Marianne Olsen, læser til socialrådgiver

socialrådgiver

Hvorfor valgte du denne uddannelse?

Jeg havde igennem flere år drømt om at uddanne mig som socialrådgiver, og da jeg havde besluttet at flytte fra Grønland, hvor jeg har boet og haft ansættelse som afdelingsleder i det sociale område, var det et oplagt valg at søge ind på socialrådgiveruddannelsen på UCL.

Jeg har valgt at studere på Net-uddannelsen, da den giver mig frihed til at disponere over min tid, og da jeg har en del praktisk erfaring igennem mit arbejdsliv, som jeg kan relatere til ift. mit studie.

Hvilke kompetencer har du fået med dig?

Der er rigtig meget læsestof på socialrådgiverstudiet. Der er dagligt nye teorier, love og områder at forholde sig til.

Net-uddannelsen kræver, at man sætter sig grundigt ind i uddannelsesportalen Skype, hvor der arbejdes med opgaverne i grupper. Det har været udfordrende og meget lærerigt.

Hvad synes du om miljøet på campus?

Jeg er kun på campus på mine indkald. Men jeg synes, at stedet virker imødekommende, og at der er et godt studieliv. Jeg benytter mig en del af biblioteket, som har et stort udvalg af relevant faglitteratur til brug i mit studie.

Hvad synes du om underviserne?

Da jeg er på net-holdet og kun ser mine undervisere 2 dage om måneden, er det begrænset, hvor meget jeg har nået at lære dem at kende.

Men jeg synes, underviserne er engagerede, og alle bidrager til min læring i de enkelte fag.

Hvad vil du gerne, når du er færdig med uddannelsen?

Når jeg bliver færdig, håber jeg at kunne arbejde inden for integrationsområdet. Dette kunne være med flygtninge og indvandrere.

Jeg overvejer stadig mine muligheder, for der er mange spændende områder, hvor det vil være relevant for mig at få arbejde.

Lige nu nyder jeg bare mit studie.

Hvem vil du anbefale denne uddannelse til?

Det kræver disciplin at studere på net-holdet, og det kræver, at man skal kunne motivere sig selv. Men kan man det, er det en rigtig god mulighed for at studere, når du har tid og kræfter. Du kan selv planlægge, hvor du vil gøre det: Sidde i haven, på en badestrand eller hvor ellers. Det er dig selv, der bestemmer.

Jeg vil anbefale uddannelsen til dig, som har erfaring med at arbejde med mennesker. Og dig, som kan arbejde selvstændigt og ikke nødvendigvis har brug for at have en masse socialt med dit hold.
Læs mere om Socialrådgiver