Ebou Touray, Technology Solutions Professional, Microsoft

Ebou er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, som Surface - Technology Solution Professionel, her har han ansvaret for alle Surface-produkter.

Microsoft
Technology Solutions Professional
  • Ebou Touray
  • 29 år
  • Ansat siden september 2017
  • Civilingeniør, Cand.polyt., DTU

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, og min rolle hedder Surface - Technology Solution Professionel, der betyder, at jeg er ansvarlig for alt det tekniske, når det drejer sig om vores Surface-produkter fx Surface Laptop, Surface Pro osv. Jeg arbejder ikke direkte med salg, men jeg står for at drive den tekniske beslutning hos vores kunder. Det betyder, at jeg bl.a. afholder tekniske workshops, demoer og præsentationer af, hvordan Surface sammen med Microsoft 365 kan være med til at transformere og optimere arbejdsprocesser og dermed skabe værdi for kunden.

Udover ovennævnte, arbejder jeg også med vores Mixed Reality Briller – HoloLens, som fusionerer den digitale verden med den fysiske. Hologrammer er med til at transformere den måde, virksomheder kan visualisere, interagere og udvikle deres produkter. Og sidst, men ikke mindst, afholder jeg sikkerhedssessioner i samarbejde med mine kollegaer, hvor vi taler ind til og laver demoer til kunder for at vise, hvordan Microsoft har udviklet sig til at være en af de bedste sikkerhedsleverandører, når der er tale om Cyber Security. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

De spændende og udfordrende opgaver i mit arbejde handler om at forstå vores kunder og deres forretning. På den måde forsøger jeg at finde ud af, hvordan og hvor Surface eller andre løsninger kan være med til at optimere deres arbejdsproces og/eller transformere den måde, de laver forretning på. Det er både spændende og udfordrende, fordi det kræver, at jeg bruger tid på at sætte mig ind i de enkelte kunder og deres forretningsprocesser, så jeg kan tilbyde dem den løsning, der passer til deres behov og på den måde også blive klogere på, hvad der bringer mest værdi i deres arbejde.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har en kombination af en business- og ingeniøruddannelse fra DTU, så jeg bruger forretningsdelen, når jeg skal sætte mig ind i, hvordan en kunde driver sin forretning og skabe en forståelse for kundens behov. Ingeniørdelen af min uddannelse bruger jeg til at forstå teknikken i vores løsninger og gennemskue, hvordan de kan benyttes til at løse vores kunders behov og udfordringer.

Som ingeniørstuderende på DTU er det også vigtigt at være dygtig til at lære hurtigt og kunne implementere den viden, man lærer, i praksis. Den del bruger jeg også meget i mit arbejde hos Microsoft, fordi der er altid meget nyt at lære, da teknologierne hele tiden udvikler sig.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Kulturen

Kulturen i Microsoft betyder meget for mig, hvor der i hverdagen bl.a. er fokus på samarbejde og diversitet, samt det at have et ’growth mindset’. Growth mindset handler for mig om, at jeg konstant arbejder på at blive en bedre version af mig selv i mit daglige arbejde. Jeg tænker tit på, om jeg kunne have gjort tingene på en anderledes måde. Jeg ved også, at jeg engang i mellem kommer til at lave fejl, men heldigvis er der en mentalitet i Microsoft om, at det er helt naturligt at lave fejl – så længe, man bare lærer fra det.

Hos Microsoft er der også stort fokus på diversitet, og at alle mennesker skal føle sig velkomne – uanset baggrund, etnicitet og race. Det handler blot om, hvordan du kan skabe værdi som person. Personligt føler jeg også, at kvaliteten af mit arbejde bliver meget bedre, når jeg arbejder med mennesker med forskellige baggrunde, fordi vi alle kommer med forskellige input og tanker.

Team

Jeg arbejder i et rigtig godt team med en god leder, og det betyder meget, at alle mine kollegaer er imødekommende, venlige og gerne vil hjælpe, hvis man har brug for det. I mit team og hos Microsoft arbejder vi alle mod ét fælles mål, og det betyder meget, at vi er gode til at dele erfaringer og lære fra hinanden, så vi sammen kan finde ud af, hvordan vi kan levere den største værdi til kunden.

Frihed under ansvar

I Microsoft er der generelt meget frihed under ansvar, og det betyder meget for mig, at folk har tillid til mig og mit arbejde. Man bliver ikke set over skulderen, fordi folk generelt har tillid til, at du gør det, du er ansat til at gøre, og som du har sagt ja til.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg er rigtig glad for at være hos Microsoft, fordi der er en stejl læringskurve, som gør, at jeg hele tiden lærer noget nyt. Derudover er der fokus på, at man ikke kun tænker på sin egen udvikling, men også på, hvordan man kan hjælpe andre til at udvikle sig. På den måde handler det om at være en dygtig holdspiller, og det er rigtig vigtigt for mig, at der er det samarbejde på tværs i virksomheden.

Derudover er Microsoft en stor og spændende virksomhed, og som medarbejder kan jeg mærke, at der er en verden af muligheder. Det føles ikke som om, at der er nogle begrænsninger, og det er virkelig motiverende for mig. 

Læs mere om Microsoft

Mød andre kandidater fra Microsoft


Annoncer