Sofie Olsgaard Bergien, Projektleder, Scleroseforeningen

Sofie er projektleder i Scleroseforeningens afdeling for Forskning & Udvikling, hvor hvor hun blandt andet planlægger og udfører interne forskningsprojekter.

Scleroseforeningen
Projektleder

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som projektleder i Scleroseforeningens afdeling for Forskning & Udvikling. Mit arbejde består primært i at planlægge og gennemføre Scleroseforeningens interne forskningsprojekter. Det kan eksempelvis være forskningsprojekter, der undersøger brugen og effekten af alternativ behandling blandt mennesker med multipel sclerose. Afhængig af det enkelte forskningsprojektets formål består mit daglige arbejde i at indsamle, analysere og afrapportere på kvalitativ såvel som kvantitativ data.  

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, at det er utrolig spændende at arbejde i et forskningsmiljø, hvor vi arbejder tæt med de mennesker vores forskning omhandler. Vores projekter tager ofte udgangspunkt i konkrete ønsker fra Scleroseforeningens medlemmerne, hvilket sikrer, at den forskning vi laver, er relevant og fokuserer på de emner og problemstillinger, der interesserer foreningens medlemmer.

At arbejde som forskningsmedarbejder i en patientforeningen, hvor det forventes at forskningsresultater ikke kun formidles i videnskabelige tidsskrifter, men også til foreningens medlemmer, kan være udfordrende. Det sætter krav til, at jeg sammen med mine kollegaer løbende overvejer, hvordan resultater fra vores arbejde ikke udelukkende ender i som videnskabeliglitteratur, men også kommer bredt ud til medlemmer og bliver anvendeligt i den enkeltes hverdag med multipel sclerose. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Som kandidat i folkesundhedsvidenskab har jeg under min uddannelse løbende haft undervisning i forskellige metodiske fag. Stort set alle mine arbejdsopgaver tager udgangspunkt i de kvalitative såvel som kvantitative metodiske kompetencer, som jeg har med mig fra min uddannelse. Derudover trækker jeg på mine erfaringer fra projektforløb og større opgaver, jeg har lavet som studerende, når jeg skal planlægge, hvordan et forskningsprojekt skal forløbe og tage stilling til, hvilke opgaver der skal udføres hvornår.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Scleroseforeningen?

Det er særlig vigtigt for mig, at jeg hos Scleroseforeningen selv som nyuddannet får ansvar og bliver udfordret fagligt. Derudover er det inspirerende ikke kun at arbejde sammen med dygtige kollegaer internt i Scleroseforeningen, men også løbende at få muligheden for at samarbejde med mennesker fra landets universiteter og/eller andre patientorganisationer.

  • Hvorfor er Scleroseforeningen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Scleroseforeningen er en attraktiv organisation for mig at arbejde i, fordi jeg får lov til at arbejde med spændende forskningsprojekter, der ikke kun bidrager til ny viden, der gavner Scleroseforeningens medlemmer, men også bidrager til den samlede nationale og internationale forskning om multipel sclerose.   

Læs mere om Scleroseforeningen

Mød andre kandidater fra Scleroseforeningen


Annoncer