Overvejer du at blive sexolog eller parterapeut?

Drømmer du om en fremtid som sexolog eller parterapeut? Sammen med Yazmin Fox fra Sexologiskolen dykker vi her ned i dine muligheder.

Overvejer du at blive sexolog eller parterapeut? Yazmin Fox fortæller om mulighederne på Sexologiskolen

Kærlighed, parforhold og sex er nogle af de helt store bærende søjler her i livet. Det er der, hvor vi finder vores indre balance såvel som energi og overskud til at yde vores bedste på arbejdet.

Mange oplever dog, at der kan være knas i forholdet betinget af jalousi, sygdomme eller andet, der påvirker sexlivet og forholdet til vores partner.


Og hvad gør man så? Dét og meget andet stiller Yasmin Fox, kvinden bag Sexologiskolen, skarpt på i denne artikel, hvor du også får svar på spørgsmål om uddannelserne til sexolog og parterapeut, og hvordan du kan sørge for at skille dig ud ved hjælp at en specialistuddannelse.

Yazmin Fox Eisen er sexolog og stifter af Sexologiskolen.

Yazmin er uddannet i almen og klinisk sexologi i Danmark, det tidligere Dansk Sexologisk Institut samt på Gøteborg Universitet, psykologisk fakultet, hvor hun også har fungeret over flere år som gæsteunderviser.

Yazmin åbnede Sexologiskolen i 2009, og som hun selv beskriver det:

"Det var min helt store drøm, fordi jeg på den måde kunne få lov til at skabe rum for undervisning, der forener østen og vesten - videnskab og visdom."

Hvorfor skal man tage sin uddannelse på Sexologiskolen?

Da vi stiller Yazmin Fox dette spørgsmål, handler svaret meget om, hvad du får ud af det:

Det skal man, fordi vi uddanner de bedste terapeuter med udgangspunkt i evidensbaseret forskning. Hvis man vil være en god terapeut, kan man nemlig ikke basere sin vejledning af klienter på egne følelser og erfaringer. Så forstår man ganske enkelt ikke problematikkerne i et bredt nok perspektiv på et professionelt plan," lyder det fra Yazmin før hun fortsætter:

"Omvendt skal man også arbejde med sig selv, så man ikke kun læner sig op af de tunge bøger i vejledningen af klienter. En god terapeut er altså betegnet ved ydmyghed og viden: At du har taget dig tid til på en god og faglig måde at fordybe dig i faglige stof, forankre din viden og arbejdet terapeutisk med dig selv, og at du selv har prøvet at 'sidde i den varme stol'."

Hvad lærer man på sexolog uddannelsen?

Med en sexolog uddannelse hos Sexologiskolen lærer du om de forskellige emner og problemstillinger inden for almen og klinisk sexologi og psykologi. Du lærer om anatomi og fysiologi samt om processerne, der er forbundet med menneskets udvikling fra barn til teenager til voksen.

Du får også indsigt i problemer, der relaterer sig til forskellen på mænds og kvinders hormonsystemer, familiedannelses perioden, den ældres seksualitet og meget mere. Som Yazmin Fox forklarer indholdet på uddannelsen:

"Vi vægter det højt, at du er godt klædt på til bagefter at kunne arbejde professionelt med andres følelsesliv og seksualitet, fordi det er et stort ansvar at stå med i hænderne. Derudover lærer du om østens sexologi, tantra, meditation samt, hvordan du kommer ned i din krop og mærker dig selv."

Gennem undervisningen på uddannelsen arbejdes der også med cases. Derudover kommer du til at arbejde terapeutisk med dig selv, så du får et solidt udgangspunkt for at forstå dine klienter. Du kommer også til at have klienter halvvejs i uddannelsen, hvor du får supervision.

På den måde kan du efterfølgende fortsætte i dit job uanset om du er sygeplejerske, jordmoder, vil være selvstændig sexolog, arbejder på et bosted, er psykolog eller noget helt andet.

Læs mere om Sexolog uddannelsen hos Sexologiskolen

Hvad lærer man på parterapeut uddannelsen?

Foruden din mulighed for at blive sexolog hos Sexologiskolen, har du også mulighed for at uddanne dig til parterapeut. 

