Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Hvordan bliver du advokatsekretær?

Velkommen til juraens fantastiske verden

Drømmer du om et sekretærjob på et advokatkontor og en arbejdsdag med spændende arbejdsopgaver? Så er en fremtid som advokatsekretær eller juridisk assistent måske noget for dig. 

Advokatsekretær - en fleksibel kontoruddannelse med juridisk fokus

Uddannelsen til advokatsekretær varer typisk 8 måneder på deltid og kan tages ved private udbydere i blandt andet Aarhus, København og Odense. Derudover har du mange steder også mulighed for at blive advokatsekretær via fjernundervisning. Det giver dig mulighed for at få en fleksibel kontoruddannelse, der åbner døre til spændende sekretærjobs i den juridiske verden.

For at blive optaget på uddannelsen skal du have afsluttet folkeskolen og være god til at formulere dig på skrift og i tale. Du behøver ikke at have nogen juridisk viden på forhånd.

Under uddannelsen får du specialiseret juridisk viden, der ruster dig til at løse sagsbehandlingsopgaver indenfor ejendomsret, familieret, inkassosager og meget mere. Bagefter har du gode muligheder for at få drømmejobbet på et advokatkontor eller i virksomheders juridiske afdelinger.

Tag din advokatsekretær uddannelse med løn

Vil du tage en bred advokatsekretær med løn og praktik, er en traditionel kontoruddannelse på en handelsskole eller et business college et oplagt valg. Her kommer du igennem et fælles grundforløb, hvorefter du kan vælge advokatsekretær som dit speciale. Undervejs i uddannelsen veksler du imellem skole og praktik, og du får løn fra den dag, du indgår en uddannelsesaftale. Læs mere om optagelse og struktur på kontoruddannelsen her

Hvad laver en advokatsekretær?

Som uddannet advokatsekretær får du en kontoruddannelse, der klæder dig på til at løse specialiserede sekretæropgaver indenfor det juridiske område. Det betyder, at dine arbejdsopgaver blandt andet kan omfatte:

  • Sagsbehandling ved inkassosager og tvangsauktioner
  • Indsamling af oplysninger fra kommuner og andre myndigheder
  • Behandling af dødsboer og lettere sagsbehandling indenfor familieret
  • Sagsbehandling ved ejendomshandler og indenfor lejeret

De specifikke arbejdsopgaver afhænger af, hvilke specialer din arbejdsplads har. Derudover løser de fleste advokatsekretærer også almindelige sekretæropgaver og receptionistarbejde som renskrivning af dokumenter som for eksempel skøder, referater, kontrakter og lignende samt bogholderi, telefonpasning og klargøring til møder.

Hvor arbejder advokatsekretærer?

Langt de fleste advokatkontorer ansætter advokatsekretærer. Når du har taget en uddannelse til advokatsekretær har du også mulighed for at søge arbejde i juridiske afdelinger af virksomheder i mange brancher.

Med din specifikke viden inden for bl.a. selskabsret og ejendomsret, har du særligt gode beskæftigelsesmuligheder i banker, hos ejendomsmæglere og ved større private virksomheder. Generelt er der dog gode muligheder for spændende jobs for advokatsekretærer i hele landet.

Kan man læse videre efter en advokatsekretær uddannelse?

Er du allerede advokatsekretær, og er du sulten efter flere udfordringer, så er det måske noget for dig at læse videre til juridisk assistent. Her får du en overbygning med særligt fokus på erhvervsret i praksis. Bagefter kan du på egen hånd løse juridiske opgaver, der normalt løses af uddannede jurister. Fuldfører du uddannelsen til advokatsekretær HU og juridisk assistent indenfor en periode på to år, kan du få titlen juralog.

Tager du din advokatsekretær uddannelse som en erhvervsuddannelse, har du som færdigudlært mulighed for at læse videre på relevante erhvervsakademiuddannelser som for eksempel finansøkonom. Du kan se hele udvalget af erhvervsakademiuddannelser her.

Din fremtid som advokatsekretær starter her

Senest opdateret: 18 feb 2020