Viser 1-20 af 135
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 135
1
2
3
4
...
7

Tag en uddannelse med fokus på naturen - Kombiner personlige interesser med faglighed!

Er du nysgerrig på naturen, og kan du lide at kombinere en konkret tankegang med praktiske anvendelser? Kan du lide udfordringer? Indenfor det naturvidenskabelige område er der en lang række uddannelser du kan vælge imellem alt efter dine interesser!

Derudover er det blot en bonus, at videnskabelige studier og forskere er kommet frem til, at naturen har en sundhedsfremmende effekt, fordi den bl.a. kan være stressreducerende og øge den mentale sundhed. På samme tid stimuleres vores mentale og fysiske udvikling også når vi befinder os i naturen. Det er en win-win situation!

Naturvidenskab

Hvad lærer du om på en naturvidenskabelig uddannelse?

Generelt kan du forvente viden om og undervisning i områder som biologi og fysik/kemi uanset hvilken naturvidenskabelig uddannelse du vælger. Derudover er det også almindeligt at undervises i områder som geografi. De nævnte områder vil altså danne et grundlag for din forståelse af det faglige stof og dermed ruste dig bedre til at varetage opgaver indenfor netop dette område. Specifikke emner som natur, dyr og miljø er hyppige samtidig med, at du også kan undervises i husdyrproduktion og planteproduktion - naturligvis afhængig af den studieretning du vælger. 

Undervisningsform

På langt de fleste uddannelser indenfor området kan du forvente undervisning der veksler mellem holdundervisning, forelæsninger og ekskursioner med feltarbejde i fokus. Undervejs på studiet er du i tæt kontakt med oplevelseserhvervet som hele tiden ruster dig bedre til at varetage opgaver i erhvervslivet. 

Dit udbytte

Det specifikke udbytte afhænger selvfølgelig af din valgte uddannelse, hvorfor de følgende punkter kan variere og derfor skal forstås i generel forstand. 

  • Indenfor planteproduktionsområdet får du bl.a. indsigt i hvad planter gør for et rum, for vores hverdag og ikke mindst vores sindsstemning samtidig med at du gøres opmærksom på hvordan vores erhverv påvirker miljøet
  • Du lærer at dyrke mest muligt ved hjælp af mindst mulig energi i en bæredygtig optik, som beriger virksomheden, økonomien og naturen
  • Du får viden og kompetencer indenfor bl.a. husdyrproduktion, og miljø og natur
  • Du lærer at formidle natur- og kulturoplevelser til forskellige målgrupper og at udvikle nye områder, koncepter og formidlingsformer inden for oplevelsesøkonomi
  • Du bliver bedre rustet til at analysere, planlægge, udvikle og kommunikere dit valgte fagområde

  • Du får viden og værktøjer, så du bliver i stand til at varetage komplekse problemstillinger på højt niveau i ledelses, rådgivnings- eller forvaltningsstillinger

Oftest er uddannelsen praksisorienteret og målrettet de behov, der er i erhvervslivet, hvilket stiller dig stærkt i forhold til arbejdsmarkedet. 

Fremtidsmuligheder med en naturvidenskabelig uddannelse

Som færdiguddannet med en naturvidenskabelig uddannelse har du mange veje at vælge imellem. Du kan eksempelvis arbejde på kulturinstitutioner, naturcentre og i  kommunikationsvirksomheder. Det kan både være i offentlige virksomheder som forskningsvirksomheder og i private virksomheder, som f.eks. entreprenørvirksomheder. Som færdiguddannet får du en større grundviden som gør dig bedre til igen og igen at søge ny viden. Du bliver altså medarbejderen, som sikrer udvikling og fremdrift.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9