Sexologiskolens parterapeutuddannelse tager udgangspunkt i forskellige faser i et parforhold, ligesom du lærer om forskellige emner såsom psykisk vold, jalousi, utroskab, parhold med forskellige etniciteter, aldersforskelle og meget mere.

Som Yazmin Fox beskriver det, kommer du gennem mange forskellige emner:

"I undervisningen tager vi løbende forskellige emner op, såsom psykisk vold. Pyskisk vold er nemlig et emne, der er vigtigt at få italesat, da der er flere, der desværre lever i forhold med det. Modsat arbejder vi også med problemstillinger såsom, hvad man gør, hvis man skal skilles: Hvordan håndterer du skilsmissen i forhold til dine børn? Hvordan får I et godt samarbejde i forældrerelationen uden at være et par?"

Derudover lærer du, hvordan du kan vejlede klienter, der ønsker at finde en partner. Her kan der eksempelvis være mønstre fra tidligere forhold, der skal bearbejdes og du skal kunne guide din klient til at kende sine værdier.”

Læs mere om parterapeut uddannelsen hos Sexologiskolen

Skal man være en bestemt type for at blive sexolog eller parterapeut?

Yazmin Fox forklarer, du at du ikke nødvendigvis skal være en bestemt "type" for at blive sexolog eller parterapeut. Det vigtigste er derimod at du er forankret i dig selv, og at du er empatisk og rummelig.

Derudover siger Yazmin, at et fællestræk hos eleverne på Sexologiskolen er, at de virkelig gerne vil den uddannelse, de går i gang med:

"De vil ud bagefter og arbejde med det, de har lært. Mange af vores elever har derfor allerede uddannelser og jobs, hvor de måske arbejder som sygeplejerske, jordmødre eller andet, hvor de har brug for at supplere deres viden inden for områder i sexologi og parterapi. Andre drømmer decideret om at lave et karriereskift, og måske arbejde som selvstændige."

Med en uddannelse fra Sexologiskolen har du mulighed for at bevæge dig i forskellige retninger. Nogle vil gerne ind i erhvervslivet, andre vil gerne ud til foreninger og skoler for at undervise eller eksempelvis lære at meditere og lære folk at komme ned i kroppen.

Find din specialistuddannelse hos Sexologiskolen

Foruden uddannelser til sexolog og parterapeut, har du også mulighed for at tage en specialistuddannelse hos Sexologiskolen. Her får du en unik mulighed for at forme din karriere med én eller flere specialistuddannelser.

Blandt nogle af specialistuddannelserne kan nævnes:

  • Specialistuddannelse i vaginal terapi
  • Specialistuddannelse i Meditation
  • Specialistuddannelse til Fertilitets Terapeut
  • Specialistuddannelse til Psykisk Vold Terapeut
  • Specialistuddannelse til tantrayoga lærer

Du kan enten vælge at tage din specialistuddannelse parallelt med uddannelsen til sexolog eller parterapeut, eller du kan vælge at tage en specialistuddannelse, når du har afsluttet din hoveduddannelse.

Find din specialistuddannelse her

Gode råd til personer, der overvejer en uddannelse på Sexologiskolen

Hvis du drømmer om at tage en uddannelse hos Sexologiskolen, kommer Yazmin Fox Eisen her med et godt råd til dig:

Du skal mærke efter i dig selv. Går du og drømmer om at arbejde med andre mennesker, og har du et godt hoved og et stort bankende hjerte for det? Så er en af vores uddannelser helt sikkert, det rigtige for dig. Du får en uddannelse, som du kan have hele livet eller parallelt med andre jobs."

Yazmin Fox afslutter med, at Danmark har brug for mange flere dygtige sexologer og parterapeuter, fordi det er så vigtigt et område. Og sygeplejersker, fysioterapeuter og så videre har brug for, at nogen holder faglige oplæg for dem.

Hvis du overvejer om det er noget for dig, kan du se udbuddet af uddannelser hos Sexologiskolen, hvor du også kan finde ud af, hvad en uddannelse hos Sexologiskolen kan bidrage til i både din faglige og personlige udvikling. 

Se dine muligheder hos Sexologiskolen


Annoncer