Vis studentum.dk som: Mobile

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Microsoft
Partner Technology Strategist

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder.

Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsninger til vores slutbrugere. Jeg arbejder dermed sammen med vores partnere og sørger for at hjælpe dem med at udvikle deres forretning, fordi den er baseret på vores produkter og services. I samarbejde med de enkelte partnere ser jeg på, hvordan vi kan optimere deres forretning fra et teknisk perspektiv – hvilke nye løsninger og services skal de tilbyde kunderne, og hvordan kan vi strikke en løsning sammen, som vi i sidste ende kan tjene penge på.

Derudover hjælper jeg også vores partnere med at holde sig opdateret på vores teknologi og giver dem træning i vores produkter og services, så de er klædt på til at fortælle kunderne om det. Det betyder, at det er vigtigt, at de kender Microsofts forretning, fokusområder og fremtidsplaner, så de er en del af vores forretning og rejse.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har læst på CBS, og jeg havde derfor ikke et stort kendskab til teknologi, da jeg startede ved Microsoft. Det er både spændende og meget udfordrende at arbejde med teknologi, fordi jeg lærer en masse nyt, men samtidig skal jeg også vejlede i teknologi på en måde, som jeg ikke har gjort før eller er uddannet i. Det betyder, at jeg er nødt til at sætte mig meget ind i og forstå, hvad det er for services og teknologiske løsninger, som vi har, og hvad de kan, og det er meget
udfordrende, fordi det er uden for min komfort-zone. Til gengæld synes jeg også, at det er rigtig spændende, fordi det er noget, som jeg gerne vil lære mere om, og det var også én af grundene til, at jeg søgte job ved Microsoft.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst International Business på min bachelor og Management of Innovation & Business Development på min kandidat – begge på CBS. Her har jeg lært en masse om, hvordan en forretning fungerer, og derudover har jeg haft fag inden for både marketing, salg og finance, som har givet mig en god forståelse for, hvordan virksomheder opererer. Den del tager jeg helt klart med mig i mit daglige arbejde.

Derudover har jeg lært, hvordan man går analytisk og kritisk til værks, når man griber en ny opgave eller et projekt an, og det tager jeg også med mig i mit arbejde hos Microsoft.

I løbet af min uddannelse har jeg også gennemgået en modningsproces, som man jo gør i løbet af 5 år på universitet – ikke kun rent fagligt, men helt klart også personligt. Jeg har blandt andet lært meget om, hvordan man arbejder sammen om projekter, og hvordan man samarbejder med andre, der måske er anderledes end én selv. På den måde handler det altså ikke kun om, at jeg tager nogle faglige teorier eller værktøjer med mig fra min uddannelse i mit daglige arbejde, men at jeg bruger nogle kompetencer, som jeg har tillært mig selv i løbet af universitet – både i forhold til, hvordan jeg tilgår andre mennesker, nye projekter og problemstillinger.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Kulturen

Det er meget vigtigt for mig, at der er en god arbejdskultur på mit arbejde. At jeg føler mig godt tilpas, at jeg har gode kollegaer, at jeg har dygtige og imødekommende sparringspartnere, og at jeg befinder mig i et afslappet miljø med højt til loftet og plads til at fejle. Alle de ting finder jeg hos Microsoft, og det betyder rigtig meget for min arbejdsglæde og motivation. Derudover gør Microsoft rigtig meget ud af at italesætte og fremhæve, at man ikke behøves at være pitch
perfect fra første dag, og at det er helt okay at lave fejl. I det daglige arbejde bliver der også lagt vægt på, hvor gode vi er til at hjælpe andre og løfte andre i deres arbejde. Det er sådan en arbejdsplads, hvor jeg skal være, for jeg ville ikke befinde mig godt i en virksomhed, hvor det var vigtigt, hvem der lavede det bedste excel-ark. Det ville blive alt for elitært til mig.

Passion

Hvis jeg skal være glad for at gå på arbejde hver dag, er jeg også nødt til at kunne stå inde for det, jeg laver, og det Microsoft står for. Jeg synes virkelig, at det er nogle spændende løsninger og produkter, vi har hos Microsoft, og det er vigtigt for mig, at jeg er så passioneret omkring vores kerneforretning, og det vi laver. På den måde er et arbejde ikke bare et arbejde for mig - det er også vigtigt, hvad jeg arbejder med, for ellers er jeg ikke motiveret.

