Filtrer efter
Tandlæge
Uddannelsestype
Uddannelse i udlandet
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Artikler fra Tandlæge

Populære steder

Overvejer du at tage din tandlæge uddannelse i udlandet?

En tandlæge uddannelse i udlandet er for dig, der er skarp til både sprog og naturvidenskabelige fag som kemi, fysik og matematik. Du får en international uddannelse med høj anerkendelse og spændende fremtidsmuligheder i både Danmark og i udlandet. 

Inden du tager afsted, er det dog vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i niveau og indhold på den udenlandske uddannelse i odontologi. Vil du i fremtiden arbejde som tandlæge i Danmark, skal du have dansk autorisation. Du bør derfor altid undersøge mulighederne for at søge om autorisation som tandlæge i Danmark på baggrund af din udenlandske uddannelse. I nogle tilfælde vil det kræve yderligere studier på odontologi i Danmark.

Læs mere om autorisation af tandlæger med en udenlandsk uddannelse ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

Læs til tandlæge i udlandet 

Hvor kan man læse odontologi i udlandet?

Mulighederne er mange for dig, der vil tage din tandlæge uddannelse i udlandet. Overvej om uddannelsen skal foregå på engelsk eller et andet sprog, og hvilket niveau du vil studere odontologi på. Der er både mulighed for at tage en afgrænset tandlæge uddannelse, der svarer til en bachelor eller en kortere videregående uddannelse (KVU) og for at tage en samlet tandlæge uddannelse i udlandet af fem til seks års varighed, der svarer til en kandidat i odontologi.

Når du har pejlet dig ind på undervisningssprog og akademisk niveau, kan du se nærmere på de forskellige lande. Som udgangspunkt er leveomkostninger og studieafgifter (tuition fees) højest i USA, Australien, Storbritannien og lignende lande, der alle ligger højt på danske studiesøgende med udlandsdrømme. Derfor kan du med fordel se på Syd- og Østeruropa. Her er leveomkostningerne typisk lave, og det akademiske niveau er højt.

Hvordan søger man ind på en tandlæge uddannelse i udlandet?

Der findes en række aktører med speciale i at hjælpe udenlandske studerende fra A til Z i optagelsesprocessen på en række anerkendte tandlæge uddannelser i blandt andet Polen og Spanien. Du finder et udvalg i listen oven for. Ved at søge ind på en tandlæge uddannelse i udlandet via en aktør er du sikret:  

  • En tandlæge uddannelse med engelsk som undervisningssprog og et højt akademisk niveau
  • Et internationalt studiemiljø med tandlægestuderende fra Skandinavien og resten af verden

Foruden gratis rådgivning og sparring i forbindelse med selve ansøgningen til uddannelsen, får du også hjælp til at planlægge din studieøkonomi samt at finde en god, billig studiebolig tæt på campus. 

Kan man få SU til at læse til tandlæge i udlandet?

For at få SU til din tandlæge uddannelse i udlandet, skal du først og fremmest opfylde de generelle betingelser for SU og søge om at få optaget uddannnelsen på FastTrack listen, hvis den ikke allerede er det. Opfylder du betingelserne, og er din tandlæge uddannelse på FastTrack listen, har du udover SU mulighed for at søge udlandsstipendium til dækning af dine studieafgifter.

Læs mere om reglerne for SU til uddannelse i udlandet

Overvejer du en tandlæge uddannelse af mere end fire års varighed, kan du kun få SU til de sidste fire år som tandlægestuderende i udlandet. Det vil sige, at du maksimalt kan få 48 SU klip til en uddannelse i udlandet. Derudover kan du ikke få SU til det første studieår, hvis dette er på gymnasialt niveau.

Kan jeg komme på udveksling på min uddannelse i odontologi?

Læser du allerede til tandlæge på bachelor- eller kandidatniveau på et universitet i Danmark, er der gode muligheder for at komme et enkelt semester til udlandet. Kontakt det internationale kontor og få mere information om, hvilke udvekslingsaftaler, der findes for tandlægestuderende på dit fakultet.

Vælger du at arrangere dit udlandsophold på egen hånd, kræver det typisk en del benarbejde for at få de nødvendige forhåndsgodkendelser. Start derfor planlægningen i god tid - gerne op til halvandet før, du vil starte på din tandlæge uddannelse i udlandet.

Inspiration til din tandlæge uddannelse i udlandet

I listen længere oppe på siden finder du en række spændende bud på en tandlæge uddannelse i udlandet med et højt akademisk niveau og et internationalt studiemiljø. I vores tjekliste for udlandsstudier får du desuden et hurtigt overblik over alt det praktiske inden afrejsen, mens du i vores guide til legatsøgning får tre tips til succes.