Olivia Carnbring Bonde, Commercial Executive, Microsoft

Olivia arbejder som Commercial Executive, hun har det kommercielle ansvar og håndtere kontrakter, aftaler og handler. 

Microsoft
Commercial Executive
  • Olivia Carnbring Bonde
  • 27 år
  • Ansat september 2017
  • HA.Psyk og Cand.merc. Accounting, Strategy and Control

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Min rolle er ”Commercial Executive”. På dansk kan det oversættes til at være kommercielt ansvarlig, hvilket betyder, at jeg håndterer kontrakter, aftaler og handler, som foregår mellem mine kunder og Microsoft.

Mine primære opgaver består i at rådgive mine kunder i: 1. Hvilke softwarelicenser de skal købe for at dække deres behov, 2. Hvordan de bør købe det for at opnå størst værdi, og 3. Hvilke betingelser og rettigheder de har i deres aftale med Microsoft.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Micrsofts licensregler og aftalestrukturer kan være lidt snørklede at forstå, og jeg synes, at det er spændende at ”oversætte” og formidle det komplekse til noget, der forhåbentlig lyder mere simpelt.

Mine største udfordringer er, at man ikke kan tilfredsstille alle, når man driver forretning. Det er ikke sjovt at sidde over for en utilfreds kunde, så her bliver jeg udfordret på min forhandlingsteknik og i forhold til, hvordan jeg kan efterlade kunden et godt ståsted.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har min uddannelse fra CBS, hvor jeg læste HA.Psyk og Cand.Merc. Accounting, Strategy and Control. Herfra har jeg lært at forstå organisatoriske mekanikker, samt hvordan økonomi og budgetter kan anvendes i praksis. Jeg har ikke noget konkret, jeg lærte på studiet, som jeg anvender i mit job i dag, men jeg bruger meget af den metode og tankegang, som jeg lærte på universitetet.

Dog er det vigtigt at forstå, at enhver organisation har sin egen måde at gøre tingene på, og derfor er der rigtig meget uddannelse i et job, og man skal derfor ikke forvente, at man ved alt, når man er færdig med universitet. Tværtimod tror jeg, at det er rigtig vigtigt at være ydmyg overfor, at man faktisk ikke ved særlig meget, og at man derfor skal være klar til at tage en livslang uddannelse efter universitetet.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

Tillid

Fra den første dag man træder ind i virksomheden, er der en enorm tillid fra både kollegaer og ledelsen. Jeg tilbragte mit første år som graduate med at være Sales Excellence Lead, hvor jeg sad i ugentlige møder med vores salgsdirektører og højeste ledelseslag. Der var ingen tvivl om, at de havde tillid til mig, og jeg følte, at jeg var i et trygt miljø, hvor jeg kunne ytre mig – og de lyttede!

Fleksibilitet

Microsoft går meget op i at være en moderne arbejdsplads, og derfor er der også meget fleksibilitet, når det gælder, hvor og hvor meget du arbejder. Jeg arbejder ofte hjemmefra, og mange af mine venner spørger, om det ikke er mindre produktivt, hvor mit svar må være "Nej, det er meget mere produktivt". Så længe folk er motiverede og arbejdsmoralen er høj, og man leverer til tiden, stilles der ikke spørgsmål til, hvor og hvordan du arbejder.

Empowerment

Jeg kunne ikke finde et passende ord på dansk, men dette leder tilbage til tilliden. Fra dag ét har du som medarbejder i Microsoft mulighed for at gøre en forskel. Der er tillid til, at vi, der sidder ude ved kunderne, ved, hvad der skal til for at skabe succes - både for kunden og os selv. Derfor har vi empowerment til at træffe beslutninger.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Fordi der er tonsvis af læring at hente om alt fra salg og forhandling til digital transformation og forandringsledelse, og fordi kulturen i virksomheden kun kan beskrives som at være rigtig fed!

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark


Annoncer