Vis studentum.dk som: Mobile

Video

Om uddannelsen

social

Uddan dig til social- og sundhedshjælper

Som social- og sundhedshjælper arbejder du typisk med at udføre praktisk hjælp og personlig pleje til ældre borgere i deres eget hjem enten på et plejecenter eller ude i byen. Udover hjælp og støtte til ældre borgere, kan du som social- og sundhedshjælper også få tildelt pleje- og omsorgsopgaver hos handicappede og syge.

Dit udbytte med en uddannelse som social- og sundhedshjælper

Med den faglighed som du vil opnå efter endt uddannelse, er du i stand til at iagttage og understøtte borgernes trivsel og sundhedstilstand, og bidrager på den måde til at skabe og opretholde deres livskvalitet.


Indhold på uddannelsen

Dit forløb på Social- og sundhedshjælper afhænger af din nuværende uddannelseslængde. 

  • Grundforløb 1: Hvis du inden for de seneste 14 måneder har afsluttet 9. eller 10. klasse
  • Grundforløb 2: Hvis det er mere end 14 måneder siden at du afsluttede folkeskolen

Herefter starter du på hovedforløbet til Social- og sundhedshjælper 

Du skal i gennem 2 praktikperioder som social- og sundhedshjælper, der foregår på det samme områdecenter. I praktikperioderne skal du i praktik i kommunens pleje og omsorgssektor, f.eks. på plejecentre eller i hjemmeplejen. I praktikken får du mulighed for at bruge og videreudvikle de færdigheder, du har fået på skoleperioderne.

For at kunne yde pleje og omsorg til andre mennesker, er det nødvendigt, at se på dine egne evner til at samarbejde, kommunikere, arbejde problemløsende og tværfagligt. Disse områder tages løbende op i de forskellige område- og grundfag.

Ansøgning og adgangskrav

Optagelse på social- og sundhedshjælperuddannelsen

Du skal have gennemført grundforløbet, eller mindst 1 års uddannelse eller 1 års erhvervserfaring efter undervisningspligtens ophør efter folkeskoleloven, eller have tilsvarende erfaring.

Pris

Ansættelse

Når du bliver optaget på social- og sundhedshjælperuddannelsen, sender skolen din ansøgning til en af de kommuner du har ønsket. Kommunen ansætter dig herefter. Før uddannelsesstart, får du tilsendt en ansættelseskontrakt, som du skal underskrive og sende tilbage til kommunen. Du får elevløn under hele uddannelsen.

Få information

 

Kontaktinfo

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Gjesinglund Allé 8
6715 Esbjerg N

 Vis telefonnummer


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Uddannelsen til Social- og Sundhedshjælper

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Uddannelsen til Social- og Sundhedshjælper endnu. Bliv den første!

Du vil måske også være interesseret i: