Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en ejendomsmægler

Drømmer du om at arbejde med nogle af de største investeringer i andres liv? Og brænder du for at vide mere om hvordan livet som ejendomsmægler er? Så læs med i denne artikel, hvor vi har talt med ejendomsmægler og indehaver af sin egen Home-forretning, Simon Raagaard.

Interview med Simon Raagaard fra Home

Hvilken uddannelsesvej har du taget?

I løbet af gymnasiet fik jeg interesse for bolighandel og så nok også flere Hammerslag-programmer end den gennemsnitlige gymnasieelev. Da jeg var færdig, søgte jeg derfor ind på finansbacheloruddannelsen, hvor jeg gik på linjen ”ejendomshandel”. Fordelen ved uddannelsen er, at der også er gode muligheder for at gå andre finansielle veje, hvis ejendomsmæglerbranchen mod forventning ikke skulle ramme plet. På uddannelsen fik man en god indsigt i forskellige finansielle brancher såsom bank, realkredit, ejendomsadministration, forsikring og pension, men jeg fandt hurtigt ud af, at ejendomsmæglerbranchen var lige mig. Jeg var især tiltrukket af kombinationen af kundekontakt og en varierende hverdag med både kontoropgaver og aftaler ude af huset. I løbet af min uddannelse var jeg i 5 måneders praktik hos Nybolig, hvor jeg fortsatte som trainee, mens jeg sideløbende færdiggjorde mit studie. Efterfølgende tog jeg ”omsætning af fast ejendom” (bolighandel 3), så jeg kunne få titlen ejendomsmægler MDE. Jeg fik min titel allerede efter 4 år, hvor det typisk tager 5-5 ½ år, da de fleste først påbegynder deres 2-årige traineeforløb efter endt uddannelse. Det krævede lidt planlægning og lange arbejdsdage for at få titlen i hus hurtigst muligt.

Hvorfor er Home en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Da jeg blev færdiguddannet hos Nybolig, ville jeg gerne prøve noget nyt og bryde lidt ud af trainee-rollen. Jeg begyndte derfor hos home, hvor jeg blev godt klædt på i forhold til at arbejde som kommissionerende mægler, hvor jeg førhen havde haft mere fokus på salg og kreditvurderinger.

Hos home er der gode udviklingsmuligheder, og jeg blev derfor allerede butikschef efter 1 år og er senest blevet indehaver af home Amager – Sundby. Min tid hos home har jeg derfor oplevet som et spændende og hurtigt udviklingsforløb.

Simon Raagaard, Home

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som ny indehaver af en home-forretning beskæftiger jeg mig primært med salgsvurderinger. Min vigtigste opgave er at sørge for, at butikken får boliger til salg, men derefter kommer en del vigtige sekundære opgaver såsom fremvisninger, markedsføring og sagsbehandling. I forretningen er vi et team på fire, så der er behov for, at vi alle hjælper til, og jeg beskæftiger mig derfor fortsat med hele salgsprocessen fra A-Z. Derudover er jeg i gang med at udvikle vores køberrådgivning, så vi kan hjælpe vores sælgere og andre boligsøgende godt videre.

Hvordan er work/life-balancen i et job som ejendomsmægler?

Man skal ikke arbejde som ejendomsmægler, hvis man gerne vil have et 8-16 job, da vi typisk arbejder, når andre holder fri. Det gælder både sene aftentimer, weekender og helligdage. Men omvendt planlægger man også sin egen kalender, så man har mulighed for en mere fleksibel hverdag, hvis man har behov for det. Vores kontor holder åbent alle søndage, da vi har åbne huse, hvorfor man typisk har en ugentlig fridag i løbet af ugen. Det har fungeret helt optimalt for mig, da jeg så kunne ordne lidt praktiske ting midt på ugen eller holde fri fredag-lørdag. Desuden er der andre roller i mæglerbranchen som sagsbehandler, køberrådgiver eller vurderingsspecialist, hvis man ønsker mere faste arbejdstider og gerne vil holde fri i weekenden.

Du har været meget involveret i ungdomsarbejdet hos Dansk Ejendomsmæglerforening – kan du fortælle lidt, om hvorfor du er gået ind i det?

Jeg har valgt at engagere mig i foreningsarbejdet hos Dansk Ejendomsmæglerforening, da vi har en rigtig god branche med dygtige mennesker, hvilket jeg ikke altid synes kommer frem i lyset. På den anden side er der dog også brug for, at der bliver rettet op på nogle forhold, hvis branchens ry skal forbedres.

Der er for mange i mæglerbranchen, der ikke har en uddannelse, og for forbrugeren er det slet ikke til at gennemskue. I Ungeudvalget arbejder jeg derfor for, at flere har lyst til at uddanne sig til ejendomsmægler ved at holde oplæg på uddannelsesinstitutioner. Derudover arbejder jeg også på, at kravene til de nuværende i branchen uden uddannelse bliver skærpet. Vi er involveret i de største investeringer i menneskers liv, og de fortjener derfor en faglig dygtig mægler, der også kender til de juridiske og finansielle aspekter, så intet går galt i processen. Jeg håber, at foreningsarbejdet på sigt vil skabe større tillid til mæglerbranchen.

Du er jo mentor for unge på Copenhagen Business Academy, som drømmer om en karriere i ejendomsmæglerbranchen. Har du et godt råd?

I Ungeudvalget har vi lavet en mentorordning for studerende på finansøkonom- og finansbachelorstudiet, som skal i praktik. Mentorforløbet består af tre møder, hvor vi forventningsafstemmer og kigger på samspillet mellem uddannelse og praktiksted.

Mit bedste råd er at gå ind til praktikforløbet med stor nysgerrighed. Det er vigtigt selv at spørge ind til de forskellige arbejdsopgaver på kontoret, så man får prøvet så meget som muligt. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor erfaring og hvor mange ressourcer de forskellige kontorer har i forhold til at planlægge et godt praktikforløb. Som praktikant skal man insistere på ikke kun at passe telefon, uddele flyers eller lave vinduesudstilling. Ellers bliver det svært at vurdere, om det er den karrierevej, som man vil gå.

Senest opdateret: 07 sep 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-12-2021

Karsten Fjorvald, handelselev, STARK

Jeg sidder med private kunder og håndværkere, som søger et tilbud til den vilkårlige opgave, der skal løses. Det kan være alt fra en regel eller en ombygning i hele huset, ingen opgave er for stor eller for lille. Jeg synes helt klart, det er kundekontakten, som gør mit job spændende. Der kommer aldrig to personer, som er ens, hvilket gør, at man lærer at beherske sig i forskellige situationer.

Læs mere
Sidst opdateret 21-12-2021

Kirstine Vestergaard, handelselev, STARK

Jeg er handelselev med speciale i værktøj. Jeg arbejder i STARK Odense, hvor jeg sælger alt fra byggeprojekter lige til skruemaskiner og søm til cement og gips. Mine arbejdsopgaver er primært at sælge, men jeg laver også tilbud og varemodtagelse af indkommende varer. Udover dette er jeg også med til at lave eksponeringer, skilte og reklamer til events. Der er stor variation i mine arbejdsopgaver.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Charlotte Pedersen, Supporter, E-Komplet

Jeg er i den heldige situation, at min fornemmeste opgave er at sidde og være behjælpelig, når vores kunder ringer og skriver ind og har brug for lidt hjælp og vejledning. Derudover hopper jeg i ny og næ i bilen og kører ud til nye kunder for at hjælpe dem i gang med at bruge E-Komplet. En spændende og udfordrende dag er helt klart, når jeg tager ud på konsulentbesøg.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Besim Avdic, Slagter, Danish Crown

Som elev kommer du rundt i de forskellige afdelinger og prøver det hele. Forender, opskæring, midterstykker og så videre, og når du er uddannet efter to år, så kan du det hele. Selve udskæringen er spændende. Og jeg kan godt lide den kampgejst og det samarbejde, der er ved opskæringsbåndet. Der er fart på, og du kan ikke bare gå på toilettet, hvis du pludseligt skal det. Så går båndet i stå.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Maria Astrup, Elev, BabySam

Jeg er elev i BabySam lige nu, og jeg er færdiguddannet til juli. Mit område i butikken lige pt. er tekstil og interiør. Det vil sige, at jeg har ansvaret for at bestille varer og finde plads til alle varer i butikken, så det ser ordentligt og præsentabelt ud.  Jeg sørger også for at fylde varer op i butikken, og derudover er jeg også med til at betjene kunder, der besøger vores butik. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mads Thorup, Ejendomsmægler, home

Mit fokusområde er ’Salg og vurdering’ i en nyåbnet home Lejlighedsbutik i Aarhus C. Vi arbejder udelukkende med lejligheder, andelsboliger, interessentlejligheder og lignende boligtyper. Jeg beskæftiger mig primært med salg af lejligheder i form af fremvisninger og vurderinger.