Min personlige udvikling

Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg får en masse udfordringer og ansvar i mit arbejde, og at jeg samtidig bliver hørt og lyttet til. De ting får jeg opfyldt hos Microsoft, og derfor tror jeg også på, at det er et rigtig godt springbræt for mig i min karriere.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I mit arbejde hos Microsoft møder jeg en masse spændende mennesker – både internt og uden for Microsoft og på den måde skaber jeg mig et godt netværk og får en masse ny inspiration. Derudover har jeg også mulighed for at dygtiggøre mig inden for de nyeste teknologier, som Microsoft bygger på.

Der er rigtig mange muligheder for, at jeg kan udvikle mine kompetencer gennem træning, interne kurser, læringsportaler og certificeringer. På den måde er det også et rigtig fint sted at starte for mig, for selvom jeg er færdig med min uddannelse, så føler jeg mig ikke færdig med at lære. Den del har jeg mulighed for at fortsætte med her hos Microsoft, og det er også én af de vigtigste årsager til, at jeg er glad for at være her og tænkte, at det var den vej, jeg skulle gå.

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-03-2019

Amalie Skjold, Cyber and Security Graduate, TDC Group

I am a graduate in TDC Group Security’s Operational Excellence team. Operational Excellence’s main task is to facilitate TDC Group Security’s maturity, improvement programmes, and security awareness. This means that our tasks can be divided into two categories: Performance and communication. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Oliver Kaae Vinter, Solution Sales Specialist, Microsoft

Hos Microsoft arbejder jeg med semi- eller højt avanceret Cloud-teknologi (Microsoft Azure). Det gælder ikke simple offload af private billeder fra ens telefon, men det kunne eksempelvis være et lignende virksomhedsscenarie, hvor tonsvis af billede materiale skubbes til skyen og processeres med Cloud-baseret Machine Learning-teknologi for at give virksomheden et bedre beslutningsgrundlag.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Signe Hvid Paulsen, Konsulent, Capgemini

Jeg arbejder som konsulent indenfor IT projektledelse herunder både traditionel projektledelse samt agile metoder. Størstedelen af min tid sidder jeg ude hos kunder, hvor jeg både har arbejdet som IT projektleder for enkeltstående projekter samt som Scrum Master for forskellige teams. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Tonja Banza Zola, Operations Graduate, KMD

Jeg sidder i vores afdeling SIAM Collaboration Management, hvor vi arbejder med, hvordan vi skaber og opretholder den bedste relation til vores leverandører. Vi leverer ydelser, teknologier og services til vores kunder, men det er ikke altid, at vi udvikler dem selv. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Asger Kaare Hansen, Business Intelligence Project Manager, KMD

Jeg sidder i det forretningsområde, der hedder Customer Service Management, hvor vi er ansvarlige for de serviceløsninger, der bliver leveret til KMD's eksterne og interne kunder. Her sidder jeg primært og får indblik i, hvordan KMD performer overfor kunden. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Matthias K. Hedegaard-Knudsen, Projektleder, KMD

Mit forretningsområde er projektledelse på større IT-projekter, hvor jeg beskæftiger mig med del/sporaktiviteter i et projekt. Det vil sige, at jeg typisk har ansvaret for en mindre del af et projekt.  Arbejdsopgaverne går ud på at oversætte kundens behov til nogle specifikationer eller en form for arbejdspakke, som kan blive udviklet, testet og iværksat.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Asger Anker Sørensen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Som konsulenter arbejder vi på tværs af forretningen, og da alle dele af forretningen sidder på værdifuld information i form af opsamlet data, kan vi hjælpe vores kunder med at optimere hele deres forretningen fra produktion til People Management. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Laura Jürgensen, Konsulent, Capgemini

I september 2018 startede jeg i Capgemini’s Young Professional etårige graduate-forløb, hvor jeg fik lov til at prøve kræfter med forskellige discipliner inden for Business Analysis, Agile Practices og Projektledelse. Jeg var igennem et skræddersyet forløb tilpasset til at udvikle mine faglige kompetencer, såvel som mine consulting skills.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ebou Touray, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, og min rolle hedder Surface - Technology Solution Professionel, der betyder, at jeg er ansvarlig for alt det tekniske, når det drejer sig om vores Surface-produkter fx Surface Laptop, Surface Pro osv. Jeg arbejder ikke direkte med salg, men jeg står for at drive den tekniske beslutning hos vores kunder.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Mathias Nielsen, Consultant i NewTech, KPMG

I am a consultant in our NewTech department, where we use cutting edge technology to add value to our clients. Our team consists of technical as well as business people, with a good understanding of (new) technologies. As one of the technical team members, my main areas are Machine Learning, IoT, RPA as well as Chat & Voicebots. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Christoffer Willum Jensen, Project Management Graduate, KMD

Jeg beskæftiger mig med et forretningsområde, der hedder Støttesystemer. Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Sabine Højbjerg, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er Technology Solutions Professional hos Microsoft, hvor jeg arbejder med teknologier inden for den moderne arbejdsplads. Det vil sige, hvordan vi i Microsoft forsøger at tilpasse og udvikle vores teknologier til fremtiden arbejdsplads i takt med den digitale samfundsudvikling. I min rolle har jeg særlig fokus på samarbejdsværktøjer. Det indebærer blandt andet, at jeg demonstrerer, hvordan man ...

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2019

Emilie Studsgaard Josephsen, Callcenterkoordinator, Lederne

Jeg sidder i vores Callcenter og beskæftiger mig med ansættelsesret. Ledernes Hovedorganisation har over 127.000 medlemmer, som jeg både rådgiver telefonisk og skriftligt i relation til de juridiske forhold, der opstår før, under og efter et ansættelsesforhold. Det drejer sig om indgåelse af ansættelseskontrakt, sygdom, ferie, barsel, klausuler m.m.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Søren Urenfeldt, Scrum Master, LEGO Group

I play a crucial part in my technology and software development two teams' successes. As a Scrum Master, I support our agile transformation journey. At the technology division of The LEGO Group, we utilize Scrum. Scrum is an agile framework. As a scrum master, my main task is getting my teams' better.

Læs mere
Sidst opdateret 09-05-2019

Randi Majgård Høgh, It-assistent, VIFIN

Jeg sidder i IT-afdelingen og mine arbejdsopgaver er meget forskelige og alsidige. Det er jeg meget glad for. Vi lavede et undervisningsmateriale for nogle år siden, som hedder Dansk.nu. Det er tilgængeligt på internettet. Sammen med mine kollegaer er jeg med til at supportere og modernisere og fremtidssikre materialet.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2020

Stefan Rethmeier, IT-udvikler, DMI

Jeg er ansat som udvikler i IT-Applikationer, der er en gruppe under afdelingen IT & Ressourcer. Vi er her et mindre team, som hjælper DMI’s forskere med at udvikle vejrmodellerne. Hvor forskerne ved en masse om fysik og vejrets dynamik, ved vi noget om datalogi og matematisk modellering.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Nyberg Porse, IT-udvikler, Jyske Bank

Som IT-udvikler arbejder jeg med udvikling af bankens IT-løsninger og systemer. Specifikt har jeg udviklingsansvaret for Jyske Bank Erhvervs CRM (Customer Relationship Management) system, som er det primære arbejdsværktøj, vores erhvervsrådgivere og specialister anvender til at yde god, kundevendt rådgivning. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Andreas Weidinger, Erhvervspolitisk konsulent, Dansk Byggeri

Som erhvervspolitisk konsulent arbejder jeg med at forklare virksomhedernes problemer til politikere og embedsfolk i ministerier, så problemerne bliver løst. Det gør jeg ved at besøge virksomheder og lave forslag til ændringer i lovgivningen, som vi fortæller om gennem at skrive debatindlæg til aviserne, holde møder med politikerne eller deltage i arbejdsgrupper i ministerier.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Josefin Andersson, Finance Graduate, Pandora

As a Finance Graduate I have the opportunity to experience several fields within finance. Starting in Group Reporting and Accounting, I assisted in the financial controlling. By reviewing the numbers reported from our colleagues all over the world, we ensure the quality of our consolidated figures based on its alignment to accounting standards and our internal management reporting instructions.

Læs mere
Sidst opdateret 21-12-2020

Martin Nørgaard, Application Specialist, Kamstrup

I mit arbejde som Application Specialist beskæftiger jeg mig med at forstå forskellige forretningsapplikationer med henblik på at finde ud af, om de skal udvikles eller afvikles set i forhold til vores overordnede systemlandskab. 

Læs mere