Markedsføringsøkonomuddannelsen: Et indblik fra tre studerende

Markedsføringsøkonomuddannelsen har oplevet en stigende popularitet blandt studerende. Få et indblik i de personlige oplevelser fra tre studerende, som læser på 4. semester.

Markedsføringsøkonomuddannelsen: Et Indblik fra tre studerende

Markedsføringsøkonomuddannelsen er en videregående uddannelse, der fokuserer på de grundlæggende principper  inden for markedsføring og salg. På uddannelsen lærer studerende om emner som markedsanalyse, marketingstrategi, brand management, kommunikation, salgsfremmende aktiviteter og forbrugeradfærd.


Markedsføringsøkonomuddannelsen har oplevet en betydelig stigning i popularitet i de seneste år, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Med den konstante vækst inden for digital markedsføring, e-handel og forretningsudvikling er der en stigende efterspørgsel efter veluddannede fagfolk, der kan navigere i det komplekse landskab af moderne forretningspraksis.

Vi har talt med tre studerende, der læser til Markedsføringsøkonom på 4. semester. Disse engagerede studerende har delt deres erfaringer og refleksioner fra deres studietid på uddannelsen. 


Julie

Julie

Studerende på Erhvervsakademi SydVest

 • Hvordan fandt du frem til beslutningen om at læse til markedsføringsøkonom, og hvad var det, der tiltrak dig mest ved denne uddannelse?

Jeg ledte efter en uddannelse, der potentielt kunne klæde mig på til en dag at blive selvstændig, da det er en drøm jeg har. Derudover ville jeg gerne have en uddannelse, som jeg kunne se jobmuligheder i og som der var relevant på arbejdsmarkedet.

Jeg blev især tiltrukket af at den kun tager 2 år at gennemføre, da jeg ikke havde nogle drømme om at skulle være på skolebænken alt for længe. Samtidig tilbydes uddannelse online, hvilket var tiltrækkende, da min livstil på daværende tidspunkt krævede fleksibilitet. 

 • Hvordan har din praktik periode været, og hvordan har du kunnet anvende den teoretiske viden, du har tilegnet dig, i praksis?

Min praktikperiode har været god og i de fleste tilfælde relevant for min uddannelse. Jeg har kunnet anvende min teoretiske viden i flere tilfælde og sammenhænge. Mange opgaver har været relativt frie og jeg har derfor selv haft mulighed for at komme med strategiske tiltag, samt påvirke udtrykket af indhold på de forskellige platforme, så alle relevante markedsføringsværktøjer blev anvendt. 

 • Hvordan ser en typisk dag ud som studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen, og hvilke aktiviteter fylder din tid?

Da jeg er online studerende, varierer mine dage meget og nogle dage laver jeg faktisk slet ikke noget studierelateret. En typisk dag med fokuseret arbejde er dog præget af at se online undervisning fra mine forskellige undervisere, samt læsning af undervisningsmateriale. Der er typisk nogle tilhørende opgaver eller quizzer, som kan bruges til at øve sig i at bruge sin viden. Disse er ikke altid obligatoriske, men blot en anbefaling.

Derudover har jeg meget gruppe arbejde, så der vil typisk være et møde med min gruppe på sådan en dag. Her snakker vi vores obligatoriske opgaver igennem og planlægger hvordan de skal gribes an.

 • Kan du dele nogle af de mest mindeværdige projekter eller opgaver, du har arbejdet på inden for markedsføring under din uddannelse, og hvad har du lært af dem?

Generelt vil jeg sige at de større projekter jeg har arbejdet med 1-2 gange hvert semester, har været de mest lærerige. Disse projekter består som regel af en case for en rigtig virksomhed, som har et problem passende til den teori, man lige er blevet undervist i. Dette har givet gode muligheder for at benytte viden i noget der minder om praksis, hvilket jeg er altid synes er det fedeste. Ofte har disse projekter været gruppe arbejde, så udover at jeg har skulle anvende min teori, har jeg også skulle kunne arbejde i et team. 


Aleena

Studerende på Copenhagen Business Academy 

 • Hvordan fandt du frem til beslutningen om at læse til markedsføringsøkonom, og hvad var det, der tiltrak dig mest ved denne uddannelse?

Min beslutning om at læse til markedsføringsøkonom kom efter en del refleksion og research. Jeg var altid interesseret i forretningsverdenen og hvordan virksomheder formår at skabe og kommunikere værdi til deres kunder.

Jeg var tiltrukket af fagets kreative og analytiske elementer samt dens evne til at påvirke forbrugernes adfærd. Derfor virkede det naturligt for mig at forfølge en uddannelse, der fokuserede på netop disse områder.

 • Hvordan har din praktik periode været, og hvordan har du kunnet anvende den teoretiske viden, du har tilegnet dig, i praksis?

