Anlægsgartner

Kold College
3 år og 9 mdr.
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Odense
August 
Januar 

Introvideo til anlægsgartner

Om uddannelsen

anlægsgartner

Bliv anlægsgartner hos Kold College

Er du vild med at arbejde udendørs hele året rundt? Og at se dine kreative tegninger og designs vokse og få liv? Så er uddannelsen til anlægsgartner dig mulighed for at tegne og designe fremtidens haveanlæg. Hér arbejder vi med alt fra små haver til store parker, hvor såvel planter, som træer, buske, fliser, græs, hegn og vand spiller afgørende roller for udtrykket.

Det lærer du på uddannelsen

På uddannelsen til anlægsgartner kommer du til at:

  • tegne og designe fremtidens haveanlæg. Hér arbejder vi med alt fra små haver til store parker, hvor såvel planter, som træer, buske, fliser, græs, hegn og vand spiller afgørende roller for udtrykket.
  • hvordan du forebygger at blive nedslidt. Du skal være aktiv på arbejdsmarkedet i rigtig mange år, derfor er arbejdsmiljø vigtigt.
  • arbejde med planter og hvordan man sammensætter dem, så de står rigtigt både i forhold til jordbundsforhold, til farver og til de årstider, hvor de blomstre.
  • skabe klimavenlige løsninger, som gør at vi blandt andet har langt bedre mulighed for at håndtere fremtiden store mængder af regnvand.

Grøn- og grå anlægsgartner

Som grå anlægsgartner har du primært fokus på det anlægstekniske. På det at skabe nye områder og miljøer fra bunden med sten, fliser, træer og planter.

Som grøn anlægsgartner handler dit arbejde primært om pleje. Om at skabe grønne områder med plads til masser af liv. Om at arbejde med græs, planter, buske og træer.

anlægsgartner

Undervisningsform - lige dele praktisk og klasseundervisning

Din undervisning her på skolen består at lige dele praktisk arbejde udendørs og lige dele klasseundervisning. Du kommer blandt andet til at lave en stor anlægsopgave, hvor det er dig og din gruppe, der designer og beskriver de elementer, anlægget skal bygges op af.
I undervisningen lægger vi vægt på, at det arbejde, vi alle sammen udfører, er perfekt. Vi prioriterer at arbejde en høj grad af service ind i undervisningen, så dine kunder både får det bedst mulige resultat og den bedst mulige oplevelse af dig og den virksomhed, du repræsenterer.

Din fremtid som anlægsgartner

Som anlægsgartner er du i et job fyldt med muligheder. Her er der ikke 2 dage, som er ens. Og som udlært kan du få job i vidt forskellige virksomheder. Hos nogle anlægsgartnere er der kun et par medarbejdere ansat, hos andre vil der være 500. Og selvom du har rigtig gode muligheder for at blive ansat i en anlægsgartner-virksomhed efter endt læretid, er der en del, der vælger at blive selvstændige.

Ansøgning og adgangskrav

For at kunne tage uddannelsen til anlægsgartner skal du have gennemført 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Eksamen og diplom

Uddannelsen til anlægsgartner bliver afsluttet med en svendeprøve. 

Pris

Er du anlægsgartner med EUX, får du den erhvervsfaglige uddannelse, du kan bruge til at arbejde inden for dit fag – og så får du samtidigt flere fag på et højere niveau. Optagelsesreglerne er de samme som på EUD, og det tager kun et halvt år mere at læse en EUX.

Som anlægsgartner med EUX kan du læse videre til Have- og Parkingeniør eller Jordbrugsteknolog eller måske tage din erhvervsuddannelse med ud i helt nye retninger.

Kontakt for mere information om anlægsgartner med EUX. 

Kontaktinfo

Kold College

Landbrugsvej 55
5260 Odense S

 Vis telefonnummer

Video

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Anlægsgartner endnu. Bliv den første!
Åbent hus
marts 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9