Cecilie Bak, Project Manager, Ørsted

Her kan du møde Cecilie, der er ansat som Project Manager hos Ørsted. Cecilie sidder med en række forskellige arbejdsopgaver, som hun giver dig et indblik i her.

Ørsted
Project Manager

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

I min ansættelsesperiode har jeg arbejdet både i Wind Power med trading og i Distribution, og i det seneste år har jeg arbejdet i forskellige projekter i B2B. I takt med, at Ørsted er på en spændende digital rejse, har jeg fået muligheden for at prøve mig selv af som Scrum Master i et Digital Delivering Vehicle, hvor vi arbejder med Scrum inden for frameworket SAFe.

Som Scrum Master skal jeg facilitere, at teamet kommer godt gennem de scrum-ceremonier, der foreskrives, samt at vi holder os til SAFe-principperne. For mig er min fornemmeste opgave at rydde stenene på vejen væk, så teamet kan koncentrere sig om de opgaver, de skal løse. Derudover beskytter jeg teamet mod udefrakommende forstyrrelser, og vi arbejder konstant for at blive bedre som team, så vi kan levere så meget værdi for forretningen som muligt.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Den digitale transformation er stadig undervejs i Ørsted, og det er rigtig spændende at være en del af en strategi, som rykker så hurtigt, som det har vist sig at være tilfældet. Jeg har fået lov til at være med fra starten, og der er ingen tvivl om, at den agile måde at arbejde på er den måde, vi kommer til at arbejde på i fremtiden. Selvom vi udvikler i sprints af to uger, er ingen dage ens. Det er fedt at skulle jonglere mange bolde og stakeholders hver dag.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Med en ingeniøruddannelse som min, som også har indeholdt mange merkantile fag, forstår jeg både softwareudviklere og forretningen, som ellers nogle gange godt kan tale to forskellige sprog. Med min baggrund fungerer jeg godt som bindeled mellem IT og forretning, og jeg kan ”oversætte” forretningskrav til et sprog, som udviklerne forstår.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Ørsted?

1. Gode kollegaer – for mig betyder gode kollegaer rigtig meget, og i Ørsted har vi en kultur, hvor vi står sammen og arbejder tæt sammen på at skabe de bedste løsninger. Det skaber et tæt samarbejde på tværs af IT og forretning og gør, at jeg går glad på arbejde hver dag.

2. Skiftende forretningsområder og teknologier – som IT-projektleder kommer jeg rundt i hele virksomheden og stifter dermed også bekendtskab med flere forskellige teknologier. At komme meget rundt i virksomheden betyder også, at jeg på kort tid har fået et enormt stort netværk, ikke kun i IT men i høj grad også i forretningen.

3. Ingen dage er ens.

  • Hvorfor er Ørsted en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Siden jeg blev ansat i 2015 i det, der dengang var DONG Energy, har virksomheden gennemgået en stor forvandling. Først gik vi på børsen i 2016, dernæst blev Olie & Gas solgt fra. I 2017 skiftede vi navn til Ørsted, og næste store forandring bliver at skulle frasælge udendørsbelysning, privatkunder og distributionen. Alle disse projekter kræver stor involvering fra IT, og det har være fedt at følge rejsen fra DONG Energy til Ørsted, som er en virksomhed, der satser 100 % på grøn energi, og at kunne være med til at understøtte det gennem innovative IT-løsninger.

Læs mere om Ørsted

Mød andre kandidater fra Ørsted


Annoncer