Professionsbachelor

Lærer

UC SYD, i Esbjerg (+2 lokationer)
Længde
4 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+5 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning, Online undervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
4 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+5 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning, Online undervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Fremragende studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Om uddannelsen

Læreruddannelse - Bliv lærer på UC Syd

Lærer

Luk verden op for børn og unge

Vi lærer hele livet igennem, men det er i skolen, at vi lærer det, der lægger grundstenen for vores fremtid.

På læreruddannelsen på UC SYD bliver du klædt på til at blive den lærer, der gør en forskel. Du specialiserer dig i dine fag, samtidig med at du lærer at sætte struktur og rammer for andres læring, og du bliver en mester i at formidle. Læreruddannelsen er for dig, der gerne vil hjælpe børn og unge godt på vej til det liv, der venter dem.

Du vil opleve fællesskab, faglighed og fordybelse
Læreruddannelsen på UC SYD er kendetegnet ved et højt fagligt niveau. Som studerende hos os vil du møde engagerede undervisere, der brænder for deres fag, og du vil komme i dybden med de fag, du ønsker at undervise i.

Fra den 1. august 2023 træder den nye læreruddannelse i kraft. På UC SYDs læreruddannelse betyder det bl.a., at du som studerende får endnu mere feedback, praksisnær undervisning og løbende én-til-én samtaler med dine undervisere. 

Undervisningen er dialogbaseret og nærværende - du er på fornavn med dine undervisere, ligesom de er med dig. Vi prioriterer at tilbyde et højt antal undervisningstimer. Vi tror nemlig på, at det gør en forskel. Både for fagligheden og for fællesskabet.

Fællesskabet på læreruddannelsen er stærkt. Du kommer til at udfordre og udvikle dig selv både fagligt og som person - hele tiden sammen med dine medstuderende. Du har også mulighed for at deltage i forskningsprojekter sammen med dine medstuderende og undervisere, hvor du fordyber dig og udforsker læring fra forskellige perspektiver. 

Form din egen uddannelse
Vi tror på, at dit engagement bliver større, når vi har øje for dig og din passion. Derfor kan du som lærerstuderende på UC SYD vælge mellem de fleste undervisningsfag og kombinere dem alt efter, hvad du brænder for. På den måde kan du forene din uddannelse med din passion for f.eks. sprog, naturvidenskab eller inklusion.

Du kommer tæt på virkeligheden
Som lærerstuderende vil du komme i praktikog møde børn og kolleger på lærerværelset. Det er også i praktikken, at du kan afprøve din teori i praksis og gøre dig dine egne erfaringer, så du kan blive en god underviser.  På UC SYD siger vi, at læreruddannelsen er integrativ, og det vil du opleve ved at praktikken og dine fag er integreret. For eksempel er praktikker på dit første år tæt forbundet med dit første undervisningsfag og dine andre grundfag. Og praktikken løber over hele studieåret. 

 

Uddannelsens opbygning

En uddannelse du selv kan forme
Det tager fire år at blive lærer.

Som lærer bliver du en vigtig person i andres liv, og dit arbejde kan være med til at åbne andres øjne for de fag, du selv brænder for.

Du skal på uddannelsen vælge tre undervisningsfag. Du bliver dygtig til disse fag, men du lærer også at formidle faget dvs. fagets didaktik.

I løbet af uddannelsen skal du også deltage i obligatoriske fællesfag og enkelte valgfag. Og til sidst i uddannelsen laver du et professionsbachelorprojekt med en lærerfaglig problemstilling, du selv vælger, og som din vejleder godkender. Du afslutter projektet med en mundtligt prøve.

Vælg tre undervisningsfag
Du skal i løbet af din uddannelse vælge tre undervisningsfag. Du vælger dit første undervisningsfag umiddelbart efter, du er optaget, og du kan vente med at tage stilling til de sidste to.

Du kan vælge mellem dansk 1.-6. kl, dansk 4.-10. kl., engelsk og matematik som første undervisningsfag.
Det er vigtigt at være opmærksom på at engelsk kan du også vælge som andet eller tredje fag, mens dansk kun kan vælges som første fag. 

Så hvis du ønsker at blive dansk eller matematiklærer, så husk at vælge det som første fag. Og vær ligeledes opmærksom på, at klasselærerfunktionen oftest er på dansk eller matematiklæreren.

Her sidder vi ikke kun på skolebænken
Undervisningen på læreruddannelsen foregår som hold- og gruppeundervisning, forelæsninger, gruppearbejde, projektarbejde, selvstudie samt praksisbesøg hos skoler i området. Og der er mødepligt på læreruddannelsen. Du vil dog hele tiden opleve undervisning, der er tæt relateret til praksis.  (Bemærk dog de særlige forhold for den helt digitale læreruddannelse)

Læreruddannelsen er nemlig en praksisorienteret uddannelse, uanset studieformen. Du er i praktik på alle dine fire studieår, hvor du prøver dine færdigheder af i praksis. På første år er praktikken udstrakt over hele studieåret, mens det på de 3 sidste år mere er koncentreret i 5-6 ugers blokke. I de første år er du afsted sammen med en gruppe medstuderende, mens den sidste oftest er dig selv alene. Den sidste praktik indgår som en del af din afsluttende professionsprøve.

Udover praktikophold arbejder vi på læreruddannelsen tæt sammen med praksis. Du kommer f.eks. ud at besøge skoler, hvor du arbejder sammen med en gruppe medstuderende om en problemstilling, som I prøver af i praksis.  Især den helt digitale læreruddannelse har meget praksissamarbejde med skoler, hvor du bor.

Startdato

Vælg mellem 5 startdatoer

august 2024

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

august 2024

  • Holdundervisning
  • Haderslev

august 2024

  • Online undervisning
  • Fjernundervisning

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

februar 2025

  • Online undervisning
  • Fjernundervisning

Ansøgning og adgangskrav

Når du søger via kvote 1 eller kvote 2, kan du ønske, om du vil starte på studiet til august eller februar. Og er ansøgningsfristen for kvote 1 og 2 udløbet, kan du se, om vi har ledige pladser, og du kan undersøge dine muligheder for at søge viavinteroptaget.

Det er vores studieadministrative system, der automatisk fordeler ansøgere ud på studiestart i august og studiestart i februar.

Videreuddannelse

To tredjedele af vores lærerstuderende bliver lærere i folkeskolen. Du har også jobmuligheder på privatskoler, efterskoler, tekniske skoler, specialskoler, voksenuddannelser, højskoler, åbne fængsler, børneafdelinger på sygehuse eller andre steder, hvor man underviser børn, unge og voksne.

Som lærer i folkeskolen har du mulighed for at specialisere dig som skoleleder, praktikvejleder, læsevejleder, underviser på sprogskoler osv. Mulighederne er mange.

Læreruddannede er dygtige formidlere, og du har derfor muligheder i andre brancher, hvor der er brug for dine kompetencer. Det kan være som konsulent i en virksomhed, hvor du arbejder med uddannelse af medarbejdere. Eller du kan blive ansat på forvaltningsområdet f.eks. som udviklingskonsulent på børne- og ungeområdet i en kommune.

Økonomi

Når du starter på uddannelsen skal du, udover udgifter til bolig og eventuel transport til studie og praktik, forvente udgifter til:

  • køb af bøger som beløber sig til 2500-3000 kroner per semester. Det kan gøres billigere, hvis du vælger at købe brugt. 

Vælger du at tage på studietur i løbet af uddannelsen, betaler du selv, og vi forsøger at holde udgifterne nede. 

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Lærer
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet