Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Tolk

Tolk

Kan du flere sprog end et? Vil du gerne hjælpe med at nedbryde sproglige barriere? Så kan det være du skal være tolk! Som tolk har du mange forskellige muligheder, du kan bl.a. arbejde i det private, offentlige eller som freelancer. Her kan du læse om, hvordan det er at være tolk. 

Hvad laver en tolk?

Som tolk vil din primære opgave være at hjælpe med at sørge for forståelse mellem forskelligesprogede individer. De opgaver du står overfor kan være forskelligartede, det vil særligt have indflydelse, hvor du vælger at arbejde. 

Arbejder du tilknyttet en kommune enten som fastansat eller ekstern konsulent, vil du ofte skulle oversætte mellem borgere og socialrådgivere, sagsbehandlere og andre. Dette kan omhandle simple sager som boligsituation, økonomi, tilpasning og andet. Men samtidig kan du komme ud for, at der er tale om sværre sager, hvor det bl.a. kan omhandle vold, børnesager, skilsmisser osv. 

Som uddannet tolk kan du også have mulighed for at arbejde i det private. Her vil du bl.a. kunne være en del af forretningsmøder med udenlandske interessenter, oversætte dokumenter, produktbeskrivelser, oversætte mails osv. 

Vælger du at tage en af Forsvarets tolkuddannelser kan du blive udsatationeret. Her vil du bl.a. skulle hjælpe med at oversætte under træningsøvelser, oversætte dokumenter og hjælpe med oversættelse mellem ledere. 

Hvordan bliver man tolk?

Tolk og translatør er pr. d. 1. januar, 2016 ikke længere beskyttede titler, det vil sige, at alle i princippet kan kalde sig for tolk eller translatør. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle kan udføre lige godt arbejde. Mange arbejdsgivere vil bede dig fremvise uddannelsesdokumenter eller andre beviser for dine sproglige kompetencer, inden de vil ansætte dig til en opgave. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en uddannelse eller et kursus indenfor tolkning, inden du kaster dig ud på arbejdsmarkedet, også selvom du i forvejen mestrer flere sprog. 

En af mulighederne er, at du bliver uddannet i et sprog på et universitet eller uddannet i tolkning på en handelshøjskole. Du kan også tage en tolkuddannelse hos Forsvaret, hvor både sprog og tolkning indgår. Fordelen ved disse uddannelser er, at du ikke blot bliver uddannet i et sprog, men også i at tolke dette sprog og de forskellige ting man skal have med, når man arbejder som tolk. Som tolk er det nemlig vigtigt, at du ikke blot forstår begge sprog, men også formår at tænke over kulturen, konteksten, relationer og meget mere. 

Hvad tjener en tolk?

Din løn som tolk afhænger af, hvor du er ansat og hvad dine arbejdsopgaver består af. Du kan dog forvente et lønniveau mellem 28.000 og 38.000 kr. pr. måned. Du kan se mere på vores lønberegner

Hvor kan man arbejde som tolk?

I Danmark kan der være brug for tolke i mange forskellige situationer. Du kan bl.a. arbejde sammen med kommuner, hos domstole, sygehus, forsvaret, politi og meget mere. 

Du kan også arbejde i det private hos større internationale organisationer som f.eks. EU, i multinationale selskaber med meget udenlandsk kontakt. 

Mange translatører og tolke vælger også at arbejde freelance eller gå helt selvstændig i deres arbejde. 

Scroll gennem siden her og find den tolkeuddannelse, der passer perfekt til dig! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9