Kristian Gaarde, Portfolio Manager, ATP

Mød Kristian Gaarde, der er en del af ATP’s investeringsafdeling, som har ansvaret for at skabe det bedst mulige afkast til alle ATP’s medlemmer. Læs mere i interviewet her.

ATP
Kristian Gaarde

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er en del af ATP’s investeringsafdeling, som har ansvaret for at skabe det bedst mulige afkast til alle ATP’s medlemmer. Helt konkret sidder jeg i den afdeling, der står for investeringer i børsnoterede danske aktier.

En af mine primære arbejdsopgaver er at opbygge et indgående kendskab til de selskaber, vi gerne vil investere i. Det vil sige alt fra at læse regnskaber, analysere markeder og bygge modeller i Excel, til at deltage i møder med selskabernes ledelse og have en holdning til, om deres strategi er den rigtige.

Derudover er aktivt ejerskab også højt på agendaen i ATP, og her ligger en række opgaver i forhold til eksempelvis at undersøge, hvordan selskabernes aflønningspolitik er skruet sammen, hvad de gør for at sikre ordentlige medarbejderforhold, og hvordan de forholder sig til miljømæssige udfordringer.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Noget af det mest spændende ved mit job er at skulle følge med i, hvad der sker i Danmark og rundt omkring i verden, og hvordan det påvirker de enkelte selskaber i vores portefølje. Og så elsker jeg kombinationen af at kunne grave mig ned i et Excel-ark og samtidig få lov til at komme ud i virkeligheden og snakke med selskabernes ledelse, konkurrenter, analytikere og andre relevante personer.

En af de største udfordringer er at begrænse sig. Der er uendelige mængder af information tilgængelig på de fleste selskaber, og det er en kunst at vide, hvad der er mest relevant at fokusere på, og hvad der ikke betyder noget.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse har givet mig en masse grundlæggende viden, som jeg har kunnet bygge videre på i min nuværende stilling. Det er eksempelvis evnen til at analysere regnskaber, strategier, markeder og konkurrenter. Prisfastsættelse af forskellige finansielle aktiver og en forståelse for, hvordan de finansielle markeder fungerer, er andre ting, der er relevante i min hverdag.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos ATP?

Noget af det vigtigste for mig er personlig og faglig udvikling, følelsen af at gøre en forskel og et godt sammenhold.

  • Hvorfor er ATP en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

ATP er en attraktiv virksomhed for mig, fordi de mange skarpe og kompetente kollegaer giver et optimalt udgangspunkt for personlig og faglig udvikling. Der hviler også et stort samfundsansvar på ATP’s skuldre, og det er fedt at kunne gøre en forskel for stort set alle danskere.

Samtidig er der en god balance imellem arbejde og privatliv, og de seneste år har ATP ansat en masse nyuddannede, hvilket har været med til at skabe et godt sammenhold på tværs af de forskellige afdelinger.

Læs mere om ATP

Mød andre kandidater fra ATP


Annoncer