Vis studentum.dk som: Mobile

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Microsoft
Partner Technology Strategist

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder.

Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsninger til vores slutbrugere. Jeg arbejder dermed sammen med vores partnere og sørger for at hjælpe dem med at udvikle deres forretning, fordi den er baseret på vores produkter og services. I samarbejde med de enkelte partnere ser jeg på, hvordan vi kan optimere deres forretning fra et teknisk perspektiv – hvilke nye løsninger og services skal de tilbyde kunderne, og hvordan kan vi strikke en løsning sammen, som vi i sidste ende kan tjene penge på.

Derudover hjælper jeg også vores partnere med at holde sig opdateret på vores teknologi og giver dem træning i vores produkter og services, så de er klædt på til at fortælle kunderne om det. Det betyder, at det er vigtigt, at de kender Microsofts forretning, fokusområder og fremtidsplaner, så de er en del af vores forretning og rejse.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har læst på CBS, og jeg havde derfor ikke et stort kendskab til teknologi, da jeg startede ved Microsoft. Det er både spændende og meget udfordrende at arbejde med teknologi, fordi jeg lærer en masse nyt, men samtidig skal jeg også vejlede i teknologi på en måde, som jeg ikke har gjort før eller er uddannet i. Det betyder, at jeg er nødt til at sætte mig meget ind i og forstå, hvad det er for services og teknologiske løsninger, som vi har, og hvad de kan, og det er meget
udfordrende, fordi det er uden for min komfort-zone. Til gengæld synes jeg også, at det er rigtig spændende, fordi det er noget, som jeg gerne vil lære mere om, og det var også én af grundene til, at jeg søgte job ved Microsoft.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst International Business på min bachelor og Management of Innovation & Business Development på min kandidat – begge på CBS. Her har jeg lært en masse om, hvordan en forretning fungerer, og derudover har jeg haft fag inden for både marketing, salg og finance, som har givet mig en god forståelse for, hvordan virksomheder opererer. Den del tager jeg helt klart med mig i mit daglige arbejde.

Derudover har jeg lært, hvordan man går analytisk og kritisk til værks, når man griber en ny opgave eller et projekt an, og det tager jeg også med mig i mit arbejde hos Microsoft.

I løbet af min uddannelse har jeg også gennemgået en modningsproces, som man jo gør i løbet af 5 år på universitet – ikke kun rent fagligt, men helt klart også personligt. Jeg har blandt andet lært meget om, hvordan man arbejder sammen om projekter, og hvordan man samarbejder med andre, der måske er anderledes end én selv. På den måde handler det altså ikke kun om, at jeg tager nogle faglige teorier eller værktøjer med mig fra min uddannelse i mit daglige arbejde, men at jeg bruger nogle kompetencer, som jeg har tillært mig selv i løbet af universitet – både i forhold til, hvordan jeg tilgår andre mennesker, nye projekter og problemstillinger.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Kulturen

Det er meget vigtigt for mig, at der er en god arbejdskultur på mit arbejde. At jeg føler mig godt tilpas, at jeg har gode kollegaer, at jeg har dygtige og imødekommende sparringspartnere, og at jeg befinder mig i et afslappet miljø med højt til loftet og plads til at fejle. Alle de ting finder jeg hos Microsoft, og det betyder rigtig meget for min arbejdsglæde og motivation. Derudover gør Microsoft rigtig meget ud af at italesætte og fremhæve, at man ikke behøves at være pitch
perfect fra første dag, og at det er helt okay at lave fejl. I det daglige arbejde bliver der også lagt vægt på, hvor gode vi er til at hjælpe andre og løfte andre i deres arbejde. Det er sådan en arbejdsplads, hvor jeg skal være, for jeg ville ikke befinde mig godt i en virksomhed, hvor det var vigtigt, hvem der lavede det bedste excel-ark. Det ville blive alt for elitært til mig.

Passion

Hvis jeg skal være glad for at gå på arbejde hver dag, er jeg også nødt til at kunne stå inde for det, jeg laver, og det Microsoft står for. Jeg synes virkelig, at det er nogle spændende løsninger og produkter, vi har hos Microsoft, og det er vigtigt for mig, at jeg er så passioneret omkring vores kerneforretning, og det vi laver. På den måde er et arbejde ikke bare et arbejde for mig - det er også vigtigt, hvad jeg arbejder med, for ellers er jeg ikke motiveret.

Min personlige udvikling

Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg får en masse udfordringer og ansvar i mit arbejde, og at jeg samtidig bliver hørt og lyttet til. De ting får jeg opfyldt hos Microsoft, og derfor tror jeg også på, at det er et rigtig godt springbræt for mig i min karriere.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I mit arbejde hos Microsoft møder jeg en masse spændende mennesker – både internt og uden for Microsoft og på den måde skaber jeg mig et godt netværk og får en masse ny inspiration. Derudover har jeg også mulighed for at dygtiggøre mig inden for de nyeste teknologier, som Microsoft bygger på.

Der er rigtig mange muligheder for, at jeg kan udvikle mine kompetencer gennem træning, interne kurser, læringsportaler og certificeringer. På den måde er det også et rigtig fint sted at starte for mig, for selvom jeg er færdig med min uddannelse, så føler jeg mig ikke færdig med at lære. Den del har jeg mulighed for at fortsætte med her hos Microsoft, og det er også én af de vigtigste årsager til, at jeg er glad for at være her og tænkte, at det var den vej, jeg skulle gå.

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-05-2019

Randi Majgård Høgh, It-assistent, VIFIN

Jeg sidder i IT-afdelingen og mine arbejdsopgaver er meget forskelige og alsidige. Det er jeg meget glad for. Vi lavede et undervisningsmateriale for nogle år siden, som hedder Dansk.nu. Det er tilgængeligt på internettet. Sammen med mine kollegaer er jeg med til at supportere og modernisere og fremtidssikre materialet.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Marie Theill Warming, Student Developer, IBM CIC

Som Student Developer hos IBM CIC er mine arbejdsopgaver meget lig dem, som mine fuldtidskolleger har. Jeg er Backend Developer på et rigtigt spændende kundeprojekt, der vedrører automation. Fremadrettet vil jeg komme til at stifte bekendtskab med endnu flere forretningsområder og teknologier, end dem jeg arbejder med nu. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Philip Meeske, Functional Consultant, Pandora

At Pandora I work within Consumer Facing Applications which is residing within a Global IT track. Global IT is about delivering IT solutions to support Pandora’s best practices within its business processes utilizing the latest IT technologies. I am currently working on implementing a brand new point-of-sale solution which aims to enable Pandora to utilize consumer insights.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Alexander Martin Brandstrup, Developer Consultant, IBM CIC

Som konsulent-udvikler beskæftiger man sig med et meget bredt forretningsområde. Opgaverne kan variere meget i varighed og sværhedsgrad, men omfatter oftest implementering af og udvikling på IBM software. Det omfatter både Cloud-baserede løsninger, små cool applikationer og større integrerede IT-systemer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Frederikke Gartmann, Analyst i Deal Advisory, KPMG

Jeg arbejder hos KPMG i den afdeling som hedder Deal Advisory. I min afdeling hjælper vi investorer, virksomheder, familier og individer med at købe og sælge virksomheder. Vi finder ud af, hvad virksomheden er værd, hvem der kunne være potentielle købere og rådgiver i det hele taget på alle områder omkring et salg, hvor vores kunder har spørgsmål eller er i tvivl.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mathias B. Hofman, Trainee, EY

Jeg er trainee i Assurance hos EY, hvor vores primære ydelser er revision og rådgivning af danske virksomheder. Mere specifikt rådgiver jeg både nogle af Danmarks største internationale virksomheder og virksomheder, der driver forretning inden for landets grænser – hvilket er en kundeportefølje, jeg er meget glad for at have.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Maria Boserup, Management Consultant, EY

Jeg arbejder i Advisory inden for Financial Services (FS), som er en sektorspecifik afdeling, der fokuserer på finansielle virksomheder, primært banker og forsikringsselskaber. Mine arbejdsopgaver kan variere meget og inkluderer områder som projektledelse, kortlægning og optimering af processer, databearbejdelse, udvikling af modeller, facilitering af workshops og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Oliver Skjold Pedersen, Graduate, Carlsberg

Jeg er International Graduate i Group Commercial og sidder i min første rotation af 3 i Craft & Speciality teamet. I Craft & Speciality er vi globalt ansvarlige for brands såsom Somersby, 1664 Blanc, Grimbergen, og Brooklyn. Jeg sidder med 1664 Blanc og Grimbergen og er projektleder på mange forskellige projekter. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Thomas Braagaard Pedersen, Senior Management Consultant, Rambøll

I work in Strategy & Operations within Ramboll Management Consulting, in which we serve private and public clients both nationally and internationally. As part of the global Ramboll Group, we often build upon unique industry expertise to advise executive managers within our selected industries, such as Energy, Buildings, Transport, Environment & Health and Water.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Stefan Landler Janning, IT Business Partner, Mærsk

Jeg beskæftiger mig med IT inden for Transport & Logistik-divisionen. I øjeblikket har jeg allokeret halvdelen af min tid til opgraderingen af den IT-applikation som Marine HR bruger til HR-relaterede opgaver for vores sømænd samt bemanding af vores skibe. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Brandon Goode, Global Market Access Graduate, Novo Nordisk

My experience in the programme has been divided into three areas: Real World Evidence (RWE), local market access and health economics (HE). RWE and HE are both Headquarter roles, and involve significant input into real world study and clinical study strategy. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Ask Heje, Associate, BCG

I work as an associate for BCG in Copenhagen solving complex business issues for some of the most interesting companies within all industries. As an associate, I mainly work with doing analysis and presenting insights to the client and the team, while also ensuring that the insights lead to concrete actions and change. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Amalia Jepsen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Forretningsområdet som Data Scientist Consultant er meget bredt. Man arbejder på korte projekter i alle slags virksomheder, og man kan arbejde med al slags data fx. sundhedsdata, vejrdata, mediedata, processdata, kundedata osv. Min primære arbejdsopgave er at finde værdi i data og være med til at løse komplekse problemstillinger for kunden ved brug af data.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Asger Kaare Hansen, Business Intelligence Project Manager, KMD

Jeg sidder i det forretningsområde, der hedder Customer Service Management, hvor vi er ansvarlige for de serviceløsninger, der bliver leveret til KMD's eksterne og interne kunder. Her sidder jeg primært og får indblik i, hvordan KMD performer overfor kunden. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Morten Jørgensen, Digital Tech Lead, Carl Ras

Min titel er Digital Tech Lead, og jeg sidder i Carl Ras’ IT-afdeling, som er ledet af vores forretningsudviklingschef. Min primære opgave er at flytte og opgradere Carl Ras’ nuværende website fra en gammel platform til en ny og forbedret platform (Episerver). Jeg er bindeleddet mellem forretning og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Nina Franziska-Christiansen, Kreativ Teknolog, Kvalifik

Som kreativ teknolog hos Kvalifik spænder mine opgaver vidt. Min position fungerer sådan, at en projektleder tildeler mig digitale opgaver, som andre firmaer har kontaktet Kvalifik for at få løst. Jeg beskæftiger mig derfor med alt fra design til implementering af hjemmesider, applikationer m.v. Min seneste opgave bestod i at designe og implementere restauranten Warpigs’ nye forside.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristine Clemmensen-Rotne, Engineering Graduate, Demant

During the graduate program I have been working in the following areas during my four rotations: During my various projects here in the Graduate Programme I have moved through almost all of the different stages, from the early development to the final production and distribution of our products. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-03-2019

Johanne Rao Jensen, Management Consulting Analyst, Accenture

I work in Health & Public Service (H&PS), which is Accenture’s department for all our public clients in Denmark. We work together with clients at national, regional and local level on various tasks. Some of our projects are very strategic and high-level, while others are more in-depth with focus on the entire implementation process.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Karoline Engelund, Digital Project Manager, Kvalifik

Som Digital Projektleder står jeg for at lede vores projekter omhandlende webudvikling og 3D, samt sikre at de bliver kørt godt i mål. Jeg bygger teams af vores dygtige grafikere og udviklere, har kundekontakten, det overordnede overblik samt tager også selv nogle af de tekniske opgaver på min kappe. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Jakob Gøttrup Frandsen, Global Business Processes Graduate, Novo Nordisk

I’m working in Global Medical Affairs, Medical Operations. Global Medical Affairs’ primary focus is to secure the scientific strategy, drive the scientific dialogue with health care professionals and educating Novo Nordisk employees world-wide on science. My primary tasks are related to driving and supporting strategy and innovation projects. 

Læs mere