Sabine Højbjerg, Technology Solutions Professional, Microsoft

Sabine Højbjerg arbejder som Technology Solutions Professional hos Microsoft, hvor hun arbejder med teknologier inden for den moderne arbejdsplads. Læs mere lige her.

Microsoft
Technology Solutions Professional

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er Technology Solutions Professional hos Microsoft, hvor jeg arbejder med teknologier inden for den moderne arbejdsplads. Det vil sige, hvordan vi i Microsoft forsøger at tilpasse og udvikle vores teknologier til fremtiden arbejdsplads i takt med den digitale samfundsudvikling.

I min rolle har jeg særlig fokus på samarbejdsværktøjer. Det indebærer blandt andet, at jeg demonstrerer, hvordan man kan øge samarbejde og effektivitet på arbejdspladsen gennem forskellige teknologier og taler med vores kunder om, hvordan vi kan hjælpe dem til at skabe mest værdi for dem med de rette løsninger. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende - og udfordrende - i min rolle er, teknologien hele tiden udvikler sig. Vi ser blandt andet flere og flere kunstig intelligens-funktioner, og det betyder, at jeg hele tiden lærer noget nyt i forbindelse med mit arbejde, og at der helt naturligt er en stejl læringskurve.

Derudover er det spændende at arbejde med så mange forskellige slags kunder, hvor jeg får indblik i de forskellige industrier, men det kan også være en udfordring at forstå kunders forskellige forretninger og behov. Heldigvis har jeg nogle gode og erfarne kollegaer, hvor vi i samarbejde finder den bedste løsning sammen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har en bachelor i Engelsk og Kommunikation fra Aarhus Universitet, og den del af min uddannelse danner nærmest et fundament for alt, hvad jeg foretager mig på arbejdsmarkedet. Hver dag bruger jeg mine kommunikationskompetencer over for kunder og samarbejdspartnere, hvor jeg videreformidler værdien af teknologien – også ofte på engelsk. Dermed bruger jeg min bachelor meget, men måske mere ubevidst.

Jeg bruger min kandidat i IT og Kommunikation (Cand.it) mere bevidst i mit daglige arbejde, fordi jeg har haft fag, der dykkede dybt i relevante emner som f.eks. digitale forretningsmodeller, IT-projektledelse, introduktion til programmering samt Business Analytics.

På Aarhus Universitet er de dygtige til at indrette undervisningen i samspil med erhvervslivet, så jeg har lært meget om, hvordan man kan bygge bro mellem IT og forretning. På den måde bruger jeg min kandidat til at forstå Microsofts løsninger og formidle dem på en forståelig måde til vores kunder.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Microsoft?

1. Hos Microsoft er karrieremulighederne er mange, og jeg kan samtidig udvikle mig i min rolle, hvilket betyder meget for mig.

2. Derudover er jeg en del af vores graduate-program, hvor der er indlejret en masse læring og træning som en del af rollen, hvilket betyder, at jeg hele tiden udvikler mine kompetencer.

3. Anerkendelse og skulderklap er en integreret del af Microsofts kultur, mens der samtidig er en stor forståelse for, at jeg ikke nødvendigvis besidder al den relevante viden endnu, men at den kommer løbende og er en del af min læring her hos Microsoft. Det betyder en del for min motivation.

  • Hvorfor er Microsoft en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg er rigtig glad for at være hos Microsoft af ovenstående årsager. Det er et inspirerende miljø med hårdtarbejdende, dygtige og kompetente kollegaer. Derudover er det spændende at arbejde med teknologi, fordi det griber ind i så mange ting – både strategisk og operationelt hos kunderne og hos os selv.

Læs mere om Microsoft Danmark

Mød andre kandidater fra Microsoft Danmark


Annoncer