Vis studentum.dk som: Mobile

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Microsoft
Partner Technology Strategist

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder.

Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsninger til vores slutbrugere. Jeg arbejder dermed sammen med vores partnere og sørger for at hjælpe dem med at udvikle deres forretning, fordi den er baseret på vores produkter og services. I samarbejde med de enkelte partnere ser jeg på, hvordan vi kan optimere deres forretning fra et teknisk perspektiv – hvilke nye løsninger og services skal de tilbyde kunderne, og hvordan kan vi strikke en løsning sammen, som vi i sidste ende kan tjene penge på.

Derudover hjælper jeg også vores partnere med at holde sig opdateret på vores teknologi og giver dem træning i vores produkter og services, så de er klædt på til at fortælle kunderne om det. Det betyder, at det er vigtigt, at de kender Microsofts forretning, fokusområder og fremtidsplaner, så de er en del af vores forretning og rejse.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har læst på CBS, og jeg havde derfor ikke et stort kendskab til teknologi, da jeg startede ved Microsoft. Det er både spændende og meget udfordrende at arbejde med teknologi, fordi jeg lærer en masse nyt, men samtidig skal jeg også vejlede i teknologi på en måde, som jeg ikke har gjort før eller er uddannet i. Det betyder, at jeg er nødt til at sætte mig meget ind i og forstå, hvad det er for services og teknologiske løsninger, som vi har, og hvad de kan, og det er meget
udfordrende, fordi det er uden for min komfort-zone. Til gengæld synes jeg også, at det er rigtig spændende, fordi det er noget, som jeg gerne vil lære mere om, og det var også én af grundene til, at jeg søgte job ved Microsoft.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst International Business på min bachelor og Management of Innovation & Business Development på min kandidat – begge på CBS. Her har jeg lært en masse om, hvordan en forretning fungerer, og derudover har jeg haft fag inden for både marketing, salg og finance, som har givet mig en god forståelse for, hvordan virksomheder opererer. Den del tager jeg helt klart med mig i mit daglige arbejde.

Derudover har jeg lært, hvordan man går analytisk og kritisk til værks, når man griber en ny opgave eller et projekt an, og det tager jeg også med mig i mit arbejde hos Microsoft.

I løbet af min uddannelse har jeg også gennemgået en modningsproces, som man jo gør i løbet af 5 år på universitet – ikke kun rent fagligt, men helt klart også personligt. Jeg har blandt andet lært meget om, hvordan man arbejder sammen om projekter, og hvordan man samarbejder med andre, der måske er anderledes end én selv. På den måde handler det altså ikke kun om, at jeg tager nogle faglige teorier eller værktøjer med mig fra min uddannelse i mit daglige arbejde, men at jeg bruger nogle kompetencer, som jeg har tillært mig selv i løbet af universitet – både i forhold til, hvordan jeg tilgår andre mennesker, nye projekter og problemstillinger.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Kulturen

Det er meget vigtigt for mig, at der er en god arbejdskultur på mit arbejde. At jeg føler mig godt tilpas, at jeg har gode kollegaer, at jeg har dygtige og imødekommende sparringspartnere, og at jeg befinder mig i et afslappet miljø med højt til loftet og plads til at fejle. Alle de ting finder jeg hos Microsoft, og det betyder rigtig meget for min arbejdsglæde og motivation. Derudover gør Microsoft rigtig meget ud af at italesætte og fremhæve, at man ikke behøves at være pitch
perfect fra første dag, og at det er helt okay at lave fejl. I det daglige arbejde bliver der også lagt vægt på, hvor gode vi er til at hjælpe andre og løfte andre i deres arbejde. Det er sådan en arbejdsplads, hvor jeg skal være, for jeg ville ikke befinde mig godt i en virksomhed, hvor det var vigtigt, hvem der lavede det bedste excel-ark. Det ville blive alt for elitært til mig.

Passion

Hvis jeg skal være glad for at gå på arbejde hver dag, er jeg også nødt til at kunne stå inde for det, jeg laver, og det Microsoft står for. Jeg synes virkelig, at det er nogle spændende løsninger og produkter, vi har hos Microsoft, og det er vigtigt for mig, at jeg er så passioneret omkring vores kerneforretning, og det vi laver. På den måde er et arbejde ikke bare et arbejde for mig - det er også vigtigt, hvad jeg arbejder med, for ellers er jeg ikke motiveret.

Min personlige udvikling

Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg får en masse udfordringer og ansvar i mit arbejde, og at jeg samtidig bliver hørt og lyttet til. De ting får jeg opfyldt hos Microsoft, og derfor tror jeg også på, at det er et rigtig godt springbræt for mig i min karriere.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I mit arbejde hos Microsoft møder jeg en masse spændende mennesker – både internt og uden for Microsoft og på den måde skaber jeg mig et godt netværk og får en masse ny inspiration. Derudover har jeg også mulighed for at dygtiggøre mig inden for de nyeste teknologier, som Microsoft bygger på.

Der er rigtig mange muligheder for, at jeg kan udvikle mine kompetencer gennem træning, interne kurser, læringsportaler og certificeringer. På den måde er det også et rigtig fint sted at starte for mig, for selvom jeg er færdig med min uddannelse, så føler jeg mig ikke færdig med at lære. Den del har jeg mulighed for at fortsætte med her hos Microsoft, og det er også én af de vigtigste årsager til, at jeg er glad for at være her og tænkte, at det var den vej, jeg skulle gå.

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-03-2019

Johanne Rao Jensen, Management Consulting Analyst, Accenture

I work in Health & Public Service (H&PS), which is Accenture’s department for all our public clients in Denmark. We work together with clients at national, regional and local level on various tasks. Some of our projects are very strategic and high-level, while others are more in-depth with focus on the entire implementation process.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Christoffer Willum Jensen, Project Management Graduate, KMD

Jeg beskæftiger mig med et forretningsområde, der hedder Støttesystemer. Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Morten Jørgensen, Digital Tech Lead, Carl Ras

Min titel er Digital Tech Lead, og jeg sidder i Carl Ras’ IT-afdeling, som er ledet af vores forretningsudviklingschef. Min primære opgave er at flytte og opgradere Carl Ras’ nuværende website fra en gammel platform til en ny og forbedret platform (Episerver). Jeg er bindeleddet mellem forretning og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Philip Bratt Ørum, Backend Game Developer, MovieStarPlanet

I am a Backend Programmer working on a multiplayer online game. When the game changes or a new feature is added, my job is to figure out how the underlying systems should work, and then create those systems. In addition to that, I am responsible for making sure that the game is always working, and for fixing any issues that occur. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Jakob Gøttrup Frandsen, Global Business Processes Graduate, Novo Nordisk

I’m working in Global Medical Affairs, Medical Operations. Global Medical Affairs’ primary focus is to secure the scientific strategy, drive the scientific dialogue with health care professionals and educating Novo Nordisk employees world-wide on science. My primary tasks are related to driving and supporting strategy and innovation projects. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2019

Johnny Møller, Supply Chain Graduate, Carlsberg

I min nuværende rotation, hvilket samtidig er min sidste af tre, er jeg First Line Leader i afdelingen B&P Soft Drink. Jeg er leder for et team på 17 medarbejdere, hvor vi som team er ansvarlige for at blande, kontrollere samt sikre levering af opblandet sirup til vores tappekolonner i Fredericia. Teamet modtager, håndterer og blander de parter, som vi bl.a. får hjem fra Coca Cola.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Anders Holm-Pedersen, Læringsteknolog, Niels Brock

Jeg arbejder som læringsteknologi og arbejder i vores Learning Hub, hvor jeg beskæftiger mig med digitalisering og læring. Jeg arbejder med at udvikle online og blendede forløb i samarbejde med vores dygtige undervisere, og det betyder, at jeg tester, udvikler og supporterer vores læringssystemer og digitale programmer. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-03-2019

Daniel Carrion da Fonseca, Engineering Graduate, Ørsted

I work as an engineer in Ørsted’s Bioenergy branch, with a focus on the development of a new waste management/waste-to-energy technology called Renescience. In this business area, we are approaching the municipal solid waste issue from a new perspective, in which we create as much value from it as possible.

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2019

Dianna Andersen, Uddannelseskonsulent, UNIK

Jeg hjælper med idriftsættelse af nye kunder, samt uddannelse af nye kunder, og afholdelse af kursus for nye og eksisterende kunder. Det er altid spændende at få en ny kunde i gang, idet der ikke er 2 kunder der er ens. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mathilde Ørholt Bjerg, Test-koordinator, DR

Som test-koordinator i webområdet arbejder jeg med en række større og mindre webprojekter, der omfatter alt fra DR TV, streaming apps og nyheder på dr.dk. Det gælder blandt andet event- og programsites som Kommunalvalg, X Factor, Grand Prix og KarriereKanonen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Oliver Kaae Vinter, Solution Sales Specialist, Microsoft

Hos Microsoft arbejder jeg med semi- eller højt avanceret Cloud-teknologi (Microsoft Azure). Det gælder ikke simple offload af private billeder fra ens telefon, men det kunne eksempelvis være et lignende virksomhedsscenarie, hvor tonsvis af billede materiale skubbes til skyen og processeres med Cloud-baseret Machine Learning-teknologi for at give virksomheden et bedre beslutningsgrundlag.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Rasmus Nøhr, Konsulent, Capgemini

Jeg sidder i vores digitale webafdeling, hvor vi udvikler nye digtale løsninger og værktøjer til vores kunder. Mine primære arbejdsopaver er udvikling af CMS systemer (Content management system), hvor jeg som udvikler har været med lige fra starten af projekterne. Det indebærer alt fra estimering af opgaver og sprint planning  til produktion.

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Rika Pydde, IT Security Specialist, NNIT

My job as a IT Security Specialist in the NNIT Cyber Defense Center is to help protect the IT systems and data of our customers from malicious attackers. In my daily work, I am mainly a security analyst, which means that I investigate and analyze events that happened on a laptop or in an IT system.

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Louise Carlsen, Kunderådgiver, PFA Pension

Jeg afsluttede HHX i 2017 og gik direkte videre som finanselev i PFA Pension. Jeg sidder i dag som kunderådgiver i Rådgivningscentret og afslutter den toårige finanselevuddannelse næste år. Jeg arbejder til dagligt i PFA’s Rådgivningscenter, hvor vi besvarer indgående opkald og mails. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Søren Maagaard Olesen, Software Architect, 3Shape

3Shape Audio provides 3D scanners and modelling software to hearing aid manufacturers. In my team, we make the software that connects the 3D scanners and software for designing customized hearing aids. The hearing aids are customized to each person, so they fit exactly to their ears. That means that the software needs to include a lot of information on ear anatomy.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Kajal Singh, Software Tester, MovieStarPlanet

My role as a QA tester comes with lot of challenges, opportunities to learn and responsibility where it is very important to ensure that the developed software meets and complies with defined or standardized quality specifications. It is an ongoing process within the software development life cycle (SDLC) that routinely checks the developed software to ensure it meets desired quality measures.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Olivia Carnbring Bonde, Commercial Executive, Microsoft

Min rolle er ”Commercial Executive”. På dansk kan det oversættes til at være kommercielt ansvarlig, hvilket betyder, at jeg håndterer kontrakter, aftaler og handler, som foregår mellem mine kunder og Microsoft. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-05-2019

Randi Majgård Høgh, It-assistent, VIFIN

Jeg sidder i IT-afdelingen og mine arbejdsopgaver er meget forskelige og alsidige. Det er jeg meget glad for. Vi lavede et undervisningsmateriale for nogle år siden, som hedder Dansk.nu. Det er tilgængeligt på internettet. Sammen med mine kollegaer er jeg med til at supportere og modernisere og fremtidssikre materialet.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Inma Contreras, Junior Backend Engineer, Peakon

The IT field offers lots of different opportunities for jobs which lets you decide what you’re most interested in. As a developer, one of my main tasks consists of thinking up technical solutions to problems so that our users have a smooth experience with our product. My other favorite main task would be shaping and implementing new ideas so that they are available to our product users.

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2019

Damjan Filipovic, IT-udvikler, BEC

Til daglig udvikler jeg sammen med mit team og mange andre teams på en ny realkreditsplatform til vores pengeinstitutter. Vi arbejder med nyere teknologier, såsom Angular, Spring, OpenShift, Jenkins, Docker, Artifactory, Git mm. Vores team er en blanding af udviklere, løsningsarkitekter, forretningsanalytikere og testere.

Læs mere