Anders Kirkeby Larsen, Sustainability Advisor, Ørsted

Mød Anders, der er Sustainability Advisor hos Ørsted. I sin rolle er Anders blandt andet ansvarlig for Ørsteds rapportering af bæredygtighedsperformance.

Ørsted
Sustainability Advisor

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansvarlig for Ørsteds rapportering af bæredygtighedsperformance. Organisatorisk sidder jeg inden for Ørsteds ’Group Stakeholder Relations’-division. I denne del af virksomheden understøtter vi koncernen og arbejder strategisk med ekstern interessentdialog, lige fra mediehåndtering til politisk interessevaretagelse og – i mit tilfælde – strategisk bæredygtighed.

Mit job indebærer, at jeg er projektleder og redaktør for Ørsteds årlige bæredygtighedsrapport. I modsætning til finansielle årsrapporter, der indeholder tal for økonomisk performance (omsætning, driftsindtjening mv.), rapporterer vi på vores ikke-finansielle resultater i bæredygtighedsrapporten. Kort sagt viser rapporten, hvordan vi bidrager til samfundet og FN’s verdensmål ud fra et økonomisk, miljømæssigt og socialt perspektiv, og hvordan vi tager ansvar som virksomhed (corporate social responsibility).

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Ørsted blev for nylig kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab, og derfor er bæredygtighedsrapporten et af virksomhedens vigtigste årlige kommunikationsprodukter. Den fortæller på 45 sider, hvordan Ørsted tager del i samfundet og forsøger at gøre verden til et bedre sted. Med andre ord et det en præcis og analytisk fortælling om, hvad vi er for en virksomhed, som bruges i dialogen med f.eks. investorer, beslutningstagere og over for medarbejderne.

Jeg synes, det er enormt spændende at arbejde med bæredygtighed på en strategisk og samfundsorienteret måde, men selve projektledelsen er også meget udfordrende og tidskrævende. Det skyldes især, at vi er en stor virksomhed med mange interne stakeholders, og at vores aktiviteter i verden hele tiden ændrer karakter, hvorfor man hele tiden skal genbesøge og strømline sprog og indhold.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Statskundskabsstudiet har givet mig en grundig forståelse af det politiske system, magtrelationer og lovgivningsprocesser. Denne strukturelle tænkning er guld værd i opgaveløsningen i mit nuværende job, da vi er meget optagede af at sætte vores arbejde i relation til samfundet (lokalt, nationalt og internationalt) og så gøre vores handlinger enormt konkrete. Jeg har også fået en del ud af at skrive så mange opgaver og læse store mængder af kompleks litteratur på studiet, da det har hjulpet mig meget med at navigere i og løse mange typer af udfordringer.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Ørsted?

Ørsted har en vision om en verden, der kun kører på grøn energi. Personligt er jeg meget optaget af, hvordan vi løser problemet med klimaforandringer, og derfor er det utrolig værdifuldt for mig at arbejde i en virksomhed, der virkelig gør noget godt for verden ved at bygge så meget grøn energi. Ørsted har også et stort fokus på medarbejdernes personlige og professionelle udvikling, hvilket er altafgørende for mig, da jeg ikke kan undvære konstant udfordring i mit arbejde. Endelig har vi en rigtig stærk og global virksomhedskultur, hvor der er stor respekt for folks individuelle karakteristika og fokus på både fysisk og mental sundhed.

  • Hvorfor er Ørsted en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

I Ørsted har man alle muligheder for at udvikle sig, hvis man vil og kan. Jeg plejer at sige, at vi har en stærk performancekultur uden spidse albuer, for jeg har kun mødt søde, dygtige og professionelle kolleger, der trækker hinanden op. Og så er det faktisk ret fedt at arbejde med bæredygtighed i en stor, global virksomhed, der lever af at skabe grøn energi.

Læs mere om Ørsted

Mød andre kandidater fra Ørsted


Annoncer