Læs mere
Sidst opdateret 19-08-2019

Patrick Boe Petersen, Udlejningskonsulent, Heimstaden

Jeg er ansat i udlejningsafdelingen i Heimstaden og beskæftiger mig derfor primært med udlejning af vores lejeboliger. Min primære arbejdsopgaver er fremvisninger, åbent hus-arrangementer og udarbejdelse af og opfølgning på lejekontrakter. Ud over de primære opgaver, er der en del kundekontakt, som gør hverdagen alsidig og spændende. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Sofie Blæsberg, Souschef, BabySam

Jeg er souschef i butikken i Esbjerg, og som souschef er man en blæksprutte. Man har en arm med i alt, og gerne flere end der lige er til rådighed. Men mine primære opgaver er at bestille varer fra min afdeling, som er barnevogne. Derudover skal jeg også have styr på, om alle de andre kollegaer har styr på deres afdelinger. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Fatima Hodzic, Junior Buyer, Salling Group

Jeg har altid interesseret mig for retail-branchen, men jeg har aldrig rigtig vidst, hvad jeg skulle bruge mit liv på. Da jeg startede hos Salling Group som deltidspige, kunne jeg ret hurtigt se, hvor spændende en virksomhed det var, og at de havde et rigtig godt elev- og lederprogram. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Lauris P. Sørensen, Supporter, E-Komplet

Mit primære forretningsområde hos E-komplet omfatter regnskab og time-/sagsstyring. I min rolle som supporter hjælper jeg hver dag vores kunder med at forstå og udnytte vores produkt til fulde. Noget af det vigtigste i min dialog med kunderne, er, at de føler sig hjulpet og værdsat, så jeg er sikker på, at de har de mest hensigtsmæssige arbejdsgange i deres hverdag. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Daniel Wejs, Teamleder, Salling Group

Jeg er i dag ansat som teamleder, og jeg stræber at blive butikschef for min egen Føtex Food Convenience en dag. I FFC er der en butikschef, en teamleder og en teamkoordinator. Det betyder, at arbejdsopgaverne og berøringsfladen inden for bestillinger af kød, mejeri, frugt og grønt, brød, bager og avis er større end i en "almindelig" Føtex. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2020

Lene Fischer, butikschef, Flügger

Jeg er i dag ansat som butikschef i Køge. Mine primære arbejdsopgaver varierer meget. I løbet af en dag foretager jeg mig mange forskellige opgaver. Eksempelvis starter jeg typisk min arbejdsdag, med at lave kaffen klar til kunderne og åbne kasserne, så vi er klar til at ekspedere vores kunder. Senere på dagen tager jeg mig så af diverse administrative opgaver på kontoret.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Nicklaes Skou Andersen, Ejendomsmægler, home

Jeg beskæftiger mig med omsætning af fast ejendom. Jeg er traniee, men er kommet videre i en stilling til salg. Til januar kommer der en ny praktikant, som skal overtage mine trainee-opgaver. Så mine primære arbejdsopgaver lige nu er førsalg, fremvisninger, kundekontrakt og at hjælpe ejendomsmæglerne med deres opgaver.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Sanne Egsgaard, Butikschef, BabySam

Jeg er butikschef i en af vores butikker, og jeg beskæftiger mig med alt, der har med butikken at gøre. Det gælder både i forhold til kunder, personaleledelse, vagtplaner, budget, salgstal, KPI'er, salgstræning af personale, varebestillinger, kampagner, så mine opgaver spænder vidt.  Det spændende og udfordrende i mit arbejde er, at dagene aldrig er ens.

Læs mere