Anne fandt den perfekte kombination af faglighed og oplevelser i Santa Barbara

"Jeg havde før søgt igennem andre organisationer uden succes, og de forhalede ansøgningerne pga. COVID-situationen. Jeg valgte derfor at skifte til EDU, og allerede efter nogle uger med rigtig god hjælp og vejledning, kom jeg ind på mit drømmecollege."

Anne fandt den perfekte kombination af faglighed og oplevelser i Santa Barbara

Anne så en stor mulighed i at kombinere rejser og studier ved at tagesabbatår som studieophold i udlandet. 
Hun fortæller, at hun blev tiltrukket af muligheden af at forbedre sin faglighed, men stadig have friheden til at rejse rundt og opleve en masse ting!

Hvorfor SBCC?

Anne fortæller at valget faldt påSBCC, da SBCC i Californien lå i toppen af USA’s bedste ’community colleges’. Dertil havde de alverdens fag at vælge imellem. Anne valgte fag, som allerede var indenfor hendes interesser, og som hun så sig selv læse videre på, når hun kom tilbage i Danmark. Dette gav hende mulighed for at få en fornemmelse af, hvordan fagene er, og det var virkelig godt for hende. 

Anne fortæller at det vigtigste for hende var destinationen, og at hun altid har haft et godt øje tilUSA. Hun har rejst rundt i Californien før sammen med sin familie, og blev tiltrukket af det varme klima året rundt. 

Det vigtigste for Anne varat finde et college, som både havde gode anmeldelser og en god lokation. Anne ville gerne møde interessante mennesker og opleve den amerikanske kultur. 

Intet slår lokationen i Santa Barbara

Anne fortæller, at noget af det fedeste ved at vælge SBCC var lokationen. SBCC tilbyder de pæneste omgivelser med strande og by samt bjergene i baggrunden. Hun understreger, at man selvfølgelig ikke skal glemme stien langs stranden, hvor man er går gennem en gang af palmer for at komme til og fra campus. 

For Anne betyder det meget, at der er en utallige muligheder for at rejse rundt og opleve en masse. SBCC ligger kun 15 minutter væk fra State St Downtown, som er en lang gågade med mange fede butikker og lækre restauranter, og der er en masse muligheder for at opleve Californien, Los Angeles og San Fransisco, samt besøge de smukke naturparker.

At tage til udlandet i sit sabbatår kan bruges til mange ting

Netop muligheden for at kombinere det faglige med oplevelser, var Anne's store interessere i at tage sitsabbatår i udlandetpå SBCC.

”Grunden til jeg ville afsted, var, at jeg i mit sabbatår gerne vil lære noget fagligt, imens jeg samtidig oplevede den amerikanske kultur og natur. Jeg synes, at det kunne være rigtig fedt, at have weekenderne til at rejse rundt på ture til diverse byer, og så have hverdagene til at opleve den amerikanske skolegang. Jeg har været på roadtrips og samtidig nydt hverdagen med college og venner.” 

Anne fortæller, at hun derudover også har brugt sit ophold på at afprøve forskellige fag, og på den måde blive klogere på hvilket retning hun vil gå i, når hun skal tilbage til Danmark. Hun vil søge ind på energiingeniør-uddannelsen, hvor hun ville kunne bruge hendes fag 'energiressourser' til kvote-2, hvis nødvendigt.

At klare sig selv i USA

Anne flyttede direkte hjemmefra og til USA, hvilket hun fortæller var lidt af en vild omvæltning.

”I starten savnede jeg selvfølgelig dem derhjemme, men samtidig var jeg parat til at klare mig selv i dette nye, og meget anderledes land. Man lærer tingene stille og rolig hen ad vejen. Størstedelen af alle nye studerende er i samme situation.”

Anne fortæller, at SBCC har forskellige housing-grupper på sociale medier, hvor hun søgte bolig igennem. Anne fandt bolig gennem ”Coral Group” hvor hun bor med otte andre internationale studerende.
Anne nævner, at Covid-19 har skabt nogle barrierer for at finde nye venner, grundet restriktionerne, men at hun hurtigt blev venner med dem hun boede med, og de tog på en masse ture sammen.

”De forskellige fag har nogle gange forskellige klubber, man kan tilmelde sig til, såsom 'astronomi-klubben' eller 'environmental-klubben'. Her er det nemt at få nye venner, da man allerede har noget tilfælles.”

Anne nævner også, at det der overraskede hende var, hvor flinkedet amerikanske folk er, og at de altid er imødekommende og positive. 

Annes råd til dig, der vil læse i udlandet i dit sabbatår

  • Vær parat på at stå på egne ben, i et helt fremmed land. 
  • Vær åben og imødekommende. Så får du hurtigt nye venner og mange unikke oplevelser.


Læs mere om EDU Sabbatår i udlandet