Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Bliv miljøingeniør ved at studere miljøvidenskab

Massive klimaudfordringer og knappe naturressourcer truer vores fremtid. Derfor har vi brug for miljøingeniører til at vende udviklingen – og det kan blive dig.

For at blive miljøingeniør må du uddanne dig inden for miljøvidenskab. Det er en akademisk uddannelse, der udbydes som både en bachelor- og kandidatuddannelse. Når du studerer miljøvidenskab beskæftiger du dig med at udvikle alternative, bæredygtige og klimavenlige produkter og løsninger. Alt sammen for at sikre en verden, der sikrer menneskers ve og vel. 

Sådan er en uddannelse inden for miljøvidenskab struktureret

Når du uddanner til dig til miljøingeniør må du tage en bacheloruddannelse i miljøvidenskab. Den er struktureret som et fuldtidsstudie og er normeret til at vare 3 år. Uddannelsen kredser om miljøets relation til alt lige fra menneskeskabte fænomener som byer, industri og landbrug til naturens egen systemer såsom vandløb, søer og havet. 

Uddannelsen er tværfaglig og kombinerer således videnskaberne inden for kemi, fysik, bioteknologi og biologi. Det betyder, at den byder på eksperimentelt laboratoriearbejde, hvor du lærer at designe og tilrettelægge forsøg, analysere problemstillinger og efterfølgende beskrive og analysere resultaterne af forsøgene. 

Du har mulighed for at læse en bachelor i miljøteknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Uddannelsen giver det en generel viden inden for miljøområdet. 

Du vil blandt andet komme til at arbejde med miljøtekniske løsninger, forureningsundersøgelser, miljøvurdering af nano-materialer og tolkning af data fra droner og satellitter. 

Det er på uddannelsen et krav at du har haft følgende fag på din gymnasiale uddannelse: 

  • Matematik A
  • Fysik B eller Geovidenskab A
  • Kemi B eller Bioteknologi A
  • Dansk A
  • Engelsk B

Har du en udlængsel kan du også læse en bacheloruddannelse i ingeniørfag - byg, vand og miljøteknik på Norwegian University of Science and Technology i Trondheim. 

Miljø

Kandidatuddannelse inden for miljøvidenskab

Når du kombinerer bacheloruddannelsen i miljøvidenskab med kandidatuddannelsen bliver du uddannet til civilingeniør i miljøvidenskab - altså miljøingeniør. 

Ligesom bacheloruddannelsen er kandidatuddannelsen inden for miljøvidenskab tværfaglig, hvor du bliver undervist i at udvikle bæredygtige og klimavenlige løsninger på miljøtekniske problemer. Du lærer således at udføre kvantitative vurderinger af miljøproblemer. Du kan specialisere dig efter ønske afhængigt af, hvor du ønsker at læse uddannelsen og hvordan du tilrettelægger den.

Din kandidatuddannelse kan du både tage på Syddansk Universitet i Odense og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby. 

Det arbejder du med som miljøingeniør

Som miljøingeniør er dine jobmuligheder mange. Der er brug for bæredygtige og klimavenlige løsninger overalt i verden, hvorfor du nemt kan gøre karriere internationalt. omdrejningspunktet for dit arbejde bliver at sikre mennesker og miljøet på bedste muligvis med de mest innovative og skånsomme løsninger som overhovedet muligt. 

Som miljøingeniør kan du arbejde i alt lige fra ingeniørvirksomheder til kommuner og universiteter. Dine arbejdsopgaver vil bestå i at løse miljø- og samfundsmæssige udfordringer og du vil derfor komme til at bidrage til udviklingen af bæredygtige byer og bæredygtige teknologier samt nye tiltag inden for cirkulær økonomi. 

Læs mere på de enkelte uddannelser ovenfor!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7