Min praktikperiode har været en værdifuld oplevelse, hvor jeg har haft mulighed for at anvende den teoretiske viden, jeg har tilegnet mig, i praksis. En af de mest givende aspekter af praktikperioden har været muligheden for at arbejde hands-on med forskellige markedsføringsaktiviteter.

Jeg har fået lov til at være med til at planlægge og eksekvere marketingkampagner på tværs af forskellige kanaler, herunder sociale medier samt e-mail.

 • Hvordan ser en typisk dag ud som studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen, og hvilke aktiviteter fylder din tid?

En typisk dag som studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen indebærer en blanding af forelæsninger, gruppearbejde, selvstudie og praktiske øvelser. På mine selvstudiedage har jeg typisk brugt min tid på at læse relevante faglitteratur, se online kurser og webinars, samt arbejde på individuelle projekter og opgaver, der er en del af uddannelsen.

 • Kan du dele nogle af de mest mindeværdige projekter eller opgaver, du har arbejdet på inden for markedsføring under din uddannelse, og hvad har du lært af dem?

Under min uddannelse havde jeg muligheden for at udarbejde en detaljeret markedsføringsplan for Nissan Danmark. Jeg arbejdede tæt sammen med mine holdkammerater for at analysere markedet, identificere målgrupper og udvikle en strategi, der ville tiltrække potentielle kunder og øge engagementet hos dem.

Vi gennemførte dybdegående markedsundersøgelser for at forstå købsadfærd, konkurrencesituationen og de seneste trends inden for bilindustrien. Denne proces lærte mig vigtigheden af at tilpasse markedsføringsstrategien til specifikke markedsforhold og målgrupper.


Victoria

Studerende på Copenhagen Business Academy 

 • Hvordan fandt du frem til beslutningen om at læse til markedsføringsøkonom, og hvad var det, der tiltrak dig mest ved denne uddannelse?

Måden jeg fandt frem til at jeg ville læse til markedsføringsøkonom var gennem bekendte. Efter at have hørt om uddannelsen tidligere, besluttede jeg at deltage i flere åbent hus arrangementer i Aarhus. Grunden til at det blev lige præcis markedsføringsøkonomuddannelsen frem for de andre var de muligheder den gav. Det er en rimelig bred uddannelse hvor mulighederne i erhvervslivet er mange. Derudover vandt den også på dens varighed på 2 år og den mere praksisorienteret undervisning, hvilket passede perfekt til mine ønsker og behov.

 • Hvordan har din praktikperiode været, og hvordan har du kunnet anvende den teoretiske viden, du har tilegnet dig, i praksis?

Gennem min praktikperiode har jeg fået praktisk erfaring, som jeg ikke tidligere havde. Nu kan jeg med overbevisning og eksempler vise, at jeg har indsigt i marketingverdenen. Den teoretiske viden, jeg tilegnede mig under min uddannelse, udgør grundlaget for mine arbejdsopgaver. Selvom teorien er en integreret del af mine opgaver, er jeg stadig i stand til at lære og udvikle mig, da der altid er nye udfordringer at tackle.

Ved at være i praktik fandt jeg også ud hvad jeg kan lide at arbejde med. Jeg har fået indsigt i mine egne evner og præferencer indenfor hvilken gren af marketing jeg ønsker at arbejde med,  og dermed bliver man af- eller bekræftet i sine beslutninger.

 • Hvordan ser en typisk dag ud som studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen, og hvilke aktiviteter fylder din tid?

En typisk dag som markedsføringsøkonom indebærer tavleundervisning med et hold på cirka 30 studerende. Vi begynder med en teoretisk gennemgang, efterfulgt af en praktisk case, hvor vi kan anvende den tillærte teori i praksis.

 •  Kan du dele nogle af de mest mindeværdige projekter eller opgaver, du har arbejdet på inden for markedsføring under din uddannelse, og hvad har du lært af dem?

Mine 2 første semestre befandt sig i Aarhus og der var uddannelsen opbygget efter projekt A, B, C og D. Disse projekter var større opgaver der skulle laves i grupper lavet efter personlighedstyper. Her skulle vi udarbejde markedsføringsplaner og mere til, desto længere jeg kom i uddannelsen. Disse projekter var hele tiden i baghovedet, da det var dem der opsummerede hvad vi havde lært på hvert semester.

I København er mine to sidste semestre gået på valgfag og praktik. Valgfag er ligesom praktikperioden en rigtig god mulighed for at undersøge hvilken gren af marketing man mest interesserer sig for og man kommer hurtigt i dybden med nogle nye emner. Udover det forbereder valgfagene også godt til ens praktikforløb, da det er endnu mere praksisorienteret end de obligatoriske fag.

Find din markedsføringsøkonomuddannelse her 

Aleena Ahmad

Aleena Ahmad

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer