Vis studentum.dk som: Mobile

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Microsoft
Partner Technology Strategist

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder.

Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsninger til vores slutbrugere. Jeg arbejder dermed sammen med vores partnere og sørger for at hjælpe dem med at udvikle deres forretning, fordi den er baseret på vores produkter og services. I samarbejde med de enkelte partnere ser jeg på, hvordan vi kan optimere deres forretning fra et teknisk perspektiv – hvilke nye løsninger og services skal de tilbyde kunderne, og hvordan kan vi strikke en løsning sammen, som vi i sidste ende kan tjene penge på.

Derudover hjælper jeg også vores partnere med at holde sig opdateret på vores teknologi og giver dem træning i vores produkter og services, så de er klædt på til at fortælle kunderne om det. Det betyder, at det er vigtigt, at de kender Microsofts forretning, fokusområder og fremtidsplaner, så de er en del af vores forretning og rejse.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har læst på CBS, og jeg havde derfor ikke et stort kendskab til teknologi, da jeg startede ved Microsoft. Det er både spændende og meget udfordrende at arbejde med teknologi, fordi jeg lærer en masse nyt, men samtidig skal jeg også vejlede i teknologi på en måde, som jeg ikke har gjort før eller er uddannet i. Det betyder, at jeg er nødt til at sætte mig meget ind i og forstå, hvad det er for services og teknologiske løsninger, som vi har, og hvad de kan, og det er meget
udfordrende, fordi det er uden for min komfort-zone. Til gengæld synes jeg også, at det er rigtig spændende, fordi det er noget, som jeg gerne vil lære mere om, og det var også én af grundene til, at jeg søgte job ved Microsoft.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst International Business på min bachelor og Management of Innovation & Business Development på min kandidat – begge på CBS. Her har jeg lært en masse om, hvordan en forretning fungerer, og derudover har jeg haft fag inden for både marketing, salg og finance, som har givet mig en god forståelse for, hvordan virksomheder opererer. Den del tager jeg helt klart med mig i mit daglige arbejde.

Derudover har jeg lært, hvordan man går analytisk og kritisk til værks, når man griber en ny opgave eller et projekt an, og det tager jeg også med mig i mit arbejde hos Microsoft.

I løbet af min uddannelse har jeg også gennemgået en modningsproces, som man jo gør i løbet af 5 år på universitet – ikke kun rent fagligt, men helt klart også personligt. Jeg har blandt andet lært meget om, hvordan man arbejder sammen om projekter, og hvordan man samarbejder med andre, der måske er anderledes end én selv. På den måde handler det altså ikke kun om, at jeg tager nogle faglige teorier eller værktøjer med mig fra min uddannelse i mit daglige arbejde, men at jeg bruger nogle kompetencer, som jeg har tillært mig selv i løbet af universitet – både i forhold til, hvordan jeg tilgår andre mennesker, nye projekter og problemstillinger.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Kulturen

Det er meget vigtigt for mig, at der er en god arbejdskultur på mit arbejde. At jeg føler mig godt tilpas, at jeg har gode kollegaer, at jeg har dygtige og imødekommende sparringspartnere, og at jeg befinder mig i et afslappet miljø med højt til loftet og plads til at fejle. Alle de ting finder jeg hos Microsoft, og det betyder rigtig meget for min arbejdsglæde og motivation. Derudover gør Microsoft rigtig meget ud af at italesætte og fremhæve, at man ikke behøves at være pitch
perfect fra første dag, og at det er helt okay at lave fejl. I det daglige arbejde bliver der også lagt vægt på, hvor gode vi er til at hjælpe andre og løfte andre i deres arbejde. Det er sådan en arbejdsplads, hvor jeg skal være, for jeg ville ikke befinde mig godt i en virksomhed, hvor det var vigtigt, hvem der lavede det bedste excel-ark. Det ville blive alt for elitært til mig.

Passion

Hvis jeg skal være glad for at gå på arbejde hver dag, er jeg også nødt til at kunne stå inde for det, jeg laver, og det Microsoft står for. Jeg synes virkelig, at det er nogle spændende løsninger og produkter, vi har hos Microsoft, og det er vigtigt for mig, at jeg er så passioneret omkring vores kerneforretning, og det vi laver. På den måde er et arbejde ikke bare et arbejde for mig - det er også vigtigt, hvad jeg arbejder med, for ellers er jeg ikke motiveret.

Min personlige udvikling

Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg får en masse udfordringer og ansvar i mit arbejde, og at jeg samtidig bliver hørt og lyttet til. De ting får jeg opfyldt hos Microsoft, og derfor tror jeg også på, at det er et rigtig godt springbræt for mig i min karriere.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I mit arbejde hos Microsoft møder jeg en masse spændende mennesker – både internt og uden for Microsoft og på den måde skaber jeg mig et godt netværk og får en masse ny inspiration. Derudover har jeg også mulighed for at dygtiggøre mig inden for de nyeste teknologier, som Microsoft bygger på.

Der er rigtig mange muligheder for, at jeg kan udvikle mine kompetencer gennem træning, interne kurser, læringsportaler og certificeringer. På den måde er det også et rigtig fint sted at starte for mig, for selvom jeg er færdig med min uddannelse, så føler jeg mig ikke færdig med at lære. Den del har jeg mulighed for at fortsætte med her hos Microsoft, og det er også én af de vigtigste årsager til, at jeg er glad for at være her og tænkte, at det var den vej, jeg skulle gå.

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-09-2019

Signe Hvid Paulsen, Konsulent, Capgemini

Jeg arbejder som konsulent indenfor IT projektledelse herunder både traditionel projektledelse samt agile metoder. Størstedelen af min tid sidder jeg ude hos kunder, hvor jeg både har arbejdet som IT projektleder for enkeltstående projekter samt som Scrum Master for forskellige teams. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Amalia Jepsen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Forretningsområdet som Data Scientist Consultant er meget bredt. Man arbejder på korte projekter i alle slags virksomheder, og man kan arbejde med al slags data fx. sundhedsdata, vejrdata, mediedata, processdata, kundedata osv. Min primære arbejdsopgave er at finde værdi i data og være med til at løse komplekse problemstillinger for kunden ved brug af data.

Læs mere
Sidst opdateret 19-03-2019

Morten Jacobsen, Seniorprojektleder, Sweco

Jeg sidder i vores energiafdeling og beskæftiger mig primært med biogasprojekter. På biogasprojekterne har jeg foruden min rolle som projektleder også en rolle som biogasekspert. Som biogasekspert rådgiver jeg alle vores kunder omkring det at bygge nye biogasanlæg, herunder valg af udstyr og teknologi og omkring selve gennemførelsen af projektet.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Signe Have Balle, Analytiker, ATP

Jeg er en del af ATP’s Pensions og Investeringsforretning, hvor jeg arbejder som analytiker i teamet Quantitative Research. Jeg har ingen driftsopgaver og arbejder derfor rigtig meget med større projekter og ofte i samarbejde med andre teams, som f.eks. klimarisiko, analyse af afkast ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mathilde Ørholt Bjerg, Test-koordinator, DR

Som test-koordinator i webområdet arbejder jeg med en række større og mindre webprojekter, der omfatter alt fra DR TV, streaming apps og nyheder på dr.dk. Det gælder blandt andet event- og programsites som Kommunalvalg, X Factor, Grand Prix og KarriereKanonen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Faruk Gür, Business Intelligence Manager, ISS

Jeg arbejder i øjeblikket med Business Intelligence, som handler om at tilrettelægge store mængder af data fra vores systemer i ISS, især operationelle- og økonomisystemer. Jeg er teamleder på et team, hvor vi er 3. Her har jeg ansvaret for at planlægge projekter og de daglige arbejdsopgaver samt sætte BI strategien, således at den er i overensstemmelse med ISS overordnede strategi.

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2019

Simon Gray, Software Developer, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Jeg er udvikler i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor jeg arbejder med udviklingen af det nye system til Ejendomsvurderinger. Jeg laver full-stack udvikling i Clojure og ClojureScript på det nye værktøj som sagsbehandlere i Vurderingsstyrelsen skal bruge til at lave offentlige ejendomsvurderinger med.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Martin Lægård Poulsen, IT-Konsulent, Landbrug & Fødevarer

Jeg arbejder i systemet-support, som er bindeleddet mellem drift og udvikling. Jeg arbejder primært med udviklingsopgaver, bl.a. inden for RPA (Robotic Process Automation), hvor vi for eksempel har automatiseret arbejdet med at fremsøge bilag til dokumentationsopgaver. Vi arbejder også på et dash board til landmændene, hvor de kan være opdateret på en række nøgledata, både fra deres egne regnskaber og fra en række databaser.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Ingrid Deigaard, Associate, BCG

I work as an associate consultant. The job as an associate consultant is project based and you typically work in a larger team sharing tasks and responsibilities. Our projects cover a wide range of industries as well as topics such as strategy, operations optimization, reorganization, etc. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Matthias K. Hedegaard-Knudsen, Projektleder, KMD

Mit forretningsområde er projektledelse på større IT-projekter, hvor jeg beskæftiger mig med del/sporaktiviteter i et projekt. Det vil sige, at jeg typisk har ansvaret for en mindre del af et projekt.  Arbejdsopgaverne går ud på at oversætte kundens behov til nogle specifikationer eller en form for arbejdspakke, som kan blive udviklet, testet og iværksat.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Inma Contreras, Junior Backend Engineer, Peakon

The IT field offers lots of different opportunities for jobs which lets you decide what you’re most interested in. As a developer, one of my main tasks consists of thinking up technical solutions to problems so that our users have a smooth experience with our product. My other favorite main task would be shaping and implementing new ideas so that they are available to our product users.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Ask Heje, Associate, BCG

I work as an associate for BCG in Copenhagen solving complex business issues for some of the most interesting companies within all industries. As an associate, I mainly work with doing analysis and presenting insights to the client and the team, while also ensuring that the insights lead to concrete actions and change. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Aron Stefánsson, Network Architect, Kamstrup

Jeg arbejder i Kamstrups Teknologi EL-afdeling, hvor mit team har ansvaret for udvikling og vedligeholelse af det Radio Mesh-netværk, der gør det muligt at fjernaflæse Kamstrups elmålere. Mine opgaver består hovedsageligt af analyse, optimering samt design af vores Radio Mesh-teknologi for at overholde de strenge krav til robusthed og for at imødekomme båndbreddebehovet af fremtidens Smart Grids.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Tonja Banza Zola, Operations Graduate, KMD

Jeg sidder i vores afdeling SIAM Collaboration Management, hvor vi arbejder med, hvordan vi skaber og opretholder den bedste relation til vores leverandører. Vi leverer ydelser, teknologier og services til vores kunder, men det er ikke altid, at vi udvikler dem selv. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristine Clemmensen-Rotne, Engineering Graduate, Demant

During the graduate program I have been working in the following areas during my four rotations: During my various projects here in the Graduate Programme I have moved through almost all of the different stages, from the early development to the final production and distribution of our products. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Asger Anker Sørensen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Som konsulenter arbejder vi på tværs af forretningen, og da alle dele af forretningen sidder på værdifuld information i form af opsamlet data, kan vi hjælpe vores kunder med at optimere hele deres forretningen fra produktion til People Management. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Martin Nørgaard, Application Specialist, Kamstrup

I mit arbejde som Application Specialist beskæftiger jeg mig med at forstå forskellige forretningsapplikationer med henblik på at finde ud af, om de skal udvikles eller afvikles set i forhold til vores overordnede systemlandskab. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Amalie Skjold, Cyber and Security Graduate, TDC Group

I am a graduate in TDC Group Security’s Operational Excellence team. Operational Excellence’s main task is to facilitate TDC Group Security’s maturity, improvement programmes, and security awareness. This means that our tasks can be divided into two categories: Performance and communication. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Thomas Pank Roulund, Global Mechatronics Graduate, Grundfos

Jeg startede i Grundfos, som en del af deres Global Graduate Programme, og jeg arbejder i min første af fire rotationer inden for vores udvikling af nye produktionsprocessorer.

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2019

Anders Illum Hansen, Softwareudvikler, UNIK

Jeg beskæftiger mig med Unik bolig. Primært deres udlejning og administration. Min daglig dag består så i at ny udvikle på den allerede eksisterende platform (.NET siden) og supportere vores kunder. De mest spændende er dem, hvor vi får lov til at udfordre rammerne, tage nye teknologier i brug eller prøve at sniffe til hvad der ellers bliver brugt rundt omkring.

Læs mere