Arbejd ved siden af dit studie

Som studerende kan det være udfordrende at få økonomien til at gå op. Løsningen for dig som studerende kunne for eksempel være et job som privatunderviser.

Arbejd ved siden af dit studie

Som studerende kan det være svært at få enderne til at mødes. Desuden ønsker de fleste arbejdsgivere at se erhvervserfaring på CV'et for kandidater, der kommer direkte fra studierne. Løsningen for mange studerende er derfor at arbejde som privatunderviser ved siden af studierne.

Hvor meget kan du arbejde som studerende?

Som studerende i Danmark modtager man oftest SU, og det er også meget almindeligt at optage et SU-lån ved siden af samt at finde et fritidsjob eller studiejob for at få økonomien til at løbe rundt.

Dog kan et job ved siden af dit studie have betydning for, hvor meget du får udbetalt, og derfor skal du være opmærksom på, hvor meget du arbejder, hvis du ikke ønsker at skulle betale SU tilbage.

Når du modtager SU eller SU-lån, er der nemlig fastsatte indkomstgrænser, der angiver, hvor meget du må tjene ved siden af din støtte, uden at det påvirker din SU. Disse grænser kan variere afhængigt af din individuelle situation.

Der er en årlig en månedlig indkomstgrænse, som kan tjekkes på SU’s egen hjemmeside ud fra din situation. Den kaldes for et månedsfribeløb. Det betyder blandt andet, at hvis du går på en videregående uddannelse og får SU, må du i gennemsnit tjene 18.412 kroner om måneden.

Job til studerende

Som studerende, der leder efter et deltidsjob ved siden af studierne, er der masser at vælge imellem. Typiske stillinger er f.eks.:

  • Deltidsjob i en butik, café, bar eller restaurant
  • Job inden for kundeservice
  • Arbejde på et plejehjem eller i hjemmeplejen
  • Finde et studierelevant job
  • Job som privatlærer

Balance mellem arbejde og studier

Hvis du er begyndt at overveje at finde et studiejob, er det vigtigt at tage højde for, hvor meget tid du har til at arbejde ved siden af dine studier. Det kan være svært at finde en god balance mellem studie, arbejde og fritid.

Et godt tip til at balancere arbejde og studie er at være transparent og tydelig overfor din arbejdsgiver fra starten. Fortæl dem, hvor mange timer du maksimalt kan arbejde på en normal uge, og informér dem så tidligt som muligt om kommende eksamensperioder og tidspunkter, hvor studierne skal prioriteres.

En anden god og effektiv måde at balancere et job som studerende på er ved at bruge en kalender eller planlægningsværktøj. Afsæt bestemte tidspunkter i din uge til arbejde og studier. Dette hjælper med at opretholde en struktureret rutine. På den måde undgår du alt for stressede perioder.

At arbejde som privatlærer - fastlæg din egen tidsplan

De fleste stillinger, du kan finde, når du leder efter et job for studerende, vil forpligte dig til faste vagter, som kan komme i vejen for forelæsninger og anden vigtig studietid. Fordelen ved at arbejde som privatunderviser for Superprof er, at du selv styrer dine arbejdstider og frit kan tilpasse dit skema.

Arbejd hjemmefra som studerende

Nogle deltidsjobs giver dig mulighed for at arbejde hjemmefra på din egen computer - som nogle kundeservicestillinger eller små opgaver som at moderere et forum.

Et andet eksempel på at arbejde hjemmefra som studerende er at tilbyde at privatundervise online. Du kan undervise studerende fra hele Danmark (og resten af verden) via kommunikationsværktøjer som Skype, Zoom, Teams eller Google Meet.

Fordele ved at arbejde som privatlærer, når du er studerende

At arbejde som tutor for Superprof kan være et godt studiejob. Der er ingen formelle krav om, at du har undervisningserfaring for at hjælpe med lektier eller give privatundervisning i et fag, du kender godt. Så hvis du er et geni til et musikinstrument, et sprog eller et andet fag, er det måske værd at tjekke muligheden for at tjene penge på at dele din viden. 

Udover at tjene en ekstra indkomst giver det dig mulighed for at fordybe dig yderligere i det emne, du underviser i - når du hjælper andre med at forstå et emne, bliver din egen forståelse ofte dybere og mere nuanceret.

At være privatlærer er et fleksibelt job, der nemt kan kombineres med dine studier. Ved at tilrettelægge din egen tidsplan og timepris kan du regulere din egen indkomst.

Få erhvervserfaring som studerende

Erhvervserfaring som privatunderviser viser også potentielle arbejdsgivere, at du er selvstændig og tager initiativ, både ved at kunne organisere privatundervisning og ved at kommunikere og planlægge med elever såvel som deres forældre.

Udover at et studiejob som privatunderviser giver dig erhvervserfaring, kan du også bruge det til at vise dine potentielle arbejdsgivere dine evner til at organisere privatundervisning og effektivt formidle komplekse koncepter. Derudover vil de se, at du er i stand til at planlægge og strukturere din tid for at undervise, hvilket kræver disciplin og evnen til at jonglere med skole og arbejde. 

Din tid som privatunderviser kan derfor give dig en konkurrencefordel, når du søger dit første job, da det viser, at du ikke kun har teoretisk viden, men også praktiske færdigheder og det rette mindset til at blive en værdifuld del af arbejdsstyrken!

Vil du vide mere om Superprof?

Superprof

Superprof

Et samfund af undervisere (Vis mere)

Annoncer