Viser 1-13 af 13
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-13 af 13

Datateknik - fra IT support til robotteknologi

Med en uddannelse inden for datateknik bliver du klædt på til en karriere i spændingsfeltet mellem IT og elektronik. Inden for studieretningen 'Datateknik og netværksteknologi' finder du uddannelser for dig, der drømmer om at arbejde med rådgivning, installation, fejlfinding og reparation af alle former for hardware og software. Du finder også klassiske uddannelser som datamatiker og datalogi samt en række ingeniøruddannelser inden for feltet.

Dette er med andre ord en bred studieretning med stærke bud på drømmeuddannelsen for dig, der drømmer om en nøglerolle i IT-afdelingen, til dig, der brænder for at udvikle fremtidens teknologier og services. Er du nysgerrig efter at vide mere om dine muligheder? Læs med under billedet og spor dig ind på din fremtid.   

Vil du uddanne dig i datateknik og netværksteknologi?

Er datatekniker uddannelsen noget for dig?

Uddannelsen til datatekniker er en erhvervsuddannelse. Det betyder, at du kan komme hurtigt i gang og starte på første grundforløb lige efter, at du har afsluttet folkeskolen. Du skal blot have bestået dansk og matematik med karakteren 02 eller derover. Grundforløbet varer 20 uger og kan lede til flere forskellige uddannelser inden for elektronik og IT. Vælger du derefter at blive datatekniker fortsætter du på endnu et grundforløb på 20 uger før selve uddannelsen.

Er det mere end et år siden, at du afsluttede folkeskolen? Så begynder du direkte på andet grundforløb på data- og kommunikationsuddannelsen. Efter grundforløbet fortsætter du på et hovedforløb, hvor du får elevløn og er i praktik afbrudt af skoleperioder. Det samlede uddannelsesforløb varer fra to et halvt år til fem år. Er du fyldt 25 år, vil din uddannelse til datatekniker afhænge af din tidligere erfaring og uddannelse. 

Tip: Læs mere om optagelse, opbygning og studieøkonomi på erhvervsuddannelserne 

Flere trin og to specialer på data- og kommunikationsuddannelsen

Halvvejs i din uddannelse til datatekniker afslutter du trin 1. Afhængigt af dine valg undervejs kan du herefter kalde dig IT-supporter, telesystemtekniker eller teleinstallationstekniker. Er du sulten efter mere viden, flere færdigheder og flere muligheder? Så skal du fortsætte på trin to og opnå en af følgende titler:

  • Datatekniker med speciale i programmering
  • Datatekniker med speciale i infrastruktur 

Med trin 2 på datatekniker uddannelsen er du klædt på til at tage et mere overordnet ansvar for fx virksomhedens IT-styrede anlæg, programudvikling og netværk. Du kan også vælge at læse videre på uddannelser som:

Kombinerer du uddannelsen med gymnasiale fag i en EUX, har du adgang til at søge ind på alle videregående uddannelser i kvote 1. Du skal blot opfylde de specifikke adgangskrav til den eller de uddannelser, som du overvejer at læse videre på. På den måde får du et godt fundament for din fremtid inden for datateknik og netværksteknologi.

Er en videregående uddannelse i datateknik noget for dig?

Har du allerede en adgangsgivende eksamen med dig i bagagen, og vil du arbejde med netværksteknologi og datateknik på et mere specialiseret niveau, er en videregående uddannelse et oplagt valg. Har du allerede erfaring men ikke en gymnasial uddannelse, kan du også blive optaget på baggrund af et adgangskursus til ingeniøruddannelserne med specifikke fag eller karakterkrav. Adgangskurset tager et halvt til et helt år.

På de videregående uddannelser finder du et væld af specialiseringsmuligheder inden for datateknik og netværksteknologi. Måske gemmer netop din drømmeuddannelse sig i oversigten længere oppe på siden. Det kan også være, at en elektronik uddannelse er noget for dig.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9