i verden, er hvordan de egentlig tjener deres penge? 

Der er faktisk mange forskellige måder, hvorpå du kan tjene penge som influencer, og er du rigtig dygtig, vil du også kunne kombinere og/eller benytte flere metoder samtidig. Se her de mest almindelige indtjeningsveje, for influencere: 

Produktanmeldelser

Virksomheder kan sende influencere gratis produkter eller tjenester i bytte for en anmeldelse eller omtale på deres platform.

Sponsorerede indlæg

Influencere kan samarbejde med brands og virksomheder for at producere indhold, der promoverer deres produkter eller tjenester. Du er måske stødt på dette på platforme som eksempelvis Instagram, uden at tænke videre over det. Denne type opslag være markeret med "Sponsoreret indlæg", afhængigt af platformen.

Brandsamarbejde

Ud over sponsorerede indlæg kan influencere indgå længerevarende samarbejsaftaler med brands som ambassadører eller talspersoner.

Affiliate marketing

Influencere kan også tjene penge gennem affiliate marketing ved at promovere produkter eller tjenester fra andre virksomheder og modtage en provision for hver salg eller handling, der genereres gennem deres unikke affiliate-links.Indtjeningsvejene for en influencer er ikke begrænset til de ovenstående muligheder og som influencer er du også selv med til at sætte et præg på hvordan din indtjening skal komme. 

Hvis denne artikel har givet dig blod på tanden til at starte din karriere som influencer, så kan du med fordel samtidig se de uddannelses muligheder, der kunne forbedre dine evner og give dig relevante værktøjer som influencer. 

Se potentielle uddannelser her

Julie Verwohlt

Julie Verwohlt

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer