Vis studentum.dk som: Mobile

Softwareudvikling

Cphbusiness
1,5 år
SU-godkendt
Heltid
Professionsbachelor
Startdato
Kgs. Lyngby
februar 2023 
august 2023 

Om uddannelsen

Professionsbachelor i Softwareudvikling 

Hvis du syntes, det var sjovt at designe og implementere IT-systemer på datamatikeruddannelsen, så er professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling helt sikkert noget for dig.

Efterspørgslen på IT-medarbejdere er stor, og med en professionsbacheloruddannelse er der rigtig gode jobmuligheder. Du vil kunne få en spændende karriere med fokus på fx systemudvikling i store (globale) IT-projekter og på sigt som arkitekt eller projektleder i sådanne projekter. Typiske jobtitler er systemudvikler, programmør, applikationsarkitekt, systemarkitekt, IT-arkitekt, projektleder eller tester.

Hvis du ønsker at kunne indgå i store udviklingsprojekter, hvor kravene til design, arkitektur og teknisk kunnen øges betydeligt, mens kompetencerne til at indgå i en stor udviklingsorganisation bliver en afgørende kompetence for din karriere, så er du på rette vej her.

På uddannelsen arbejder du med, hvordan store systemer integreres, testes og dokumenteres. Du arbejder desuden også med, hvordan et samarbejde koordineres, når mange udviklere skal udvikle ét stort system.

Uddannelsen har både et direkte jobmæssigt og et klart karrieremæssigt sigte med gode muligheder for videreudvikling.

Professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling (top-up) bygger direkte oven på datamatikeruddannelsen, og fokus er på at bygge store, distribuerede, datatunge IT-systemer - emner som har været i fokus på 3. semester på datamatikeruddannelsen.

Uddannelsen i softwareudvikling er en 1½-årig videregående uddannelse, hvor de første to semestre er baseret på varieret og praksisnær undervisning, såsom projektarbejde, gæsteforelæsninger m.m. 3. semester består af et praktikforløb, hvor du får mulighed for at bruge de kvalifikationer, som du har opnået i undervisningen i praksis. Det sidste semester vil også indeholde det afsluttende bachelorprojekt, som gerne udarbejdes i samarbejde med en virksomhed.

Adgangskrav

Du kan søge optagelse på Softwareudviklings uddannelsen med følgende erhvervsakademiuddannelse:

  • Datamatiker

Du kan ligeledes søge optagelse med en anden uddannelse, Cphbusiness vurderer om uddannelsen kan sidestilles med datamatikeruddannelsen. For at en uddannelse kan sidestilles med datamatikeruddannelsen, skal uddannelsen have et tilsvarende antal ECTS i programmering og systemudvikling. Kravene til karakterer er skærpede for disse uddannelsers vedkommende.

Har du ikke dansk som modersmål, og har du ikke gennemført din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået en af følgende prøver:

  • Studieprøven i dansk
  • Dansk på niveau A

Har du svensk eller norsk som modersmål, er du fritaget fra dette krav.

Studiets opbygning

Professionsbachelor i softwareudvikling er modulopbygget, og består af:

  • 2 linjemoduler (15 ECTS)
  • Valgfag (hhv. 5 og 10 ECTS)
  • Praktik (15 ECTS)
  • Afsluttende bachelorprojekt (15 ECTS)

Softwareudviklingslinjen består af en række moduler, som til sammen udspænder fagområdet og dermed bibringer dig de relevante kompetencer. Disse moduler er tæt sammenknyttede, hvorfor de enkelte moduler gives mening gennem den helhed de indgår i – den samlede mængde af moduler.

Uddannelsen betragtes altså som en helhed, men de enkelte moduler udgør selvstændige dele, hvorfor de kan tages i vilkårlig rækkefølge.

Eksamen

Eksaminer på Softwareudviklings uddannelsen:

1. og 2. semester

Som afslutning på både 1. og 2. semester skal du til eksamen i dine linjefag samt valgfag.

3. semester

På 3. semester skal du til to eksamener:

  • Praktikeksamen
  • Afsluttende projekteksamen

Praktikprøven er mundtlig og tager udgangspunkt i en praktikrapport. Der gives karakter ud fra eksaminationen.

Den afsluttende projekteksamen tager udgangspunkt i en udarbejdet rapport, som du skal forsvare mundtligt. Der gives én samlet karakter for bedømmelsen af rapporten og det mundtlige forsvar.

Kontaktinfo

Cphbusiness

Landemærket 11
1119 København K

 Vis telefonnummer
www.cphbusiness.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Softwareudvikling endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 2 evalueringer
Se alle evalueringer
Åbent hus
august 2022
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11