Hvordan bliver man model?

Har du nogensinde drømt om at se dit billede pryde forsiden af modeblade? Dyk ned i denne artikel, som guider dig gennem modelrejsen fra drøm til virkelighed. 

Hvordan bliver man model? | Vi giver dig svaret her

Har du en passion for mode og en udstråling så unik, at du tør præsentere den i reklamer og lignende? Har du nogensinde overvejet at forfølge en karriere, hvor du kan leve af denne charme? Så er en karriere som model det perfekte valg for dig. 

At være model er ikke en uddannelse, man kan tage, men et job, man bliver udvalgt til via et modelbureau. Titlen som model er ikke en beskyttet titel – det kan du kalde dig, hvis du bliver brugt af et bureau til deres arbejde.

At blive ansat som model sker normalt gennem en af følgende tre metoder:

 1. Du bliver tilfældigt udvalgt på gaden, hvor en repræsentant fra et modelbureau tilstedeværende henvender sig til dig.
 2. Du kontakter selv et modelbureau for at undersøge, om de eventuelt kan bruge dig til en opgave.
 3. Du deltager i en anden offentlig begivenhed, hvor du i den forbindelse bliver "opdaget," såsom en skønhedskonkurrence, optræden eller lignende.

Guide til nicher i modelbranchen

Fashion modeller

Fashion modeller er dedikerede til at præsentere og fremvise tøj, accessories og sko i modeverdenen. De arbejder tæt sammen med designere, fotografer og brands for at skabe visuelle repræsentationer af modeprodukter. 

Kommercielle modeller

Kommercielle modeller fokuserer på at fremme produkter og tjenester i reklamer og kampagner. De er ansat for at appellere til en bred målgruppe og repræsentere almindelige mennesker

Fitnessmodeller

Fitnessmodeller fremviser en sund og fit livsstil. De arbejder ofte med sports- og fitnessbrands, og deres billeder og videoer fokuserer på træning, ernæring og generel sundhed. Fitnessmodeller har normalt en tonet og stærk fysik, og de kan inspirere andre til at følge en sund livsstil.

Freelance modeller

Freelance modeller arbejder uafhængigt og kontraktbaseret uden at være bundet til et bestemt modelbureau. De søger selv jobmuligheder, forhandler kontrakter og administrerer deres egen karriere. Dette giver dem større frihed og kontrol over deres arbejdsplan og de projekter, de vælger at deltage i.

Bliv en del af et bureau 

For at forfølge en modelkarriere er det mest hensigtsmæssigt at have tilknytning til et modelbureau. Bureauet faciliterer møder med potentielle kunder og skaber en platform for din præsentation. Selvom nogle modeller vælger at arbejde uafhængigt, er det sjældent, at dette er bæredygtigt som fuldtidsbeskæftigelse.

Et modelbureau kan spille en central rolle i at sikre bookings, arrangere castings og rådgive dig i formning af din karriere. Deres erfaring og netværk er afgørende for at hjælpe dig med at navigere og trives i den konkurrenceprægede modeindustri. 

Her er et par af Danmarks største modelbureauer: 

 • Unique models 
 • Scoop models 
 • 2PM
 • Elite model management 

Din modelportefølje

Din modelportefølje udgør afgørende elementer for at etablere et positivt førstehåndsindtryk hos både modelbureauer og potentielle kunde. Den anvendes primært til at imponere og tiltrække modelbureauer, designere, fotografer og potentielle kunder i modeindustrien. Modeller kan også dele deres portefølje online via sociale medier eller personlige websteder for at øge synligheden og tiltrække flere professionelle muligheder.

De typiske elementer, der indgår i en modelportefølje er:

 • Portrætbilleder
 • Helkropsbilleder
 • Tidligere modelarbejde 
 • Resume eller CV
 • Kontaktinformation

Job muligheder

Modeopvisninger
Modeller får mulighed for at præsentere de seneste modekollektioner fra kendte designere på catwalken. Modeopvisninger er centrale begivenheder inden for modeverdenen, og det er her, nye trends og designs bliver fremvist.

Fotografering og reklamer
Dette er en af de mest almindelige og omfattende jobmuligheder for modeller. De kan deltage i fotoshoots for magasiner, reklamekampagner, kataloger og onlineplatforme. Dette kræver alsidighed og evnen til at formidle et bestemt budskab eller produkt gennem billederne.

Kampagner og Brand Ambassadører
Modeller kan blive ansigtet udadtil for forskellige brands og virksomheder. Dette indebærer ofte at repræsentere og promovere produkter i forskellige markedsføringsmaterialer, fra plakater til digitale annoncer.

Runway- og live events
Udover modeopvisninger, kan modeller deltage i forskellige live arrangementer og shows som modeller for live-publikum. Dette kan omfatte præsentationer på messer, events og lanceringsfester.


På rejsen mod at blive model er det afgørende at have en veludarbejdet modelportefølje og et tæt samarbejde med et anerkendt modelbureau. Denne kombination fungerer som nøglen til at låse døren op til spændende karrieremuligheder inden for modeverdenen.

At blive model kræver mere end blot en fotogen udstråling; det indebærer dedikation, alsidighed og evnen til at navigere i en konkurrencepræget branche

Aleena Ahmad

Aleena Ahmad

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer