Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Mød Signe som sidder i stillingen: Partner Technology Strategist, her arbejder hun med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv.

Microsoft
Partner Technology Strategist

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder.

Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsninger til vores slutbrugere. Jeg arbejder dermed sammen med vores partnere og sørger for at hjælpe dem med at udvikle deres forretning, fordi den er baseret på vores produkter og services. I samarbejde med de enkelte partnere ser jeg på, hvordan vi kan optimere deres forretning fra et teknisk perspektiv – hvilke nye løsninger og services skal de tilbyde kunderne, og hvordan kan vi strikke en løsning sammen, som vi i sidste ende kan tjene penge på.

Derudover hjælper jeg også vores partnere med at holde sig opdateret på vores teknologi og giver dem træning i vores produkter og services, så de er klædt på til at fortælle kunderne om det. Det betyder, at det er vigtigt, at de kender Microsofts forretning, fokusområder og fremtidsplaner, så de er en del af vores forretning og rejse.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har læst på CBS, og jeg havde derfor ikke et stort kendskab til teknologi, da jeg startede ved Microsoft. Det er både spændende og meget udfordrende at arbejde med teknologi, fordi jeg lærer en masse nyt, men samtidig skal jeg også vejlede i teknologi på en måde, som jeg ikke har gjort før eller er uddannet i. Det betyder, at jeg er nødt til at sætte mig meget ind i og forstå, hvad det er for services og teknologiske løsninger, som vi har, og hvad de kan, og det er meget
udfordrende, fordi det er uden for min komfort-zone. Til gengæld synes jeg også, at det er rigtig spændende, fordi det er noget, som jeg gerne vil lære mere om, og det var også én af grundene til, at jeg søgte job ved Microsoft.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst International Business på min bachelor og Management of Innovation & Business Development på min kandidat – begge på CBS. Her har jeg lært en masse om, hvordan en forretning fungerer, og derudover har jeg haft fag inden for både marketing, salg og finance, som har givet mig en god forståelse for, hvordan virksomheder opererer. Den del tager jeg helt klart med mig i mit daglige arbejde.

Derudover har jeg lært, hvordan man går analytisk og kritisk til værks, når man griber en ny opgave eller et projekt an, og det tager jeg også med mig i mit arbejde hos Microsoft.

I løbet af min uddannelse har jeg også gennemgået en modningsproces, som man jo gør i løbet af 5 år på universitet – ikke kun rent fagligt, men helt klart også personligt. Jeg har blandt andet lært meget om, hvordan man arbejder sammen om projekter, og hvordan man samarbejder med andre, der måske er anderledes end én selv. På den måde handler det altså ikke kun om, at jeg tager nogle faglige teorier eller værktøjer med mig fra min uddannelse i mit daglige arbejde, men at jeg bruger nogle kompetencer, som jeg har tillært mig selv i løbet af universitet – både i forhold til, hvordan jeg tilgår andre mennesker, nye projekter og problemstillinger.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Kulturen

Det er meget vigtigt for mig, at der er en god arbejdskultur på mit arbejde. At jeg føler mig godt tilpas, at jeg har gode kollegaer, at jeg har dygtige og imødekommende sparringspartnere, og at jeg befinder mig i et afslappet miljø med højt til loftet og plads til at fejle. Alle de ting finder jeg hos Microsoft, og det betyder rigtig meget for min arbejdsglæde og motivation. Derudover gør Microsoft rigtig meget ud af at italesætte og fremhæve, at man ikke behøves at være pitch
perfect fra første dag, og at det er helt okay at lave fejl. I det daglige arbejde bliver der også lagt vægt på, hvor gode vi er til at hjælpe andre og løfte andre i deres arbejde. Det er sådan en arbejdsplads, hvor jeg skal være, for jeg ville ikke befinde mig godt i en virksomhed, hvor det var vigtigt, hvem der lavede det bedste excel-ark. Det ville blive alt for elitært til mig.

Passion

Hvis jeg skal være glad for at gå på arbejde hver dag, er jeg også nødt til at kunne stå inde for det, jeg laver, og det Microsoft står for. Jeg synes virkelig, at det er nogle spændende løsninger og produkter, vi har hos Microsoft, og det er vigtigt for mig, at jeg er så passioneret omkring vores kerneforretning, og det vi laver. På den måde er et arbejde ikke bare et arbejde for mig - det er også vigtigt, hvad jeg arbejder med, for ellers er jeg ikke motiveret.

Min personlige udvikling

Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg får en masse udfordringer og ansvar i mit arbejde, og at jeg samtidig bliver hørt og lyttet til. De ting får jeg opfyldt hos Microsoft, og derfor tror jeg også på, at det er et rigtig godt springbræt for mig i min karriere.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I mit arbejde hos Microsoft møder jeg en masse spændende mennesker – både internt og uden for Microsoft og på den måde skaber jeg mig et godt netværk og får en masse ny inspiration. Derudover har jeg også mulighed for at dygtiggøre mig inden for de nyeste teknologier, som Microsoft bygger på.

Der er rigtig mange muligheder for, at jeg kan udvikle mine kompetencer gennem træning, interne kurser, læringsportaler og certificeringer. På den måde er det også et rigtig fint sted at starte for mig, for selvom jeg er færdig med min uddannelse, så føler jeg mig ikke færdig med at lære. Den del har jeg mulighed for at fortsætte med her hos Microsoft, og det er også én af de vigtigste årsager til, at jeg er glad for at være her og tænkte, at det var den vej, jeg skulle gå.

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark


Annoncer