Magnus Eckardt Lauritzen, Student Assistant, Ørsted

Mød Magnus, der arbejder som studentermedhjælper i Project Development Biogas i Bioenergy, hvor de arbejder på at udvikle Ørsteds tilstedeværelse inden for biogas i flere lande.

Ørsted
Student Assistant

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som studentermedhjælper i Project Development Biogas i Bioenergy. Vi arbejder på at udvikle Ørsteds tilstedeværelse inden for biogas i flere lande. Vi er en forholdsvis lille afdeling i Ørsted-regi, hvilket gør, at man får det ansvar, som man ønsker. Jeg assisterer primært vores projektudviklere med markedsscreeninger, laver high-level-businesscases for projekter samt driver dialogen med flere af vores potentielle samarbejdspartnere/kunder i vores biogasprojekter. Derudover deltager jeg i møder med potentielle samarbejdspartnere rundt om i Danmark, hvis det er nogle, som jeg selv har fundet – typisk er det indledende dialoger om biogasinvesteringer eller kontraktforhandlinger sammen med en projektudvikler.

Arbejdet varierer meget, og hver dag er forskellig. Jeg har ikke nogle daglige opgaver, som skal gøres, hver gang jeg møder ind, men arbejder i stedet under princippet ”frihed under ansvar” – man kan sige, at jeg selv står for fremdriften i mit arbejde.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er helt klart, at jeg mere eller mindre kan være på de opgaver, som jeg finder spændende. Hvis jeg selv har et forslag til en opgave, såsom en markedsscreening, en potentiel ny kunde eller lign., så tager jeg typisk ansvaret og tager dialogen med kunden. Viser det sig, at der potentielt kunne være en forretningsmulighed, så er jeg typisk også med til de første 2-3 møder med kunden, hvilket både kan være over telefonen og fysisk.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

I vores afdeling handler det meget om at have sans for forretning, dvs. en generel forståelse for, hvad der driver markeder, hvilke konsekvenser en lovgivning har, samt hvad der kan bidrage til en god investering. I forhold til sidstnævnte trækker jeg meget på finansiering samt internt og eksternt regnskab. Hvor kan vi justere i biogas-setuppet, så vi mindsker omkostningerne – eller hvilke partnere vil være strategisk gode at have med, hvis vi skal mindske den langsigtede risiko i et projekt.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Ørsted?

I og med at Ørsted er én af verdens største selskaber inden for investeringer i vedvarende energi, så tiltrækker virksomheden profiler fra hele verden. Vi er mange forskellige nationaliteter på kontoret – også på tværs af uddannelsesbaggrunde.

Ørsted har et ret godt studenternetværk, hvor vi mødes hver måned og spiser frokost sammen. Derudover arrangerer netværket også sociale arrangementer i løbet af hele året.

Der er mange interne muligheder, både hvis man vil avancere, og hvis man vil prøve kræfter med nye forretningsområder eller interesser.

  • Hvorfor er Ørsted en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Ørsted er en virksomhed, hvor man gerne vil fremad – dvs. at der er meget fokus på at dyrke talent, udvikle et godt arbejdsmiljø og tiltrække ambitiøse studerende. Hvis man derfor vil være i en virksomhed, hvor man får ansvar og er på forkant med investeringer i grøn energi, så bør man søge mod Ørsted.

Læs mere om Ørsted

Mød andre kandidater fra Ørsted


Annoncer