Vis studentum.dk som: Mobile
Viser 1-13 af 13
Viser 1-13 af 13
 

Spørgsmål og svar om datamatiker uddannelsen

Som datamatiker får du en IT uddannelse, hvor du lærer mere end programmering og softwareudvikling. I løbet af uddannelsens fem semestre lærer du også at samarbejde med andre i teams og får mulighed for at prøve dig selv af i dit fremtidige drømmejob. På datamatiker uddannelsens kommer du nemlig også i praktik, og du kommer til at løse konkrete IT opgaver for rigtige virksomheder og organisationer via cases og projektopgaver.

Her kan du få svar på dine spørgsmål om datamatiker uddannelsen. Find f.eks. ud af, hvad du lærer som datamatiker og dine muligheder som færdiguddannet.

Bliv datamatiker og boost din IT karriere 

Hvad lærer du på uddannelsen til datamatiker?

Den samlede datamatiker uddannelse tager fem semestre af et halvt års varighed. Uddannelsen består af en række obligatoriske studieelementer som f.eks.:

  • Økonomistyring og IT-udvikling i et virksomhedsperspektiv
  • Projektarbejde, systemudvikling og kvalitetssikring
  • Programmering på forskellige programmeringssprog og softwarearkitektur
  • Netværk, databaser, teknologiudvikling og IT-sikkerhed

Senere i din uddannelse kan du specialisere dig inden for det område, som du brænder for. Det sker blandt andet via tre måneders praktik og et afsluttende eksamensprojekt?

Kan man komme til udlandet som datamatiker?

Flere steder i landet har du både mulighed for at tage datamatiker uddannelsen på dansk og på engelsk (AP in Computer Science). Derudover er der stor efterspørgsel på dygtige folk inden for mange forskellige områder af den tekniske del af IT branchen flere steder i Europa, mens du har gode muligheder for at tage et udlandsophold som en del af din uddannelse. 

Drømmer du om en IT karriere i udlandet, er datamatiker uddannelsen derfor en god investering i din fremtid.

Hvor får en datamatiker job?

Dine muligheder som færdiguddannet afhænger i høj grad af din specialisering. Herunder kan du f.eks. vedligeholde IT-systemer og databaser, designe IT-systemer og lignende opgaver i både private virksomheder og offentlige organisationer. Nogle eksempler på jobtitler for datamatikere er: 

  • Systemudvikler
  • Programmør
  • Softwaresupporter
  • Systemkonsulent 

Mere end 80 procent af de nyuddannede datamatikere kommer i job relativt hurtigt efter uddannelsen. Derudover vælger ca. hver 10. datamatiker at læse videre på universitetet eller en top-up bachelor på erhvervsakademiet i fx webudvikling. 

Lyder en fremtid som datamatiker som noget for dig? Kig i oversigten oven for og find det sted i landet, hvor du vil tage din datamatiker uddannelse!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
november 2021
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12