Professionsbachelor

Softwareudvikling

Cphbusiness, i Kgs. Lyngby
Længde
1,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Kommende Åbent hus
28 maj, 2024 15:00
(+ Læs mere )
Længde
1,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Kommende Åbent hus
28 maj, 2024 15:00
(+ Læs mere )

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

august 2024

  • Holdundervisning
  • Kgs. Lyngby

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Kgs. Lyngby

Om uddannelsen

Professionsbachelor i Softwareudvikling 

Hvis du syntes, det var sjovt at designe og implementere IT-systemer på datamatikeruddannelsen, så er professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling helt sikkert noget for dig.

Efterspørgslen på IT-medarbejdere er stor, og med en professionsbacheloruddannelse er der rigtig gode jobmuligheder. Du vil kunne få en spændende karriere med fokus på fx systemudvikling i store (globale) IT-projekter og på sigt som arkitekt eller projektleder i sådanne projekter. Typiske jobtitler er systemudvikler, programmør, applikationsarkitekt, systemarkitekt, IT-arkitekt, projektleder eller tester.

Hvis du ønsker at kunne indgå i store udviklingsprojekter, hvor kravene til design, arkitektur og teknisk kunnen øges betydeligt, mens kompetencerne til at indgå i en stor udviklingsorganisation bliver en afgørende kompetence for din karriere, så er du på rette vej her.

På uddannelsen arbejder du med, hvordan store systemer integreres, testes og dokumenteres. Du arbejder desuden også med, hvordan et samarbejde koordineres, når mange udviklere skal udvikle ét stort system.

Uddannelsen har både et direkte jobmæssigt og et klart karrieremæssigt sigte med gode muligheder for videreudvikling.

Professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling (top-up) bygger direkte oven på datamatikeruddannelsen, og fokus er på at bygge store, distribuerede, datatunge IT-systemer - emner som har været i fokus på 3. semester på datamatikeruddannelsen.

Uddannelsen i softwareudvikling er en 1½-årig videregående uddannelse, hvor de første to semestre er baseret på varieret og praksisnær undervisning, såsom projektarbejde, gæsteforelæsninger m.m. 3. semester består af et praktikforløb, hvor du får mulighed for at bruge de kvalifikationer, som du har opnået i undervisningen i praksis. Det sidste semester vil også indeholde det afsluttende bachelorprojekt, som gerne udarbejdes i samarbejde med en virksomhed.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

Du kan søge optagelse på Softwareudviklings uddannelsen med følgende erhvervsakademiuddannelse:

  • Datamatiker

Du kan ligeledes søge optagelse med en anden uddannelse, Cphbusiness vurderer om uddannelsen kan sidestilles med datamatikeruddannelsen. For at en uddannelse kan sidestilles med datamatikeruddannelsen, skal uddannelsen have et tilsvarende antal ECTS i programmering og systemudvikling. Kravene til karakterer er skærpede for disse uddannelsers vedkommende.

Har du ikke dansk som modersmål, og har du ikke gennemført din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået en af følgende prøver:

  • Studieprøven i dansk
  • Dansk på niveau A

Har du svensk eller norsk som modersmål, er du fritaget fra dette krav.

Eksamen og diplom

Eksaminer på Softwareudviklings uddannelsen:

1. og 2. semester

Som afslutning på både 1. og 2. semester skal du til eksamen i dine linjefag samt valgfag.

3. semester

På 3. semester skal du til to eksamener:

  • Praktikeksamen
  • Afsluttende projekteksamen

Praktikprøven er mundtlig og tager udgangspunkt i en praktikrapport. Der gives karakter ud fra eksaminationen.

Den afsluttende projekteksamen tager udgangspunkt i en udarbejdet rapport, som du skal forsvare mundtligt. Der gives én samlet karakter for bedømmelsen af rapporten og det mundtlige forsvar.

Pris

Professionsbachelor i softwareudvikling er modulopbygget, og består af:

  • 2 linjemoduler (15 ECTS)
  • Valgfag (hhv. 5 og 10 ECTS)
  • Praktik (15 ECTS)
  • Afsluttende bachelorprojekt (15 ECTS)

Softwareudviklingslinjen består af en række moduler, som til sammen udspænder fagområdet og dermed bibringer dig de relevante kompetencer. Disse moduler er tæt sammenknyttede, hvorfor de enkelte moduler gives mening gennem den helhed de indgår i – den samlede mængde af moduler.

Uddannelsen betragtes altså som en helhed, men de enkelte moduler udgør selvstændige dele, hvorfor de kan tages i vilkårlig rækkefølge.

Cphbusiness
Landemærket 11
1119 København K

Din fremtid starter på Cphbusiness

Brænder du for noget, og vil du hurtigt i gang med din karriere? Via et perfekt miks af real-life cases, undervisning med et højt fagligt niveau og praktik giver en erhvervsakademiuddannelse på Cphbusiness dig byggestenene til at få direkte ud...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret